Stockholm Rekrytering

Senior Talent Acquisition Specialist till Aspia

Drivs du av att göra träffsäkra och effektiva rekryteringar, ha nöjda kunder och skapa en positiv kandidatupplevelse? Vill du vara med och utveckla en rekryteringsfunktion i förändring samtidigt som du själv breddar din kompetens inom Talent Acquisition? Då är det kanske dig vi söker till vårt ambitiösa och varma HR-gäng!

Med tjänster inom redovisning, lön och skatt hjälper vi på Aspia företagare att förverkliga sina drömmar. Vi är stolta över att vara ett marknadsledande bolag med fin tillväxtpotential och ett kontinuerligt behov av att rekrytera nya medarbetare. Våra TA-specialister/rekryterare möjliggör verksamhetens tillväxt genom att agera på beställningar som kommer in från verksamheten och genomföra rekryteringsprocesser från A till Ö. Cheferna inom Aspia är våra kunder och hög kundnöjdhet är viktigt för oss.

Som team arbetar vi för att över tid utveckla ett ännu mer affärsnära och rådgivande TA-stöd till verksamhetens alla chefer samt att stärka förmågan att arbeta proaktivt, relationsbyggande och uppsökande för att attrahera ännu fler potentiella medarbetare.

Ditt uppdrag

Som TA-specialist ansvarar du i första hand för att rekryteringar genomförs utifrån verksamhetens behov, vilket innebär ansvar för tillsättning av ett hundratal nya medarbetare per år. Du hanterar uppstartsmöte med chef, framtagning av kravprofil och annons, search, urval, kandidatkommunikation, intervjubokning, testning, kompetensbaserad intervju och kandidatåterkoppling till chef samt digital referenstagning. Du driver och koordinerar rekryteringsprocessen från start till mål.

Utöver detta ingår i rollen även att:

  • Utbilda och coacha chefer i rekrytering och intervjuteknik
  • Få spridning och synas med vakanser genom annonsering och kampanjer via sociala medier
  • Kontinuerligt arbeta för att vi ska nå våra mål kopplat till kandidatupplevelse och arbeta för att utveckla och ständigt förbättra våra rekryteringsprocesser

Parallellt med det operativa rekryteringsarbetet kommer du också att ansvara för att förvalta och löpande utveckla olika delområden, processer eller system inom TA. Från tid till annan kan du därför få driva och/eller delta i olika utvecklingsprojekt. En viktig del i uppdraget är att vara en ambassadör för Aspia i interna och externa kontakter!

Vem är du?

Du har några års erfarenhet av rekrytering och har självständigt drivit rekryteringsprocesser från start till mål. Du gillar att hålla ett flertal rekryteringsprocesser i gång parallellt och har god förmåga till struktur och ordning. En serviceinriktad inställning och förmåga att bygga goda relationer med rekryterande chefer och kandidater är viktigt. För att trivas hos oss behöver du vara flexibel och redo för att ditt arbete snabbt kan förändras och att allt inte alltid går att planera. Initiativkraft, nyfikenhet och en orädd inställning är bra!

Vi använder Assessios tester MAP och Matrigma i alla våra rekryteringsprocesser. Erfarenhet av att ha arbetat strukturerat med tester, och allra helst Assessios, är mycket meriterande. Har du rekryterat inom ekonomi och lön är även det meriterande.

Genom Aspias värderingar Professional, Challenge och Together lägger vi vikt vid att du i din roll är duktig på att bygga relationer, skapa intresse och förtroende, att du vill och vågar utmana när du ser förbättringsmöjligheter och att du bidrar till ett gott samarbete i teamet och inom bolaget i stort. Du tycker att det är kul att driva utvecklingsprojekt, tar gärna initiativ till förbättring, och har förmåga att självständigt driva dessa i mål.

Vad Aspia erbjuder

Du kommer att ingå i ett HR-team om ca 25 personer. På Aspia arbetar vi tillsammans för att bidra till en kultur där både affären och människorna växer. Vi tror på att lära av varandra genom att testa nya saker, utmana varandra och ha kul! Hälsa och välmående är också något som värderas högt och därför är en flexibel vardag, frihet under ansvar, kollektivavtal och bra förmåner en självklarhet.

Tjänsten är på heltid, baserad i centrala Stockholm (Torsgatan 21) och tillsätts så snart som möjligt. Vi jobbar enligt en hybridmodell där du kommer ha stor flexibilitet att lägga upp ditt arbete så det passar ditt jobb och privatliv. Vi tillämpar sex månaders provanställning.

Lite mer om Aspia

Aspia är en ledande aktör inom redovisning, lön, skatt och affärsrelaterad rådgivning med ca 1 200 medarbetare på ca 55 kontor i Sverige och närvaro i hela Norden. Vi tror på att göra det svåra enkelt, på effektivitet, på förändring, kunskap och att vara närvarande där kunderna befinner sig.

Aspia är det självklara valet både för unga som söker sitt första jobb och för erfarna experter som vill ta ett steg vidare i karriären. Idéer och individer får växa hos oss i en inkluderande, rolig och kreativ miljö. På Aspia vill vi att du som medarbetare ska ha den bästa tiden i din karriär!

Rekryteringsprocessen

I den här rekryteringen samarbetar Aspia med Wise Professionals. Har du frågor om tjänsten eller undrar hur processen ser ut framöver är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Saba Solomon på saba.solomon@wise.se.

Vi går igenom ansökningarna löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum. Vänta därför inte med att skicka in din ansökan.

Vi tar tyvärr inte emot ansökningarna via mail, utan du söker enkelt med ditt CV eller din LinkedIn-profil på www.wise.se och du får då svara på tre korta frågor. Om du går vidare i processen kommer du inom några dagar att få genomföra två arbetspsykologiska tester. Vi vill nämligen tidigt i processen samla in så mycket fakta som möjligt för att vi ska kunna göra den bästa matchningen. Som kandidat får du göra testerna tidigt i processen eftersom vi vill säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete

Varmt välkommen med din ansökan!

Förmåner

  • Friskvård
  • Förtroendearbetstid
  • Kollektivavtal

Ansök nu!

rekryteringsannonser

Så går det till

Vår rekryteringsprocess

Steg 01

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Du söker enkelt via mobilen och kan välja att bifoga cv eller använda din LinkedIn-profil. Vi arbetar med kompetensbaserad rekrytering fri från fördomar och magkänsla för att säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete.

Steg 02

Urval och tester

Vi ser till kompetens och potential vilket innebär att du får genomföra arbetspsykologiska tester innan vi tittar på ditt CV. Vi vill nämligen samla in så mycket fakta som möjligt om dig för att kunna göra den bästa matchningen mot kravprofilen. Alla kandidater får återkoppling och kontinuerliga statusuppdateringar.

Steg 03

Intervju

Våra kompetensbaserade intervjuer syftar till att lära känna dig och dina styrkor. Du har dialog med oss hela vägen, blir du en slutkandidat i processen så får du även träffa vår uppdragsgivare.

Steg 04

Anställning

Passar du och uppdragsgivaren varandra är det dags för nästa steg i din karriär.

Steg 05

Uppföljning

Vi följer upp med både kandidat och kund efter en månad och efter fem månader. Detta för att säkerställa att alla är nöjda och att allt löper på som det ska.

Upptäck mer

Fler lediga jobb