Stockholm

Logistikchef

Söker du efter en nästa utmaning i platt organisation med korta beslutsvägar? Vill du arbeta med passionerade och kunniga kollegor i en företagskultur präglad av entusiasm, en trevlig stämning och god laganda? Brinner du för försörjningskedjan och att hitta nya effektiva processer? Sök då tjänsten som Logistikchef på Ramirent.

Om rollen

Som Logistikchef på Ramirent arbetar du i ett ledande serviceföretag med målet att hjälpa kunderna att öka så väl säkerheten som effektiviteten ute på arbetsplatserna. Det gör Ramirent genom att leverera de bästa maskin- och säkerhetslösningarna med en oslagbar service och kunskap.

Försörjningsavdelningen på Ramirent står inför en spännande och utvecklande tid där implementering av nya arbetssätt och digitalisering av processer i flödet kommer hjälpa oss att arbeta mer effektivt med hög service. Tillsammans med erfarna, engagerade och positiva kollegor driver du denna utveckling och anpassning av ett mer industrialiserat logistikarbete.

Rollen som Logistikchef innebär i huvudsak att leda internlogistikavdelningen bestående av 12 medarbetare operativt och säkerställa att mottagning, lagerhantering och utleverans hanteras effektivt med hög kvalité.

För att få medarbetare att känna sig delaktiga och agera som ett team ingår uppgifter som kontinuerlig resultatuppföljning av nyckeltal mot uppsatta mål, till exempel leveransprecision. I rollen ingår även ledningsgruppsarbete och långsiktigt förbättringsarbete.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

·        Dagligt operativt stöd och coachning av medarbetare

·        Långsiktigt förbättringsarbete och driva förbättringar i försörjningsflödet

·        Säkerställa rätt bemanning inom enheten

·        Långsiktig Budget och resursplanering

·        Säkerställa att enhetens olika delar har tydliga och effektiva processer som är kommunicerade och målsatta

·        Kontinuerligt följa enhetens prestation och delge utfall till medarbetarna

·        Säkerställa en god och effektiv intern service gentemot övriga intressenter

·        Ansvara för att involvera, motivera och utveckla medarbetarna

Rollen är placerad på huvudkontoret i Kungsängen och du rapporterar Chef för Försörjning. På Ramirent i Kungsängen arbetar ca 200 medarbetare.

Om dig

Vi söker dig med akademisk utbildning inom civilingenjör (t.ex. inom maskinteknik, industriell ekonomi), ekonomi eller motsvarande. Du har ett par års erfarenhet av en roll som Logistikchef, chef för internlogistik eller erfarenhet av en liknade roll såsom processutvecklare, första linjen chef, planerings- eller flödeschef.

Vi ser att du har erfarenhet av arbete inom industri eller annan producerande enhet gärna från ett större företag.

Då Ramirent är ett internationellt företag så är det ett krav att du talar och skriver engelska samt svenska obehindrat. 

Då utveckling av nya arbetssätt och digitalisering står på schemat söker vi dig med en god pedagogisk förmåga i att bygga och tydliggöra processer. Har du erfarenhet av Lean är det absolut meriterande.

Som person är du nyfiken, positiv och prestigelös. Du gillar förändring och ett snabbt tempo i organisationen och kan snabbt anpassa ditt beteende till situation och person. Du är en naturlig ledare och trivs med att samverka med andra för att nå gemensamma resultat.

Om Ramirent

På Ramirent är våra värderingar ”Smooth Service with a Smile”. Detta gör Ramirent till en arbetsplats präglad av entusiasm, en trevlig stämning och god laganda. Ramirent är också ett starkt utvecklingsorienterat företag som värderar sina medarbetare högt. Därmed månar vi också om våra medarbetares kompetensutveckling. När du arbetar hos oss utvecklas du med företaget; dina insatser och initiativ uppmärksammas tillsammans med dina ambitioner att utvecklas inom verksamheten.

Ramirent är ett ledande serviceföretag inom byggbranschen och övriga industrier. Vårt mål är att hjälpa våra kunder att öka så väl säkerheten som effektiviteten ute på arbetsplatserna. Det gör vi genom att leverera de bästa maskin- och säkerhetslösningarna med en oslagbar service och kunskap. Våra kundcenter finns över hela landet, från Kiruna i norr till Trelleborg i Söder. Ramirent har verksamhet i nio länder och är ett av Europas ledande företag, inom maskinuthyrningsbranschen. Ramirent tillhör sedan 2019 Loxamgruppen, vilket är världens tredje största maskinuthyrningsbolag. 

Ansökan
I den här rekryteringen samarbetar vi med Wise Professionals. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail, utan du söker enkelt med ditt CV på engelska eller din LinkedIn-profil på engelska på wise.se där du direkt får svara på ett antal korta frågor.

Om du går vidare i processen kommer du inom några dagar att få genomföra två arbetspsykologiska tester. Vi vill nämligen tidigt i processen samla in så mycket fakta som möjligt för att vi ska kunna göra den bästa matchningen. Som kandidat får du göra testerna tidigt i processen eftersom vi vill säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete. Vill du veta mer om vårt tillvägagångssätt, läs mer här – https://www.wise.se/fordjupningar/kompetensbaserad-rekrytering/

 

Har du frågor om processen eller rollen? Kontakta ansvarig rekryteringskonsult Lisa Sidén på lisa.siden@wise.se. Vi intervjuar löpande så rollen kan tillsättas före sista ansökningsdatum. 

Lycka till och varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu!

tjänstepension

Så går det till

Vår process

Steg 01

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Du söker enkelt via mobilen och kan välja att bifoga cv eller använda din LinkedIn-profil. Vi arbetar kompetensbaserat genom hela vår rekryteringsprocess.

Steg 02

Urval

Vi gör en objektiv och samlad bedömning av din kompetens. Du får återkoppling och kontinuerliga statusuppdateringar.

Steg 03

Intervju

Våra kompetensbaserade intervjuer syftar till att lära känna dig och dina styrkor. Du har dialog med oss hela vägen, blir du en slutkandidat i processen så får du även träffa vår uppdragsgivare.

Steg 04

Anställning

Passar du och uppdragsgivaren varandra är det dags för nästa steg i din karriär.

Steg 05

Uppföljning

Vi följer upp för att säkerställa att alla är nöjda och att allt löper på som det ska.

Upptäck mer

Fler lediga jobb