Stockholm Rekrytering

HR Specialist inom L&D till Octapharma

Söker du en organisation med en familjär stämning och en miljö där människor möts, har roligt, stöttar varandra och jobbar tillsammans? Då kan Octapharma vara rätt för dig! Nu söker vi en HR Specialist med spetskompetens inom Learning & Development som genom sitt arbete kommer skapa förutsättningar för att förbättra människors hälsa och liv – både idag och imorgon.

Ditt nya jobb
Octapharma är ett svenskt, globalt familjeföretag i läkemedelsbranschen som kännetecknas av kompetens, teknik, utveckling, mångfald och gemenskap. Hos oss finner du en familjär stämning och en miljö där människor möts, har roligt, stöttar varandra och jobbar tillsammans.

Tjänsten som HR Specialist är en kombinerad roll som dels innebär att arbeta med Learning & Development som ditt specialistområde samt att agera kontaktperson för ett affärsområde. Du är även med och utformar Octapharmas processer och verkar för att medarbetare och chefer arbetar i enlighet med dessa. Du kommer även samarbeta med vår Corporate funktion inom Learning & Development området.

”Som Learning & Development Specialist formar du processer för att utveckla våra medarbete och chefer. Vi söker sig som vill bli en del av ett drivet och sammansvetsat gäng som har kul ihop och arbetar målmedvetet för att attrahera, rekrytera och utveckla vår personal. Kom och bli vår kollega!” Annica Widén Gewers, HR Chef.

Du ingår i HR Avdelningen och dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att:      

  • Ansvara över kompetensutvecklingsstrategi för medarbetare och ledare
  • Arbeta med talent management, successionsplanering och interna karriärvägar
  • Planera, utveckla och genomföra interna utbildningsinsatser
  • Driva projekt inom området Learning & Development som exempelvis utveckla vår onboardingprocess
  • Vara rådgivande, informerande och utbilda organisationen inom specialistområdet

Denna tjänst är en tidsbegränsad anställning för vår fantastiska kollega som är föräldraledig, vår ambition är att anställningen påbörjas omgående och stäcker sig till mars 2023.

Om dig
Vi vill växa tillsammans med dig och göra vårt bästa för att du trivs och utvecklas på jobbet. För att du ska trivas i den här tjänsten behöver du följande erfarenheter:

  • Minst 3–4 års arbetslivserfarenhet av relevant HR-arbete, gärna inom Learning & Development
  • Relevant högskoleutbildning inom personal och arbetslivsfrågor eller motsvarande
  • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska

Som person ser vi att du har vana av att arbeta kontaktskapande och ser att du är en god kommunikatör då de ärenden vi hanterar berör hela organisationen och behöver kommuniceras på ett tydligt sätt. Vi tror att du har ett coachande förhållningssätt och är förtroendegivande bland både medarbetare och chefer.

Om Octapharma
Octapharma är ett svenskt, globalt familjeföretag som räddar liv och kännetecknas stolt av kompetens, teknik, utveckling, mångfald och gemenskap. Vi har mer än 60 års erfarenhet av forskning, tillverkning och försäljning av plasmabaserade och rekombinanta proteinläkemedel. Produkterna används huvudsakligen inom tre behandlingsområden: blödarsjuka, intensivvård och sjukdomar i immunförsvaret. Idag är vi en av marknadens största aktörer på dessa livräddande läkemedel. För oss är det viktigt att behålla och stärka det förtroende vi fått världen över. Därför jobbar vi hårt för att alltid ligga i framkant och kunna erbjuda och ansvara för bästa möjliga läkemedel till patienter och sjukvård.

Ansökan
I den här rekryteringen samarbetar vi med Wise Professionals. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail, utan du söker enkelt med ditt CV eller din LinkedIn-profil på wise.se där du direkt får svara på tre korta frågor. Om du går vidare i processen kommer du inom några dagar att få genomföra två arbetspsykologiska tester. Vi vill nämligen tidigt i processen samla in så mycket fakta som möjligt för att vi ska kunna göra den bästa matchningen. Som kandidat får du göra testerna tidigt i processen eftersom vi vill säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete. Vill du veta mer om vårt tillvägagångssätt, läs mer här – https://www.wise.se/fordjupningar/kompetensbaserad-rekrytering/

Har du frågor om processen eller rollen? Kontakta ansvarig rekryteringskonsult Lisa Sidén på lisa.siden@wise.se. Vi intervjuar löpande så rollen kan tillsättas före sista ansökningsdatum. 

Lycka till och varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu!

rekryteringsannonser

Så går det till

Vår rekryteringsprocess

Steg 01

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Du söker enkelt via mobilen och kan välja att bifoga cv eller använda din LinkedIn-profil. Vi arbetar med kompetensbaserad rekrytering fri från fördomar och magkänsla för att säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete.

Steg 02

Urval och tester

Vi ser till kompetens och potential vilket innebär att du får genomföra arbetspsykologiska tester innan vi tittar på ditt CV. Vi vill nämligen samla in så mycket fakta som möjligt om dig för att kunna göra den bästa matchningen mot kravprofilen. Alla kandidater får återkoppling och kontinuerliga statusuppdateringar.

Steg 03

Intervju

Våra kompetensbaserade intervjuer syftar till att lära känna dig och dina styrkor. Du har dialog med oss hela vägen, blir du en slutkandidat i processen så får du även träffa vår uppdragsgivare.

Steg 04

Anställning

Passar du och uppdragsgivaren varandra är det dags för nästa steg i din karriär.

Steg 05

Uppföljning

Vi följer upp med både kandidat och kund efter en månad och efter fem månader. Detta för att säkerställa att alla är nöjda och att allt löper på som det ska.

Upptäck mer

Fler lediga jobb