Stockholm Rekrytering

Svenskt Näringsliv söker HR-generalist

Är du en nyfiken HR-generalist med intresse för system, processutveckling och digitalisering? Vill du arbeta med operativa HR-uppgifter och utveckling av processer samt ha en aktiv roll i implementeringen och utvecklingen av vårt HR-system? Delar du även vår vision – företagsamma människor och konkurrenskraftiga företag i gemenskap leder Sverige till ökat välstånd? Då ser vi gärna att du söker tjänsten!

Om rollen

Som HR-generalist är du ansvarig för våra operativa HR-processer och har en nyckelroll i den fortsatta implementeringen av vårt HR-system, samt är ansvarig för förvaltning och utveckling när systemet är implementerat. I rollen har du ansvar för att tillsammans med kollegorna på HR-avdelningen utveckla processer, arbetssätt och tjänster. Du har ett nära samarbete med HR-controllern för att säkerställa korrekt data till ledning och organisation.

Dina huvudsakliga ansvarsområden och arbetsuppgifter:

 • Vara operativt ansvarig för våra processer såsom anställningar, ändringar, on- och off-boarding
 • Utveckla administrativa processer kontinuerligt och säkerställa att vi använder systemet på bästa sätt
 • Utveckla uppsatta processer, implementera nya moduler och förvalta HR-systemet samt säkerställa fortsatt utveckling. Arbetet sker i samarbete med leverantören men också med andra avdelningar inom organisationen.
 • Vara ”superuser” på HR-systemet som ger stöd och utbildning till olika roller i vår organisation
 • Delta i arbetet med genomförande av medarbetarmätningar och andra HR-projekt
 • Delta i Employer Branding aktiviteter
 • Rapportera månatligen till löneoutsourcingpartnern

Du rapporterar till HR-chefen och är en del av HR-avdelningen som utgörs av en HR-controller och en HR Business Parter. Vi arbetar nära varandra och stöttar varandra där det behövs. Vidare har vi ett nära samarbete med vår löneleverantör. Vår arbetsplats är Storgatan 19 i Stockholm med möjlighet att arbeta på annan plats än kontoret. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid.

Din profil

 • Vi söker dig med stort intresse för HR och som förstår hur vi med stöd av digitala verktyg kan utveckla vårt HR-arbete.
 • Du har en akademisk utbildning inom HR, ekonomi, system eller annat relevant område
 • Du har några års arbetslivserfarenhet från likartade arbetsuppgifter och därmed god systemvana
 • Du ser fram emot att aktivt arbeta med processutveckling, operativt HR-arbete och digitalisering
 • Har du arbetat i en medelstor till stor organisation där man har digitaliserat HR ser vi det som meriterande
 • Det är också meriterande om du varit med vid byte av eller implementation ett HR-system
 • Du har en god kommunikativ förmåga och uttrycker dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska

Som person är du van att ta stort ansvar och kan arbeta självständigt likväl som i grupp. Du har också en god förmåga att kartlägga, analysera och lösa problem. Då vi är på en förändringsresa är det även av stor betydelse att du har eget driv och ser kontinuerlig utveckling som en naturlig del av arbetet.

Vi erbjuder

Hos oss blir du en del av en organisation med ett viktigt uppdrag som handlar om att påverka och förbättra villkoren för företagande i Sverige. Du har möjlighet att vara med på en digital förändringsresa och utveckla HR-arbetet både strategiskt och operativt. Vi erbjuder våra anställda bra förmåner med generöst friskvårdsbidrag och försäkringar. Vi är också ett sammansvetsat och prestigelöst team där samtliga stöttar och peppar varandra. Det finns också möjlighet att forma och utveckla din rolls utformning framåt.

Om verksamheten

Svenskt Näringsliv är företagens företrädare i Sverige. Vi arbetar för att alla företag i Sverige ska ha bästa möjliga förutsättningar. Det här är vår vision: ”Företagsamma människor och konkurrenskraftiga företag i gemenskap leder Sverige till ökat välstånd”. Svenskt Näringslivs långsiktiga mål är att Sverige ska återta en tätposition i den internationella välståndsligan. För att uppnå detta behövs en bred intressegemenskap kring värdet av företagande och företagsamhet. Vår verksamhet täcker ett brett fält och vänder sig till olika målgrupper. Vi arbetar med opinionsbildning och kunskapsspridning, utvecklar nya idéer och tar fram konkreta förslag för att skapa ett bättre klimat för företagsamheten.

Vi företräder 60 000 små, medelstora och stora företag. Dessa är organiserade i 49 bransch- och arbetsgivarförbund. Förbunden utgör föreningen Svenskt Näringslivs medlemmar. Företag är primärt med i ett arbetsgivarförbund och/eller i en branschorganisation. Genom detta blir de även medlemsföretag i Svenskt Näringsliv. Svenskt Näringsliv ansvarar för att driva frågor och områden som är viktiga för alla företag, exempelvis skatter, arbetsrätt, utbildning och infrastruktur.

Vill du veta mer om tjänsten?

I den här rekryteringen samarbetar vi med Wise Professionals. För att säkerställa en objektiv och icke-diskriminerade rekrytering kommer du att få genomföra arbetspsykologiska tester om du går vidare i denna process. Har du frågor om tjänsten kan du kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Parastoo Afsharian på parastoo.afsharian@wise.se och Jessica Tschöp på jessica.tschop@wise.se. Vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas omgående.

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu!

rekryteringsannonser

Så går det till

Vår rekryteringsprocess

Steg 01

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Du söker enkelt via mobilen och kan välja att bifoga cv eller använda din LinkedIn-profil. Vi arbetar med kompetensbaserad rekrytering fri från fördomar och magkänsla för att säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete.

Steg 02

Urval och tester

Vi ser till kompetens och potential vilket innebär att du får genomföra arbetspsykologiska tester innan vi tittar på ditt CV. Vi vill nämligen samla in så mycket fakta som möjligt om dig för att kunna göra den bästa matchningen mot kravprofilen. Alla kandidater får återkoppling och kontinuerliga statusuppdateringar.

Steg 03

Intervju

Våra kompetensbaserade intervjuer syftar till att lära känna dig och dina styrkor. Du har dialog med oss hela vägen, blir du en slutkandidat i processen så får du även träffa vår uppdragsgivare.

Steg 04

Anställning

Passar du och uppdragsgivaren varandra är det dags för nästa steg i din karriär.

Steg 05

Uppföljning

Vi följer upp med både kandidat och kund efter en månad och efter fem månader. Detta för att säkerställa att alla är nöjda och att allt löper på som det ska.

Upptäck mer

Fler lediga jobb