Uppsala Rekrytering

Regionchef Svealand till Sensus Studieförbund

Brinner du för folkbildning? Vill du vara med och leda, förvalta och utveckla Sensus som folkbildningsorganisation? Då kan rollen som Regionchef vara något för dig!

Som regionchef för region Svealand leder du verksamheten och rapporterar direkt till regionens styrelse. Du har resultatansvar för regionen och löser uppgiften tillsammans med regionens 45 medarbetare. Sensus Svealand har kontor i Örebro, Eskilstuna, Gävle, Falun, Uppsala och Västerås. Din placeringsort kan bli någon av kontoren inom regionen men i tjänsten ingår det resor 1-2 dagar i veckan för att besöka övriga kontor.

Din uppgift är att utveckla vår verksamhet och bidra till att folkbildningens roll i samhället stärks. Du är förtrogen med bildning och kultur och i rollen som regionchef arbetar du nära våra medlemsorganisationer, samarbetspartner, politiker och intressenter. Rollen är bred och frågorna varierar och kan handla om exempelvis rekryteringar, ekonomi, stöd till kontoren, personalärenden, gemensamma möten och att representera Sensus.

Ledarskapet utgår från Sensus identitet som innebär en tilltro till medarbetares och människors förmåga att växa, lära och prestera. En viktig roll för regionchefen är att skapa förutsättningar för ett aktivt medarbetarskap. Som regionchef har du ansvar för att leda regionens utveckling. Du har också ansvar för att Sensus Svealand arbetar enligt Sensus värderingar och att Sensus identitet följs. Du ingår i regionschefskollegiet tillsammans med övriga regionchefer och Sensus förbundsrektor. Vi är ett Sensus.

Regionchefen är högste tjänsteperson och arbetar på uppdrag av regionstyrelsen.

Vem är du?

Du brinner du för folkbildning. Du delar vår grundidé om ett livslångt lärande och alla människors förmåga till utveckling. Du är en kommunikativ person som lägger stor vikt till medarbetares utveckling. Du är trygg i ditt ledarskap och tycker om att bygga team. Du är god lyssnare, strukturerad och lösningsorienterad.

Vi ser gärna att du har en bred arbetslivserfarenhet från olika sammanhang och tidigare bakgrund i civilsamhället. Du har en gedigen erfarenhet av ledande befattning i en större organisation och du har en vilja och kunskap att leda genom att förvalta och utveckla. Som regionchef har du ansvar för regionens ekonomi och rollen förutsätter att du har kunskaper och förståelse för ekonomiska samband. Det är meriterande om du har en högskoleutbildning.

Om Sensus

Sensus studieförbund skapar och finns med där mötesplatser för bildning och kultur utvecklas. Det gör vi tillsammans med medlemsorganisationer, samarbetsparter och deltagare. Vi lyfter fram relationer, rättigheter, hållbarhet och livsfrågor. Allt vi gör är folkbildning. Verksamheten spänner över många områden från studiecirklar, ledarutveckling, och samtalsgrupper till rockmusik, körsång och teater. Det finns ett riksförbund samt sex regioner som alla är egna juridiska personer. Varje region organiserar sig ändamålsenligt efter förutsättningar och behov.

Du kan läsa mer om Sensus här.

Ansökan
I den här rekryteringen samarbetar Sensus med EQonomy/Wise Professionals. Du söker enkelt med ditt CV eller din LinkedIn-profil på wise.se och du får då svara på några korta frågor – vi tar inte emot ansökningar via mejl.

Om du går vidare i processen kommer du inom några dagar att få genomföra två arbetspsykologiska tester. Vi vill tidigt i processen samla in så mycket fakta som möjligt för att vi ska kunna göra den bästa matchningen. Som kandidat får du göra testerna tidigt i processen eftersom vi vill säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Christina Stenbeck på christina.stenbeck@wise.se och Andreas Larsson på andreas.larsson@wise.se

Välkommen med din ansökan!

Förmåner

  • Friskvård
  • Förtroendearbetstid
  • Föräldralön
  • Karriärmöjligheter
  • Kollektivavtal

Ansök nu!

rekryteringsannonser

Så går det till

Vår rekryteringsprocess

Steg 01

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Du söker enkelt via mobilen och kan välja att bifoga cv eller använda din LinkedIn-profil. Vi arbetar med kompetensbaserad rekrytering fri från fördomar och magkänsla för att säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete.

Steg 02

Urval och tester

Vi ser till kompetens och potential vilket innebär att du får genomföra arbetspsykologiska tester innan vi tittar på ditt CV. Vi vill nämligen samla in så mycket fakta som möjligt om dig för att kunna göra den bästa matchningen mot kravprofilen. Alla kandidater får återkoppling och kontinuerliga statusuppdateringar.

Steg 03

Intervju

Våra kompetensbaserade intervjuer syftar till att lära känna dig och dina styrkor. Du har dialog med oss hela vägen, blir du en slutkandidat i processen så får du även träffa vår uppdragsgivare.

Steg 04

Anställning

Passar du och uppdragsgivaren varandra är det dags för nästa steg i din karriär.

Steg 05

Uppföljning

Vi följer upp med både kandidat och kund efter en månad och efter fem månader. Detta för att säkerställa att alla är nöjda och att allt löper på som det ska.

Upptäck mer

Fler lediga jobb