Stockholm Rekrytering

HR-Specialist inriktning HR-stöd till Samhall

Vill du ha Sveriges viktigaste jobb? Har du bred erfarenhet inom HR och vill arbeta med att ge ett verksamhetsnära HR-stöd? Vi söker dig som vill vara med och utveckla Sveriges viktigaste företag. Marknadsområde Mälardalen söker nu en HR-Specialist med placering i Stockholm.

Om rollen
I rollen som HR-Specialist kommer du att leda och utveckla ditt ansvarsområde i linje med Samhalls uppdrag och samarbeta för att marknadsområdet ska nå sina mål. Du kommer att säkerställa att processer, nyckeltal och prioriterade aktiviteter inom HR efterlevs och följs upp i samarbete med HR-Chef och distrikt. Du kommer att agera HR stöd till cirka 30 st affärschefer och distriktschefer, samt vara ett stöd till samtliga HR-Generalister i svåra individärenden, rehabilitering och fackliga förhandlingar som HR-generalisten driver i respektive distrikt. 

Exempel på arbetsuppgifter:

  • Stötta och coacha inom rekrytering, mål- och kompetenssäkring, utbildning, rehabilitering, arbetsrätt, förhandling och arbetsmiljö.
  • Bidra till att marknadsområdet arbetar strukturerat med att motivera, utveckla och matcha medarbetare till arbete i och utanför Samhall.
  • Bidra till att marknadsområdet arbetar proaktivt med kompetensförsörjning och anställer rätt kompetens genom kompetensbaserade rekryteringsprocesser.
  • Samverka med Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, företagshälsovården samt fackliga organisationer.

Placering för tjänsten är på vårt kontor i vid Avicii Arena och du rapporterar direkt till HR-chefen för marknadsområde Mälardalen. Resor inom marknadsområdet tillkommer. 

Dina erfarenheter och egenskaper
Vi söker dig som har en akademisk examen inom HR eller motsvarande. Du har några års erfarenhet av kvalificerat HR-arbete samt har minst ett års erfarenhet av kompetensbaserad rekrytering. Du har erfarenhet av fackliga förhandlingar och god kunskap inom arbetsrätt och kollektivavtal. Vi ser det som starkt meriterande om du har erfarenhet av samarbete med LO-kollektivet och är certifierad i testverktyg inom rekrytering. 

För att trivas och passa som HR-specialist hos oss tror vi att du är en person som är bra på att bygga relationer och samarbeta med chefer, du har energi och stark drivkraft och är van att arbeta metodiskt och ihärdigt. Du tar tag i nya arbetsuppgifter med entusiasm, du är duktig på att prioritera samt förstår värdet med att avsluta det du har påbörjat. Vidare tror vi att du är strukturerad och besitter en god professionalism, ödmjukhet och tålamod. Svenska i både tal och skrift är ett krav.

Om Samhall
Samhall är Sveriges viktigaste serviceleverantör. Vi erbjuder tjänster inom allt från städ, tvätt och fastighetsskötsel till logistik, tillverkning, handel och omsorg. Vi är rikstäckande med dryga 26 000 anställda på cirka 600 orter och omsätter cirka 10 miljarder kronor per år. Genom våra kunduppdrag utvecklar vi personer med funktionsnedsättning och vi lyckas så bra för att vi är bäst på att matcha rätt person till rätt arbete. Det ger en kombination av kundnytta, medarbetarnytta och samhällsnytta som inget annat företag kan leverera. Läs mer på www.samhall.se

Har vi väckt ditt intresse?
I den här rekryteringen samarbetar vi med Wise Professionals. Du söker enkelt med ditt CV eller din LinkedIn-profil på wise.se där du direkt får svara på några få korta frågor. Går du vidare i processen kommer du inom några dagar att få genomföra två arbetspsykologiska tester. Vi vill att du göra testerna tidigt i processen så att vi kan säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete. Vill du veta mer om vårt tillvägagångssätt, läs mer här – https://www.wise.se/fordjupningar/kompetensbaserad-rekrytering/

Har du frågor om processen eller rollen?

Kontakta ansvarig rekryteringskonsult Oscar Dahl på oscar.dahl@wise.se. Vi intervjuar löpande så rollen kan tillsättas före sista ansökningsdatum. 

Stort lycka till och varmt välkommen med din ansökan!

Förmåner

  • Friskvård
  • Förtroendearbetstid
  • Karriärmöjligheter
  • Kollektivavtal

Ansök nu!

rekryteringsannonser

Så går det till

Vår rekryteringsprocess

Steg 01

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Du söker enkelt via mobilen och kan välja att bifoga cv eller använda din LinkedIn-profil. Vi arbetar med kompetensbaserad rekrytering fri från fördomar och magkänsla för att säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete.

Steg 02

Urval och tester

Vi ser till kompetens och potential vilket innebär att du får genomföra arbetspsykologiska tester innan vi tittar på ditt CV. Vi vill nämligen samla in så mycket fakta som möjligt om dig för att kunna göra den bästa matchningen mot kravprofilen. Alla kandidater får återkoppling och kontinuerliga statusuppdateringar.

Steg 03

Intervju

Våra kompetensbaserade intervjuer syftar till att lära känna dig och dina styrkor. Du har dialog med oss hela vägen, blir du en slutkandidat i processen så får du även träffa vår uppdragsgivare.

Steg 04

Anställning

Passar du och uppdragsgivaren varandra är det dags för nästa steg i din karriär.

Steg 05

Uppföljning

Vi följer upp med både kandidat och kund efter en månad och efter fem månader. Detta för att säkerställa att alla är nöjda och att allt löper på som det ska.

Upptäck mer

Fler lediga jobb