Stockholm Konsultuppdrag, Rekrytering

HRBP till Fintech-bolag!

Applicon söker dig som är ambitiös och vill utveckla HR-funktionen på bolag i tillväxt genom att ta med dina erfarenheter för att utveckla och sätta din egen prägel på hur bolaget ska arbeta framåt med HR!

Till det spännande fintech-bolaget Applicon söker vi dig som vill arbeta med operativa och strategiska HR-frågor! Antagligen jobbar du idag som HR-Generalist eller HR Business Partner. Applicon befinner sig idag i en spännande tillväxt vilket ger stora möjligheter till att påverka, utveckla och sätta din egen prägel på rollen och företaget. Dina dagar på jobbet kommer fyllas med varierande och ansvarsfulla arbetsuppgifter där du får möjlighet att arbeta självständigt samt nära VD. Detta är ett konsultuppdrag via Wise Professionals med start så fort som möjligt och som beräknas pågå i ca 6 månader med goda möjligheter till anställning. Applicon sitter i fina lokaler centralt i Stockholm.

Ditt uppdrag
Som HRBP kommer du att arbeta med breda operativa och strategiska HR-frågor med ett extra fokus på den förändringsresa och tillväxtfas som Applicon befinner sig i. I rollen kommer du att vara med och utveckla bolagets kultur samt sätta strategier framåt, där HR kommer spela en mycket viktig roll i bolagets utveckling. I rollen kommer du arbeta nära VD samt sitta med i ledningsgruppen.

Exempel på de operativa arbetsuppgifterna:

 • Coacha och stötta chefer i att utveckla och bygga ett starkt ledarskap
 • Driva och stötta i rekrytering av nya kollegor samt analysera behovet framåt
 • Ansvar för utbildningar, feedback och uppföljning
 • Employer branding och attraktion
 • Arbetsmiljö, lagar och regler
 • Medarbetarundersökningar
 • Lönekartläggning
 • Driva modern HR

Din bakgrund
Du har några års erfarenhet av brett HR arbete på operativ nivå, gärna i en uppbyggnadsfas där frågor kring kollektivavtal, rekrytering, onboarding, fackliga förhandlingar, chefsstöd, arbetsmiljö och projektledning utgör en röd tråd. Vidare har du en examen inom Personalvetarprogrammet eller motsvarande akademisk examen. Du är kommunikativ på svenska och engelska, både i tal och skrift. 

Det är viktigt att du som person är nytänkande och drivande. Du är trygg i rollen och skapar förtroende och engagemang samtidigt som du trivs med att arbeta självständig och att hantera många uppgifter inom HR-paletten parallellt. Vi tror att du är van att se helheten samtidigt som du gärna fördjupar dig inom vissa områden.

Applicon söker dig som tidigare har erfarenhet av att arbeta i ett mindre bolag som har varit med om en kulturell förändringsresa. Det finns stora möjligheter att vara med och påverka och utforma nya processer och rutiner samt att få vara en viktig funktion i bolagets tillväxtresa. Som du säkert har förstått nu söker Applicon dig som har en bred erfarenhet och vill arbeta i en bred och varierande HR roll men samtidigt få möjligheten att strategiskt utveckla organisationen och vara del av ledningsgruppen.

Om Applicon
Applicon är ett fintech-bolag inom bank- och finanssektorn. Under drygt 25 år har vi samarbetat med åtskilliga banker och finansföretag i Norden och hjälpt dem att utveckla och förbättra sina lösningar. Bland våra kunder finns SBAB, Landshypotek Bank, Nordea, DLL och Swedbank.
Våra medarbetare har bred erfarenhet av bank-, finans- och affärsprocesser, förvaltning, systemutveckling, implementation av standardsystem samt anpassning av internationella banksystem för de svenska och nordiska marknaderna. Vi ägs av isländska Origo.

När du blir en av oss
Som konsult hos Wise Professionals erbjuds du alltid en marknadsmässig lön, friskvårdsbidrag, pensionsavsättning och anslutning till vårt kollektivavtal – inget är viktigare för oss än att du känner dig trygg i din anställning. På samma sätt som vi ställer höga krav på dig som konsult förväntar vi oss också att du ställer höga krav på oss som arbetsgivare. Oavsett vart du befinner dig i din karriär så ska konsultrollen hos Wise Professionals ge dig kunskap och erfarenhet som du kan bära med dig på vägen till nästa spännande utmaning. Vi är också måna om att du som konsult känner dig som en del av gänget. Vi har därför konsultevents och en nära dialog med dig under hela ditt uppdrag. Vill du läsa mer om hur det är att jobba som konsult via oss, läs mer här.

Wise Professionals är rekryteringsbyrån som designar, utvecklar och erbjuder hållbara konsult- och rekryteringslösningar. Vi arbetar på uppdrag av Sveriges starkaste varumärken tillsammans med arbetsgivare som månar om sina medarbetares arbetsglädje. Våra värdeord – nyfiken, modig och proffsig – är något som genomsyrar hela vår verksamhet. Idag finns vi i Stockholm, Göteborg och Malmö/Öresund.

Nyfiken på att veta mer?
Du får gärna kontakta oss om du har frågor om rollen eller undrar hur processen ser ut framöver. Vi som arbetar med detta uppdrag är Abdullah Uzunel (abdullah.uzunel@wise.se) och Martina Kolga (martina.kolga@wise.se)

Vi arbetar med kompetensbaserad rekrytering som metod. Det gör vi i vår strävan efter en mer potentialbaserad matchning. Vi ser därför gärna sökanden med olika bakgrunder och erfarenheter, eftersom vi vet att en bredare mångfald i bakgrund, erfarenhet och synsätt berikar var och en av oss och gör oss bättre och smartare som organisation. Vi går igenom ansökningarna löpande och i konsultvärlden går processerna oftast snabbt. Rollen kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum, vänta därför inte med att skicka in din ansökan.

Vi ser fram emot att höra från dig!

Förmåner

 • Förtroendearbetstid
 • Karriärmöjligheter
 • Kollektivavtal

Ansök nu!

Så går det till

Vår rekryteringsprocess för konsulter

Steg 01

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Du söker enkelt via mobilen och kan välja att bifoga cv eller använda din LinkedIn-profil. Vi arbetar kompetensbaserat genom hela vår rekryteringsprocess.

Steg 02

Urval

Vi gör en objektiv och samlad bedömning av din kompetens. Vi tittar på tidigare erfarenheter för att finna dig med bäst förutsättningar att lyckas i rollen. Du får återkoppling och kontinuerliga statusuppdateringar.

Steg 03

Intervju

I ett första steg ringer vi dig, om vi är fortsatt intresserade av varandra träffas vi för en kompetensbaserad intervju som syftar till att lära känna dig och dina styrkor. Du har dialog med oss hela vägen, går du vidare i processen så får du även träffa vår uppdragsgivare.

Steg 04

Anställning

Passar du och uppdragsgivaren varandra är det dags för nästa steg i din karriär.

Steg 05

Uppföljning

Vi har kontinuerliga avstämningar med konsult och kund för att säkerställa att alla är nöjda och att allt löper på som det ska.

Upptäck mer

Fler lediga jobb