Stockholm Rekrytering

HR Business Partner till Reitan Convenience

Nytt spännande uppdrag som HR Business Partner för Reitan Convenience i Sverige (RCS). RCS är franchisegivare för Pressbyrån, 7-Eleven och PBX och de 400 butiker som drivs av framgångsrika franchisetagare. På RCS arbetar cirka 100 engagerade medarbetare i ljusa och fräscha lokaler i Stadshagen. Är du den vi söker?

Vi erbjuder
Här erbjuds du en roll på ett bolag med härlig stämning och nära till skratt. Du blir en del av ett handlingskraftigt och värderingsstyrt bolag, med fokus på hållbarhet och att skapa en lönsam affär inom planetens gränser. Du får arbeta tillsammans med ett positivt och offensivt gäng där du är med och driver på och skapar förändring genom HR.

Om rollen 
Som HR Business Partner är du en viktig ambassadör för vår kultur och våra värderingar som du ska utveckla och stärka tillsammans med våra ledare och medarbetare. Du arbetar brett med alla HR-processer och stöttar våra ledare i operativa medarbetarfrågor. Du tillhör avdelningen för HR & Hållbarhet och rapporterar till HR- & Hållbarhetsdirektören.

I rollen ingår bland annat att vara sammanhållande för HR-processer såsom tex lönerevision, medarbetarsamtal samt stöd till chefer i personalärenden. Det är du som koordinerar och driver olika projekt inom HR och ser till att köpmän och servicekontor har de bästa och mest effektiva verktygen. Du är också kontaktperson gentemot samarbetspartners inom exempelvis frisk- och företagshälsovården. Tjänsten är ett föräldravikariat på 15 månader.

Dina erfarenheter och egenskaper
Vi söker dig som har en akademisk utbildning inom HR eller motsvarande. Du har några års erfarenhet av brett HR-arbete och är trygg i att stötta chefer i olika HR-processer. Meriterande om du har erfarenhet från handels och/eller arbetat mot tjänstemannasidan.

Du har ett stort engagemang inom HR-frågor och för att utveckla ledarskap och medarbetarskap. Du är förtroendeingivande, professionell, har ett coachande förhållningssätt och är van att identifiera behov och se möjligheter för förbättringar.

Vi ser också att du är:

  • Social och nyfiken.
  • Positiv med god samarbetsförmåga.
  • Ansvarskännande och strukturerad.

Slutligen vill vi att du behärskar svenska och engelska i både tal och skrift.

Om Reitan Convenience Sverige
Reitan Convenience Sverige AB är sedan 2004 franchisegivare inom koncepten Pressbyrån och 7-Eleven och har idag verksamhet genom cirka 400 butiker runt om i landet. Hållbarhet är ett oerhört viktigt område och målet är att hållbarhet ska var en naturlig del av arbetet oavsett om det gäller butiker, leverantörer eller på servicekontoret. 

Reitan Convenience Sverige är en del av Reitan Convenience som har en stark position på kiosk- och conveniencemarknaden i Norden och Baltikum och inkluderar varumärken som Narvesen i Norge, Lettland och Litauen, Pressbyrån i Sverige, PBX i Sverige7-Eleven i Norge, Sverige och Danmark, YX 7-Eleven i Norge, R-kiosk i Finland, R-kiosk i Estland, Lietuvos Spauda i Litauen, Northland i Norge och Koffein i Lettland, Estland, Litauen, Norge och Danmark. Läs mer om sällskapet på reitangruppen.no och reitanretail.no.

Har vi väckt ditt intresse?
I den här rekryteringen samarbetar vi med Wise Professionals. Du söker enkelt med ditt CV eller din LinkedIn-profil på wise.se där du direkt får svara på några få korta frågor. Går du vidare i processen kommer du inom några dagar att få genomföra två arbetspsykologiska tester. Vi vill att du göra testerna tidigt i processen så att vi kan säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete. Vill du veta mer om vårt tillvägagångssätt, läs mer här – https://www.wise.se/fordjupningar/kompetensbaserad-rekrytering/

Har du frågor om processen eller rollen?

Kontakta ansvarig rekryteringskonsult Oscar Dahl på oscar.dahl@wise.se. Vi intervjuar löpande så rollen kan tillsättas före sista ansökningsdatum. 

Stort lycka till och varmt välkommen med din ansökan!

Förmåner

  • Friskvård
  • Förtroendearbetstid
  • Kollektivavtal

Ansök nu!

rekryteringsannonser

Så går det till

Vår rekryteringsprocess

Steg 01

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Du söker enkelt via mobilen och kan välja att bifoga cv eller använda din LinkedIn-profil. Vi arbetar med kompetensbaserad rekrytering fri från fördomar och magkänsla för att säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete.

Steg 02

Urval och tester

Vi ser till kompetens och potential vilket innebär att du får genomföra arbetspsykologiska tester innan vi tittar på ditt CV. Vi vill nämligen samla in så mycket fakta som möjligt om dig för att kunna göra den bästa matchningen mot kravprofilen. Alla kandidater får återkoppling och kontinuerliga statusuppdateringar.

Steg 03

Intervju

Våra kompetensbaserade intervjuer syftar till att lära känna dig och dina styrkor. Du har dialog med oss hela vägen, blir du en slutkandidat i processen så får du även träffa vår uppdragsgivare.

Steg 04

Anställning

Passar du och uppdragsgivaren varandra är det dags för nästa steg i din karriär.

Steg 05

Uppföljning

Vi följer upp med både kandidat och kund efter en månad och efter fem månader. Detta för att säkerställa att alla är nöjda och att allt löper på som det ska.

Upptäck mer

Fler lediga jobb