Rekrytering

Talent Sourcer till Sweco

Sweco - Transforming Society Together

Sweco befinner sig på en spännande tillväxtresa. Ju fler vi blir desto större skillnad kan vi göra för våra kunder och för den gröna omställningen. Därför söker vi just nu erfarna Talent Sourcers som vill vara med och bidra till utvecklingen av deras rekryteringsprocesser! Ett proaktivt och affärsnära HR-arbete är avgörande för att verksamheten ska kunna nå sina långsiktiga mål. Är det dig vi söker?

Dina nya utmaningar
I rollen som Talent Sourcer på Sweco samarbetar du med Head of Talent Acquisition, Talent Acquisition Partners och Talent Acquisition Specialister. Tillsammans arbetar ni mot målet att säkerställa att TA blir en proaktiv och strategisk partner till verksamheten. Du utgår från Stockholm, Göteborg, Malmö eller Luleå och rapporterar till Head of TA.

Exempel på arbetsuppgifter:

 • Hjälpa chefer med kartläggning och bidra till talent insight.
 • Searcha och identifiera kandidater, skicka in-mails, eventuellt boka första mötet.
 • Arbeta proaktivt mot kandidatmarknaden och skapa nätverk.
 • Läsa ansökningar och göra urval.
 • Administrera processer i rekryteringsverktyg.
 • Omvärldsbevakning gällande marknad och företag – skapa trendanalyser.
 • Ha kontakt med kandidater och svara på frågor om rekryteringsprocesser.
 • Ringa referenser.
 • Bidra till att utveckla Sweco’s rekryteringsprocess, arbetssätt och kandidatupplevelse.

Dina erfarenheter och egenskaper
Vi ser att du är van vid att arbeta i en koordinerande roll där du hanterar fler arbetsuppgifter samtidigt. Du har en förmåga att vara proaktiv, och se vad som behöver göras framåt. Du är en trygg och relationsskapande person med en positiv attityd. 

Vi ser också att du har:

 • Erfarenhet av search och att använda LinkedIn och andra digitala verktyg för sourcing och marknadsföring.
 • God kommunikationsförmåga, tal och skrift.
 • Uthållighet, både internt och med kandidater.

Vårt erbjudande
Vår kultur på Sweco handlar om hur vi är, det vi gör och hur vi förhåller oss till varandra, våra kunder och vår omvärld. Vår kultur formas av alla oss som jobbar här oavsett roll och funktion.

Vi värderar hållbarhet, öppenhet, utveckling och tror på att var och en är nyfiken, engagerad och ansvarstagande i sin grundinställning.

Inom HR är vi ett passionerat gäng som präglas av expertis – vi bryr oss om varandra och har kul tillsammans. Vi värdesätter hållbarhet och hjälper varandra att leverera det bästa för vår kund – vår affär och oss själva.

Om Sweco
Sweco planerar och utformar framtidens hållbara samhällen och städer. Tillsammans med våra kunder utvecklar våra 18 000 (varav ca 6000 i Sverige) arkitekter, ingenjörer och andra specialister lösningar för att hantera urbaniseringen, ta vara på digitaliseringens möjligheter och göra framtidens samhällen mer hållbara. Sweco är det ledande konsultföretaget inom teknik och arkitektur i Europa med en omsättning på cirka 22 miljarder SEK. Företaget är noterat på Nasdaq Stockholm.

Läs mer på www.sweco.se

Har vi väckt ditt intresse?
I den här rekryteringen samarbetar vi med Wise Professionals. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail, utan du söker enkelt med ditt CV eller din LinkedIn-profil på wise.se där du direkt får svara på tre till fem korta frågor. Om du går vidare i processen kommer du inom några dagar att få genomföra två arbetspsykologiska tester. Vi vill nämligen tidigt i processen samla in så mycket fakta som möjligt för att vi ska kunna göra den bästa matchningen. Som kandidat får du göra testerna tidigt i processen eftersom vi vill säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete. Vill du veta mer om vårt tillvägagångssätt, läs mer här – https://www.wise.se/fordjupningar/kompetensbaserad-rekrytering/

Har du frågor om processen eller rollen?

Kontakta ansvarig rekryteringskonsult Oscar Dahl på oscar.dahl@wise.se eller Saba Solomon på saba.solomon@wise.se. Vi intervjuar löpande så rollen kan tillsättas före sista ansökningsdatum. 

Lycka till och varmt välkommen med din ansökan!

Förmåner

 • Friskvård
 • Förtroendearbetstid
 • Föräldralön
 • Karriärmöjligheter
 • Kollektivavtal

Ansök nu!

rekryteringsannonser

Så går det till

Vår rekryteringsprocess

Steg 01

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Du söker enkelt via mobilen och kan välja att bifoga cv eller använda din LinkedIn-profil. Vi arbetar med kompetensbaserad rekrytering fri från fördomar och magkänsla för att säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete.

Steg 02

Urval och tester

Vi ser till kompetens och potential vilket innebär att du får genomföra arbetspsykologiska tester innan vi tittar på ditt CV. Vi vill nämligen samla in så mycket fakta som möjligt om dig för att kunna göra den bästa matchningen mot kravprofilen. Alla kandidater får återkoppling och kontinuerliga statusuppdateringar.

Steg 03

Intervju

Våra kompetensbaserade intervjuer syftar till att lära känna dig och dina styrkor. Du har dialog med oss hela vägen, blir du en slutkandidat i processen så får du även träffa vår uppdragsgivare.

Steg 04

Anställning

Passar du och uppdragsgivaren varandra är det dags för nästa steg i din karriär.

Steg 05

Uppföljning

Vi följer upp med både kandidat och kund efter en månad och efter fem månader. Detta för att säkerställa att alla är nöjda och att allt löper på som det ska.

Upptäck mer

Fler lediga jobb