Göteborg Rekrytering

Talent Acquisition Specialist

Vill du vara med och fortsätta säkerställa talangförsörjning till Sector Alarm, som i sex år i rad har blivit utsedd till ett av Sveriges ledande karriärföretag? Vi söker dig som är självgående i rekryteringsprocessen och vill utvecklas inom Talent Acquistion.

Sector Alarm är en av Europas ledande leverantörer av säkerhetslösningar med mer än 600,000 nöjda och trygga kunder runt om i Europa. Vi har varit verksamma i branschen i över 25 år och levererar trygghet till hem och företag genom ledande säkerhetslösningar och en prisbelönt kundservice, med hela 95% kundnöjdhet. I den här rekryteringen samarbetar vi med Wise Professionals. För att säkerställa en objektiv och icke-diskriminerade rekrytering kommer du att få genomföra arbetspsykologiska tester om du går vidare i denna process.

Vad ska du göra?

En grundläggande del av vår affärsstrategi är rekrytera och utveckla Rätt Personer – det innebär att hitta personer med rätt kompetens och erfarenhet, men framför allt personer med rätt attityd. Någon som tydligt kan visa sin förmåga och sitt engagemang för Sector Alarms värderingar – kundorienterad, målmedveten, förbättringsvillig och pålitlig.

Ditt huvudsakliga uppdrag är att driva kvalitativa och effektiva rekryteringsprocesser för att säkerställa kompetensförsörjningen till Sector Alarm.

Som Talent Aquisition Specialist blir du en värdefull del av HR-teamet på Sector Alarm Sverige. Du kommer att arbeta i nära samarbete med rekryterande chefer och samarbeta för att sätta upp och upprätthålla best practices och kvalitativa processer för rekrytering. Förutom att driva processerna från start till mål kommer du vara ett konsultativt stöd och bistå med kompetens kring bland annat sourcing strategier och vilka annonskanaler som ska användas. Du kommer även samarbeta med Group HR på internationell nivå.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Driva rekryteringsprocesser och samarbeta med rekryterande ledare
  • Driva och leda rekryteringsprojekt
  • Proaktivt arbeta med att attrahera rätt kandidater genom olika rekryteringskanaler och nätverk
  • Bygga nätverk och därigenom attrahera Rätt människor
  • Vara delaktig i att driva utvecklingen, mäta och utvärdera kandidatupplevelsen med ambition att hela tiden förbättra
  • Vara delaktig i att driva utvecklingen och förbättra rekryteringsprocessen
  • Genomföra utbildningar inom talent aquisition och intervjuteknik för våra ledare

Vem är du?

Vi letar efter dig som är proaktiv och nyfiken på förbättringar. Du utmanar gamla sanningar och har förmågan att få med dig andra att testa nytt. Du är en förtroendeingivande person med en prestigelös personlighet som har förmågan att vägleda/utmana våra rekryterande chefer i processen. Vi är ett säljbolag med högt tempo och mycket driv och för att vara framgångsrik med oss tror vi att du är en strukturerad person med starkt kundfokus och målmedvetenhet.

För att få bästa förutsättningar att komma in i tjänsten tror vi att du har arbetat ett par år med rekrytering. Vi vill att du har erfarenhet av ett eller flera rekryteringsverktyg är certifierad i tester och har ett intresse och fallenhet för digitala hjälpmedel.  

Om Sector Alarm

Företaget har haft en snabb tillväxt de senaste åren och är just nu i en spännande expansionsfas, med en ljus framtid genom ytterligare tillväxt på både existerande och framtida marknader. Med fokus på att anställa rätt människor har vi genom våra 2700 anställda i Norge, Sverige, Finland, Irland, Spanien, Frankrike och Italien lyckats positionera oss som en av de starkaste spelarna på alla våra marknader. Karriär och utveckling är viktigt för oss på Sector Alarm och vi erbjuder goda karriärmöjligheter i ett företag med en ambitiös tillväxtstrategi. Sex år i rad har vi blivit utsedda till ett av Sveriges ledande karriärföretag.

Sector Alarm är en totalleverantör av trygghet och säkerhet för privata bostäder och mindre företag. Sedan etableringen 1995 har koncernen utvecklats till att idag vara det näst största larmföretaget i Europa med över 600 000 kunder och 2700 anställda. Sector Alarm växer snabbt och har idag verksamhet i Norge, Sverige, Finland, Irland, Spanien, Frankrike och Italien. Vi har som långsiktigt mål att bli det ledande företaget för trygghetslösningar i Europa. Läs mer på vår hemsida.

Din ansökan och frågor

Wise Professionals är rekryteringsbyrån som designar, utvecklar och erbjuder hållbara konsult- och rekryteringslösningar. Vi arbetar på uppdrag av Sveriges starkaste varumärken tillsammans med arbetsgivare som månar om sina medarbetares arbetsglädje. Våra värdeord – nyfiken, modig och proffsig – är något som genomsyrar hela vår verksamhet. Idag finns vi i Stockholm, Göteborg och Malmö/Öresund. 

Även om vi inte tar emot ansökningar via mail, är du varmt välkommen att höra av dig med dina frågor om rollen eller hur processen ser ut framåt. Du når mig, Louise Grammatikas på louise.grammatikas@wise.se. Urval görs löpande och positionen kommer tillsättas så snart vi träffat rätt kandidat, vänta därför inte med att skicka in din ansökan!

Vi ser fram emot att höra från dig!

Förmåner

  • Friskvård
  • Karriärmöjligheter
  • Kollektivavtal

Ansök nu!

rekryteringsannonser

Så går det till

Vår rekryteringsprocess

Steg 01

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Du söker enkelt via mobilen och kan välja att bifoga cv eller använda din LinkedIn-profil. Vi arbetar med kompetensbaserad rekrytering fri från fördomar och magkänsla för att säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete.

Steg 02

Urval och tester

Vi ser till kompetens och potential vilket innebär att du får genomföra arbetspsykologiska tester innan vi tittar på ditt CV. Vi vill nämligen samla in så mycket fakta som möjligt om dig för att kunna göra den bästa matchningen mot kravprofilen. Alla kandidater får återkoppling och kontinuerliga statusuppdateringar.

Steg 03

Intervju

Våra kompetensbaserade intervjuer syftar till att lära känna dig och dina styrkor. Du har dialog med oss hela vägen, blir du en slutkandidat i processen så får du även träffa vår uppdragsgivare.

Steg 04

Anställning

Passar du och uppdragsgivaren varandra är det dags för nästa steg i din karriär.

Steg 05

Uppföljning

Vi följer upp med både kandidat och kund efter en månad och efter fem månader. Detta för att säkerställa att alla är nöjda och att allt löper på som det ska.

Upptäck mer

Fler lediga jobb