Stockholm Rekrytering

HR-Specialist till NCC

Vi behöver nu förstärka vårt Leadership and Competence-team med en HR-Specialist. Som HR-Specialist bidrar du med din kompetens och expertkunskap inom området och är en ovärderlig samarbetspartner för HR och våra chefer.

Rollen som HR-Specialist
Du kommer genom olika initiativ på nordisk nivå inom kompetensförsörjning stötta affären och bidra till NCC:s strategiska inriktning. Du kommer bl.a. att ansvara för och driva aktiviteter och projekt som effektiviserar rekrytering av olika målgrupper samt utveckla och driva övriga projekt inom området kompetensförsörjning i syfte att skapa ett kompetensbaserat företag.

Dina främsta arbetsuppgifter:

 • Ansvara för aktiviteter som gynnar intern rörlighet, assessments av specifika målgrupper, rekryteringsprogram och projekt för att skapa en mer effektiv kompetensförsörjning.
 • Genomföra rekryteringar på senior chefsnivå.
 • Utveckla och även medverka vid upphandlingar av verktyg för effektivisering och analys av rekrytering; exempel kandidatupplevelse, digital referenstagning mm.
 • Arbeta i projektform gentemot HR.
 • Utveckla och hantera regelbunden inrapportering av KPI:er inom kompetensförsörjning.

Din profil
För att lyckas hos oss har du flera års erfarenhet av att arbeta självständigt med kartläggning, headhunting/search och rekrytering gentemot olika uppdragsgivare, med många pågående projekt parallellt. Vi ser också att du har erfarenhet av att självständigt driva och utveckla projekt inom ramen för kompetensförsörjning i en stor och komplex organisation. Du har både fingertoppskänslan, erfarenheten och drivkraften som krävs för att lyckas som specialist inom området. Du trivs med att ha en koordinerande roll med många olika kontaktytor och drivs av att ta ansvar och att leverera ditt arbete med lyckat resultat. Vi tror att du har Universitets- eller högskoleexamen alternativt motsvarande erfarenhet. Svenska och engelska i både tal och skrift är ett krav.

Vi ser även att du har:

 • Erfarenhet av rekrytering på avancerad nivå (chefer och specialistroller).
 • Certifiering i något testverktyg.
 • Erfarenhet av upphandlingar kopplade till kompetensförsörjning.

Vad vi erbjuder dig?
Här arbetar du i en stark gemenskap tillsammans med engagerade och professionella kollegor som drivs av att lära nytt, nå uppsatta mål, dela erfarenheter och göra oss till den mest attraktiva arbetsgivaren. Hos oss får du ta del av ett gediget förmånspaket med både arbetstidsförkortning, friskvårdsbidrag, försäkringar, rikskort, tillgång till ett helt nybyggt kontor med gym, utbildningar och möjlighet att hyra våra gemensamma stugor i Sverige och utomlands, som några av våra förmåner.    

Ytterligare information
I den här rollen rapporterar du till Head of Leadership and Competence Development. Du kommer att vara en viktig länk i NCC:s ständiga utveckling i att vara ett attraktivt kompetensbaserat företag där medarbetaren och kompetensen står i centrum. Tjänsten är en tillsvidareanställning och placerad på NCC:s huvudkontor i Solna. I enlighet med NCC:s säkerhetskultur genomför vi bakgrundskontroll på våra slutkandidater. Resor i tjänsten kan tillkomma.

Om NCC
På NCC blir du en del i en organisation med goda värderingar, hög miljömedvetenhet och en stark vilja att lyckas tillsammans.

Varje dag tar våra 13 500 medarbetare beslut som förbättrar människors vardag, både idag och i morgon. Som ett av Nordens ledande bygg- och fastighetsutvecklingsföretag utvecklar vi kommersiella fastigheter, bygger skolor, sjukhus, bostäder, vägar, broar och annan infrastruktur som formar vårt sätt att leva, arbeta och resa i samhället. Genom vår industriverksamhet erbjuder vi produkter och tjänster med inriktning på stenmaterial och asfaltsproduktion, beläggningsuppdrag.

Vi värnar ett hållbart arbetsliv med starkt fokus på säkerhet, personlig utveckling och balans mellan jobb och fritid.

NCC ska spegla våra kunder såväl som samhället i stort och är beroende av medarbetare med olika kompetenser. Vi strävar efter att anställa människor med olika bakgrund och värdesätter den kunskap och erfarenhet det medför. I enlighet med NCC:s säkerhetskultur genomför vi bakgrundskontroller på våra slutkandidater. Läs mer på www.ncc.se

Har vi väckt ditt intresse?
I den här rekryteringen samarbetar vi med Wise Professionals. Du söker enkelt med ditt CV eller din LinkedIn-profil på wise.se där du direkt får svara på några få korta frågor. Går du vidare i processen kommer du inom några dagar att få genomföra två arbetspsykologiska tester. Vi vill att du gör testerna tidigt i processen så att vi kan säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete. Vill du veta mer om vårt tillvägagångssätt, läs mer här – https://www.wise.se/fordjupningar/kompetensbaserad-rekrytering/

Har du frågor om processen eller rollen?

Kontakta ansvarig rekryteringskonsult Oscar Dahl på oscar.dahl@wise.se. Vi intervjuar löpande så rollen kan tillsättas före sista ansökningsdatum. 

Stort lycka till och varmt välkommen med din ansökan!

Förmåner

 • Friskvård
 • Förtroendearbetstid
 • Föräldralön
 • Karriärmöjligheter
 • Kollektivavtal

Ansök nu!

rekryteringsannonser

Så går det till

Vår rekryteringsprocess

Steg 01

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Du söker enkelt via mobilen och kan välja att bifoga cv eller använda din LinkedIn-profil. Vi arbetar med kompetensbaserad rekrytering fri från fördomar och magkänsla för att säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete.

Steg 02

Urval och tester

Vi ser till kompetens och potential vilket innebär att du får genomföra arbetspsykologiska tester innan vi tittar på ditt CV. Vi vill nämligen samla in så mycket fakta som möjligt om dig för att kunna göra den bästa matchningen mot kravprofilen. Alla kandidater får återkoppling och kontinuerliga statusuppdateringar.

Steg 03

Intervju

Våra kompetensbaserade intervjuer syftar till att lära känna dig och dina styrkor. Du har dialog med oss hela vägen, blir du en slutkandidat i processen så får du även träffa vår uppdragsgivare.

Steg 04

Anställning

Passar du och uppdragsgivaren varandra är det dags för nästa steg i din karriär.

Steg 05

Uppföljning

Vi följer upp med både kandidat och kund efter en månad och efter fem månader. Detta för att säkerställa att alla är nöjda och att allt löper på som det ska.

Upptäck mer

Fler lediga jobb