Malmö Rekrytering

HR Business Partner till JYSK

Är du resultat- och målinriktad och vill växa och utvecklas tillsammans med oss och vet dessutom att nöjda medarbetare och resultat hänger samman? Då ska du fortsätta läsa! JYSK söker nu dig som har erfarenhet av HR-arbete från affärsdriven verksamhet och som gillar att jobba hands on. Vi längtar efter dig så sök tjänsten redan idag!

Sedan 1979 har JYSK expanderat från en butik till över 3 000 och över 26 500 anställda i mer än 50 länder. Vi vill inte vara någonting mindre än det första valet för både kunder och medarbetare. JYSK är en frontrunner inom retail! Läs mer om oss på vår hemsida.

Rollen

Du kommer att arbeta som HR Business Partner i Region Syd och sitter ca 2 arbetsdagar på vårt huvudkontor i Arlöv och är ute hos de olika butikerna i regionen ca 3 dagar i veckan.
Eftersom vi på JYSK gärna ser att vår personal utvecklas så jobbar du mycket med Talent Management. HR-avdelningens ansvar är att säkra de starkaste teamen och göra dem ännu starkare.

Exempel på arbetsuppgifter:

  • coacha och stötta chefer i att utveckla och bygga ett starkt ledarskap
  • hitta de rätta talangerna inom bolaget, rekrytera nya kollegor samt analysera behovet framåt
  • ansvar för utbildningar, feedback och uppföljning
  • employer branding och attraktion
  • arbetsmiljö, lagar och regler
  • medarbetarundersökningar

Din profil

Du har en solid HR-och/ eller retail-erfarenhet och kan genom det uppvisa goda resultat. Du behärskar engelska i både skrift och tal, är bra på Officepaketet och IT-system generellt. Du är trygg i dig själv som en driven och självständig ledare, är tydlig i ditt uttryck och har en stor genomslagskraft. Du är bra på att kommunicera och bygga relationer mellan olika funktioner och avdelningar. Samtidigt som du är bra på att bygga relationer är du också duktig och bekväm med att utmana regionens chefer för att säkra resultat. Eftersom det händer mycket på jobbet är du flexibel och förändringsbenägen, är aldrig nöjd och vill hela tiden driva framåt och utveckla verksamheten.
Du når företagets resultatmål genom ditt HR-arbete – eftersom du vet att medarbetarnöjdhet och bra resultat hänger samman. Du gillar att tävla och har en hög ambitionsnivå. Du har insikt och pondus och kan ta beslut som är besvärliga. B-körkort.

Vårt erbjudande

Hos oss får du en central roll och ett direkt inflytande på våra resultat. Vi uppmuntrar möjligheter för utveckling och ett internationellt perspektiv på din karriär. Vi har en företagskultur utöver det vanliga – den måste upplevas! Till skillnad från företagets storlek är huvudkontoret relativt litet. Du kommer att märka hur detta skapar en gemenskap och samhörighet. Du kommer även att uppleva samarbetet mellan många internationella kollegor runt om i hela JYSK-världen och ditt jobb kommer att synas!

Vill du veta mer om tjänsten?

I den här rekryteringen samarbetar vi med Wise Professionals. För att säkerställa en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering kommer du att få genomföra arbetspsykologiska tester om du går vidare i denna process. Har du frågor om tjänsten kan du kontakta ansvarig rekryteringskonsult Åsa Funke på asa.funke@wise.se. Vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas omgående.

Varmt välkommen med din ansökan!

Förmåner

  • Förmånsbil
  • Karriärmöjligheter
  • Kollektivavtal
  • Personalrabatt

Ansök nu!

rekryteringsannonser

Så går det till

Vår rekryteringsprocess

Steg 01

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Du söker enkelt via mobilen och kan välja att bifoga cv eller använda din LinkedIn-profil. Vi arbetar med kompetensbaserad rekrytering fri från fördomar och magkänsla för att säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete.

Steg 02

Urval och tester

Vi ser till kompetens och potential vilket innebär att du får genomföra arbetspsykologiska tester innan vi tittar på ditt CV. Vi vill nämligen samla in så mycket fakta som möjligt om dig för att kunna göra den bästa matchningen mot kravprofilen. Alla kandidater får återkoppling och kontinuerliga statusuppdateringar.

Steg 03

Intervju

Våra kompetensbaserade intervjuer syftar till att lära känna dig och dina styrkor. Du har dialog med oss hela vägen, blir du en slutkandidat i processen så får du även träffa vår uppdragsgivare.

Steg 04

Anställning

Passar du och uppdragsgivaren varandra är det dags för nästa steg i din karriär.

Steg 05

Uppföljning

Vi följer upp med både kandidat och kund efter en månad och efter fem månader. Detta för att säkerställa att alla är nöjda och att allt löper på som det ska.

Upptäck mer

Fler lediga jobb