Stockholm Rekrytering

HR-chef till Dematek

Världens största urval av lyftutrustning. Hos Dematek står helt enkelt den bästa tekniken och de mest kompetenta personerna redo att göra kundernas arbetsdagar så smidiga som möjligt. Nu söker vi vår nya HR-chef, är det du?

Hos Dematek arbetar idag totalt 145 personer. Det är allt från servicetekniker till konstruktörer som utvecklar, säljer, servar och installerar produkter för att hantera stora och små laster. Med över 90 mobila servicetekniker placerade över hela landet och branschens största reservdelslager finns inga problem, bara lösningar. 

Dina nya utmaningar
Som HR-chef på Dematek har du en central roll i organisationen där du arbetar både operativt och strategiskt inom hela HR-området. Du har ett övergripande ansvar för företagets personalarbete och administration, du ingår i ledningsgruppen och rapporterar till VD. Kontoret är beläget i trevliga lokaler i södra Stockholm.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Lednings- och chefsstöd.
 • Personalförsörjning och kompetensutveckling.
 • Fackliga förhandlingar.
 • Arbetsrätt – lag och avtalstolkning.
 • Omställningsfrågor.
 • Utveckling och förmedling av policys samt HR-rutiner.
 • Administration.
 • Ansvar för lönehantering.
 • Samordna, vidareutveckla och kvalitetssäkra arbetsmiljöarbetet.

Dina erfarenheter och egenskaper
Vi söker dig som har flera års erfarenhet från liknande roll med personalrelaterade arbetsuppgifter inom HR. Du har också erfarenhet av att sätta strukturer, processer och system på plats. Du har en dokumenterad kunskap och erfarenhet inom arbetsrätt, fackliga förhandlingar, arbetsmiljö, rehab samt att säkerställa en attraktiv arbetsplats. Du har en högskoleutbildning inom HR eller motsvarande och har erfarenhet av att sitta i ledningsgrupp.

Att vara kommunikativ, lyhörd, affärsmässig och drivande är betydande kompetenser för att lyckas i rollen. Självklart bidrar du med en positiv och prestigelös personlighet som gör arbetsplatsen ännu trevligare.

Om Dematek
Dematek är Sveriges mest kompletta leverantör av lyftutrustningar. Som generalagent för Demag Cranes & Components kan vi erbjuda marknadens största produktsortiment för lyft och hantering. Dematek utvecklar, säljer och installerar produkter och lösningar för att lyfta och hantera stora som små laster. Med mer än 90 mobila servicetekniker placerade över hela landet och branschens största reservdelslager är vi också den bästa partnern när det gäller problemlösning. Vi omsätter cirka 300 mkr och är idag 145 anställda.

Besök oss gärna på www.dematek.se

Har vi väckt ditt intresse?
I den här rekryteringen samarbetar vi med Wise Professionals. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail, utan du söker enkelt med ditt CV eller din LinkedIn-profil på wise.se där du direkt får svara på tre till fem korta frågor. Om du går vidare i processen kommer du inom några dagar att få genomföra två arbetspsykologiska tester. Vi vill nämligen tidigt i processen samla in så mycket fakta som möjligt för att vi ska kunna göra den bästa matchningen. Som kandidat får du göra testerna tidigt i processen eftersom vi vill säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete. Vill du veta mer om vårt tillvägagångssätt, läs mer här – https://www.wise.se/fordjupningar/kompetensbaserad-rekrytering/

Har du frågor om processen eller rollen?

Kontakta ansvarig rekryteringskonsult Oscar Dahl på oscar.dahl@wise.se. Vi intervjuar löpande så rollen kan tillsättas före sista ansökningsdatum. 

Lycka till och varmt välkommen med din ansökan!

Förmåner

 • Friskvård
 • Föräldralön
 • Kollektivavtal

Ansök nu!

rekryteringsannonser

Så går det till

Vår rekryteringsprocess

Steg 01

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Du söker enkelt via mobilen och kan välja att bifoga cv eller använda din LinkedIn-profil. Vi arbetar med kompetensbaserad rekrytering fri från fördomar och magkänsla för att säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete.

Steg 02

Urval och tester

Vi ser till kompetens och potential vilket innebär att du får genomföra arbetspsykologiska tester innan vi tittar på ditt CV. Vi vill nämligen samla in så mycket fakta som möjligt om dig för att kunna göra den bästa matchningen mot kravprofilen. Alla kandidater får återkoppling och kontinuerliga statusuppdateringar.

Steg 03

Intervju

Våra kompetensbaserade intervjuer syftar till att lära känna dig och dina styrkor. Du har dialog med oss hela vägen, blir du en slutkandidat i processen så får du även träffa vår uppdragsgivare.

Steg 04

Anställning

Passar du och uppdragsgivaren varandra är det dags för nästa steg i din karriär.

Steg 05

Uppföljning

Vi följer upp med både kandidat och kund efter en månad och efter fem månader. Detta för att säkerställa att alla är nöjda och att allt löper på som det ska.

Upptäck mer

Fler lediga jobb