Stockholm Rekrytering

People and Culture Manager

Vill du tillhöra ett företag med stolta och engagerade ambassadörer vars vision är att bidra till att cancerpatienter i hela Europa får möjlighet till den bästa tänkbara vården? Brinner du för Employer Branding, rekrytering och medarbetarnöjdhet? Har du en modern syn på HR och letar efter en ny utmaning där du får ansvara för helheten? Vill du att nästa steg i karriären innebär en häftig resa och utveckling av ett HR-arbete? Sök då tjänsten som People & Culture Manager på SAM Nordic!

Om SAM Nordic

SAM Nordic är det lilla läkemedelsföretaget med de stora ambitionerna. I över 20 år har företaget distribuerat innovativa, radioaktiva läkemedel för diagnostik och terapi inom cancervården. SAM Nordic är verksamt i hela Norden samt i Baltikum och Nederländerna och deras samarbetspartners och leverantörer finns över hela världen. Huvudkontoret ligger i Nacka Strand utanför Stockholm. Idag arbetar 19 personer på företaget. De flesta medarbetarna finns i Sverige men personal finns även i Danmark och Finland. SAM Nordic befinner sig i en stark tillväxtfas och räknar med ytterligare medarbetartillskott till företaget de närmaste åren. Deras vision är att bidra till att patienter i Europa får den bästa tänkbara vården, genom att göra medicinska innovationer tillgängliga för alla.

Om rollen
Som People & Culture Manager på SAM Nordic blir du en viktig del av företagets fortsatta tillväxtresa och uppbyggnaden av deras HR-funktion.
Rollen innebär att proaktivt arbeta med rekrytering, samt med Employer Branding tillsammans med marknadsteamet. Du kommer att arbeta aktivt med företagets värderingar och kultur och för en god psykosocial arbetsmiljö. I rollen ingår även att vidareutveckla och förfina befintliga processer för on-boarding och off-boarding, att ta fram verktyg och mallar för utvecklingssamtal och lönesamtal, att genomföra lönekartläggningar och sammanställa kompetensbehov. Du kommer att vara ett viktigt bollplank för ledning och chefer i exempelvis personalrelaterade ärenden och arbetsrättsliga frågor.

Rollen är ny på företaget och för rätt person innebär det en möjlighet att vara högst delaktig i utformningen av tjänsten. Vidare kommer du att arbeta verksamhets- och affärsnära och ska kunna bidra med god förståelse för vad som skapar engagemang och driver lönsamhet ur ett HR-perspektiv. Du kommer att samarbeta med alla funktioner inom företaget och troligen allra närmst chefer, teamleaders och med marknadsfunktionen. Du kommer att ha externa samarbeten med lönebyråer i Sverige, Danmark och Finland samt konsultation vid behov med juristbyrå.

En önskan är att du finns i Stockholmsregionen eftersom du bör vara på plats på kontoret några dagar i veckan, men SAM Nordic är flexibla och öppna för alternativ.

Övriga exempel på arbetsuppgifter:

·      Medarbetarundersökningar, i samarbete med marknadsavdelningen

·      Ansvara för rekryteringsprocesser

·      Vara en ambassadör för företagets kultur och arbeta aktivt med detta

·      Bygga upp en karriärsida/talangpool för att hantera spontanansökningar

·      Uppdatera och vidareutveckla personalhandboken

·      Ta fram en personal-policy

Om dig
SAM Nordic söker dig med akademisk utbildning inom personal, arbetsvetenskap, beteendevetenskap eller liknande och några års erfarenhet från en liknande HR roll.

Du har tidigare erfarenhet av att ansvara för HR-arbetet på ett medelstort företag och trivs med en roll där du har både operativa och strategiska arbetsuppgifter. 

Eftersom rollen innebär att du är en del av företagets tillväxtresa och starkt bidrar till att etablera en HR-funktion i framkant, söker SAM Nordic någon som tidigare arbetat med uppbyggnad och implementering av HR-processer, exempelvis Employer Branding och liknande kulturarbete. Det är meriterande om du har erfarenhet från läkemedel eller annan reglerad bransch. Du har även viss kunskap i arbetsrätt och talar, eller har förståelse för de skandinaviska språken.

Som person har du ett starkt eget driv, är reflekterande, proaktiv, relationsskapande och lyhörd. Du är van vid att arbeta med flera parallella projekt och är en god kommunikatör som bygger och vårdar relationer. Du trivs med att samverka med andra för att nå gemensamma resultat.

Ansökan
I den här rekryteringen samarbetar SAM Nordic med Wise Professionals. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mejl, utan du söker enkelt med ditt CV eller din LinkedIn-profil på wise.se där du direkt får svara på fem korta frågor.

Om du går vidare i processen kommer du inom några dagar att få genomföra två arbetspsykologiska tester. Vi vill nämligen tidigt i processen samla in så mycket fakta som möjligt för att vi ska kunna göra den bästa matchningen. Som kandidat får du göra testerna tidigt i processen eftersom vi vill säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete. Vill du veta mer om vårt tillvägagångssätt, läs mer här – https://www.wise.se/fordjupningar/kompetensbaserad-rekrytering/

Har du frågor om processen eller rollen? Kontakta ansvarig rekryteringskonsult Åsa Funke på asa.funke@wise.se. Vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas omgående.

Lycka till och varmt välkommen med din ansökan!

Förmåner

  • Friskvård
  • Karriärmöjligheter
  • Privat sjukförsäkring

Ansök nu!

rekryteringsannonser

Så går det till

Vår rekryteringsprocess

Steg 01

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Du söker enkelt via mobilen och kan välja att bifoga cv eller använda din LinkedIn-profil. Vi arbetar med kompetensbaserad rekrytering fri från fördomar och magkänsla för att säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete.

Steg 02

Urval och tester

Vi ser till kompetens och potential vilket innebär att du får genomföra arbetspsykologiska tester innan vi tittar på ditt CV. Vi vill nämligen samla in så mycket fakta som möjligt om dig för att kunna göra den bästa matchningen mot kravprofilen. Alla kandidater får återkoppling och kontinuerliga statusuppdateringar.

Steg 03

Intervju

Våra kompetensbaserade intervjuer syftar till att lära känna dig och dina styrkor. Du har dialog med oss hela vägen, blir du en slutkandidat i processen så får du även träffa vår uppdragsgivare.

Steg 04

Anställning

Passar du och uppdragsgivaren varandra är det dags för nästa steg i din karriär.

Steg 05

Uppföljning

Vi följer upp med både kandidat och kund efter en månad och efter fem månader. Detta för att säkerställa att alla är nöjda och att allt löper på som det ska.

Upptäck mer

Fler lediga jobb