Stockholm Rekrytering

Regionchef Stora Projekt till region Stockholm Öst

Bli en av oss.

Vi skapar förändring tillsammans. Nyfikenhet, samarbete och respekten för allas våra olikheter – det är så vi formar framtidens samhälle. Är du nyfiken på förändring?

Sweco planerar och utformar framtidens hållbara samhällen och städer. Tillsammans med våra kunder utvecklar våra 17 500 arkitekter, ingenjörer och andra specialister lösningar för att hantera urbaniseringen, ta vara på digitaliseringens möjligheter och göra framtidens samhällen mer hållbara. Sweco är det ledande konsultföretaget inom teknik och arkitektur i Europa med en omsättning på cirka 20,6 miljarder SEK. Företaget är noterat på Nasdaq Stockholm. Läs gärna mer om oss på www.sweco.se

Vi är på en fantastisk tillväxtresa och söker nu en regionchef som ska ansvara för region Stockholm Öst för affärsenheten Stora Projekt inom division Transport.

Vi på Sweco är stolta över att vi planerar några av de största och mest intressanta infrastruktursatsningarna i Sverige just nu. Vi arbetar med Stockholm Centralstation och utbyggnaden av ny tunnelbana i Stockholm och vi är mycket stolta över vårt engagemang för Sveriges första höghastighetsjärnväg, Ostlänken, och fortsatt utbyggnad av våra nya stambanor inom höghastighet i projekten Lund-Hässleholm och Göteborg-Borås.

Du rapporterar till affärsenhetschef Per Olof Olofsson och sitter med i affärsenhetens ledningsgrupp. Tjänsten innebär resor inom regionen och vi ser Stockholm som lämplig placeringsort.

Ditt uppdrag
Vår nuvarande regionchef går vidare till nya utmaningar och vi söker därför hennes efterträdare. Som regionchef har du helhets- och strategiskt ansvar för region Stockholm Öst med fokus på lönsam tillväxt. Regionen består av en enhet med tio grupper som hanterar uppdragsledning, uppdragsstyrning och datasamordning.

En viktig del av ditt uppdrag blir att verka både internt och externt för att fortsätta etablera Sweco som en helhetsleverantör av större komplexa infrastrukturprojekt. Du driver ledningsgruppsarbetet inom regionen och därmed utvecklar och samordnar regionens övergripande strategi, mål och resultat. Ditt uppdrag är även att bygga en framgångsrik kultur inom regionen, leda förändring och genom ett närvarande ledarskap uppmuntra framgångsrika beteenden. Du tar även ansvar för att det finns en plan för att attrahera, utveckla och behålla medarbetare.

Arbetsuppgifter i urval:

 • Personalansvar för 10 gruppchefer
 • Resultatansvar för regionen inklusive budget och styrning
 • Personalrekrytering- och utveckling
 • Leda, samordna och följa upp regionens proaktiva marknads- och säljarbete mot strategiskt prioriterade kunder
 • Driva sälj- och kartläggningsarbete mot strategiska uppdrag på lång sikt
 • Vara ombud för regionens större/strategiska anbud 
 • Leda framtagandet av marknadsplaner som underlag till affärsplan och strategiska prioriteringar 
 • Samordna med motsvarade funktioner på divisionsnivå för vår gemensamma tillväxt 
 • Bidra till att utveckla övrig affärssamverkan inom hela Sweco 
 • Omvärldsbevakning

Din bakgrund
Vi söker dig med minst 5 års erfarenhet från en ledande befattning i en affärsdriven verksamhet inom infrastruktur/samhällsbyggnadssektorn, industrisektorn eller IT-sektorn. Din utbildningsbakgrund är en teknisk alternativt ekonomisk högskoleutbildning eller så har skaffat dig likvärdig kompetens på annat sätt. Du har erfarenhet av att omsätta mål till affärs- och handlingsplan samt följa upp resultat inkl. budgetarbete. Utöver detta har du erfarenheten av en kommersiell miljö där kunden och affären står i fokus. Att du har lett och utvecklat verksamhet i tillväxt med goda resultat ser vi som en självklarhet. Du talar och skriver såväl svenska som engelska obehindrat.

Dina personliga egenskaper
Som person är du analytisk, tar egna initiativ, sätter igång aktiviteter inom regionen samt drivs av att få din personal nå uppsatta mål. För att lyckas i rollen har du ett starkt intresse för affären och affärsmässiga beslut och har förmågan att bygga rätt relationer på ett förtroendegivande sätt. Du har ett jordnära och engagerat ledarskap och är lagspelaren som ser nyttan för hela företaget, samtidigt som du kan arbeta självständigt. Du involverar och får genom att lyssna in och förverkliga andras idéer med dig andra och bygger en vi-känsla som skapar trygghet.

Välkommen till oss!
Vi är en av Sveriges mest attraktiva arbetsplatser och är branschbäst när unga ingenjörer rankar sin drömarbetsgivare. Hos oss får du möjlighet att forma ett hållbart samhälle genom att arbeta i en organisation som tar ansvar och skapar verklighet av visioner.
Du får jobba med kompetenta kollegor som brinner för att skapa smarta lösningar. Hos oss är professionell utveckling inte bara en möjlighet, det är en förutsättning.
Tillsammans bygger vi nu framtiden och vi behöver dig som vill skapa nya fantastiska möjligheter tillsammans med oss! Sist men inte minst så hoppas vi att du, precis som vi, vill ha kul på jobbet!

Har vi väckt ditt intresse?
I den här rekryteringen samarbetar vi med Wise Professionals. För att säkerställa en objektiv och icke-diskriminerade rekrytering kommer du att få genomföra arbetspsykologiska tester om du går vidare i denna process. Under perioden 22/12 till 9/1 har vi julledigt så har du frågor om tjänsten kan du kontakta ansvarig rekryteringskonsult Jenny-Ann Löfgren på jenny-ann.lofgren@wise.se från måndag 10/1. Vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum. Vårt urvalsarbete påbörjas under v 2, 2022.

Varmt välkommen med din ansökan!

Förmåner

 • Friskvård
 • Förtroendearbetstid
 • Föräldralön
 • Karriärmöjligheter
 • Kollektivavtal

Ansök nu!

rekryteringsannonser

Så går det till

Vår rekryteringsprocess

Steg 01

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Du söker enkelt via mobilen och kan välja att bifoga cv eller använda din LinkedIn-profil. Vi arbetar med kompetensbaserad rekrytering fri från fördomar och magkänsla för att säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete.

Steg 02

Urval och tester

Vi ser till kompetens och potential vilket innebär att du får genomföra arbetspsykologiska tester innan vi tittar på ditt CV. Vi vill nämligen samla in så mycket fakta som möjligt om dig för att kunna göra den bästa matchningen mot kravprofilen. Alla kandidater får återkoppling och kontinuerliga statusuppdateringar.

Steg 03

Intervju

Våra kompetensbaserade intervjuer syftar till att lära känna dig och dina styrkor. Du har dialog med oss hela vägen, blir du en slutkandidat i processen så får du även träffa vår uppdragsgivare.

Steg 04

Anställning

Passar du och uppdragsgivaren varandra är det dags för nästa steg i din karriär.

Steg 05

Uppföljning

Vi följer upp med både kandidat och kund efter en månad och efter fem månader. Detta för att säkerställa att alla är nöjda och att allt löper på som det ska.

Upptäck mer

Fler lediga jobb