Västerås Rekrytering

Senior HR Business Partner till ICA Logistik i Västerås

Är du en senior HRBP och har ett intresse samt tyngd inom arbetsrätt? Har du samtidigt erfarenhet från en personalintensiv organisation och vill nu till ett bolag med mycket hjärta och passion? Vi söker nu en trygg och prestigelös HRBP till ICA Logistik i Västerås. Här får du en möjlighet att delta i en fartfylld vardag där varje ny dag är en fortsättning på gårdagens äventyr!

HR är en av lagerdriftens viktiga framgångsfaktorer och bidrar i många verksamhetsfrågor. Här finns möjlighet för dig att skapa betydande värde och verklig skillnad i en organisation med fokus på att uppnå en attraktiv och hälsosam lagerdrift med ett hållbart medarbetarskap. Du kommer att mötas av skarpa sinnen, varma hjärtan och uppkavlade ärmar. Samarbete är en självklarhet och du kommer alltid mötas av kollegors hjälpsamma händer, på samma sätt som du finns där när någon behöver dig!

Om rollen

HR Logistik är en strategisk och operativ partner som aktivt bidrar till förflyttningar och utveckling av medarbetarskap, ledarskap, kultur och organisation. Du kommer att arbeta i ett team om totalt 11 HRBP där vardera Business Partner har ett kombinerat operativt och strategiskt ansvar för samtliga HR-frågor inom sin enhet och delat ansvar inom hela ICA:s lagerdrift. Utav dessa utgår 3 HRBP från Västerås och resterande sitter runt om i landet på olika lagerenheter. Förutom ett nära samarbete med dina kollegor med samma roll kommer du dagligen samverka med ledare & chefer inom organisationen, ledningsgrupp, övriga specialister inom HR och fackliga organisationer. I din roll rapporterar du till HR-chef över HRBP Logistik.

Dina arbetsuppgifter

 • Ge råd och coacha chefer i såväl strategiska som operativa frågor i syfte att hitta långsiktiga lösningar som skapar värde för verksamheten
 • Stöd i arbetsrättsliga frågor och bistå med kompetens vid fackliga dialoger och förhandlingar
 • Bistå med stöd till chefer vid rehabiliteringsärenden och svårare personalärenden
 • Identifiera och tillsammans med verksamheten utveckla ledarskap, kultur, organisation, lärande, arbetsmiljö och andra förekommande områden
 • Bidra till utveckling av lagerdriften på kort och lång sikt, allt för att bidra till en hälsosam och attraktiv arbetsplats
 • Hantera övrigt förekommande arbetsuppgifter inom HR

Rollen är placerad på Hacksta, beläget i utkanten av Västerås, men det finns möjlighet att arbeta hemifrån vid behov. Här bultar ICA:s hjärta och du möts av en mix av härlig natur och kontrasten av ICA lagrets ständiga puls med in-och utgående lastbilar.

Din profil

För att trivas hos ICA Logistik tror vi att du är en kommunikativ person som trivs att jobba i en fartfylld och varierad vardag där du har många kontaktytor. Du är förtroendeingivande och trygg, samt har en fallenhet för att skapa långsiktiga och genuina relationer. Med din karisma räds du samtidigt inte för att våga utmana din omgivning med nya tankar och infallsvinklar. Du har samtidigt ett proaktivt och lösningsorienterat förhållningssätt, samt en förmåga att koppla HR-arbetet till affärsnyttan i allt du gör.

Utöver detta söker vi dig som har:

 • Minst 5 års erfarenhet som HRBP eller från annan likvärdig roll där du stöttat och coachat chefer i samtliga HR-frågor
 • Erfarenhet att praktisera arbetsrätt i praktiken och ge chefsstöd i rehabilitering
 • Arbetat i en personalintensiv organisation mot kollektivsidan
 • Eftergymnasial utbildning inom HR eller annat relevant område
 • Du är flytande i svenska i både tal och skrift
 • Starkt meriterande om du har arbetat med ledningsgrupp

Om ICA

Verksamheten inom ICA Gruppen är indelad i segmenten: ICA Sverige, Rimi Baltic, Apotek Hjärtat, ICA Fastigheter och ICA Banken. Kärnan i verksamheten utgörs av handel med dagligvaror. I Västerås finns ett av Sveriges största och ledande lager med över 1100 medarbetare som förser ICA-butiker med varor.

ICA Logistik skapar konkurrenskraftiga logistiklösningar för ICA:s nya affärsmöjligheter och anpassar varuförsörjningen utifrån sortimentens och butikernas lokala behov. Målsättningen är att alltid ha kunden i fokus. Uppdraget innebär att leverera varor till samtliga butiker så kostnadseffektivt som möjligt samtidigt som vi bibehåller en hög kvalitet och bra service.

Har vi väckt ditt intresse?

Vi tar inte emot ansökningar via mail, utan du söker enkelt med ditt CV eller din LinkedIn-profil på wise.se där du direkt får svara på tre till fem korta frågor.

Vi arbetar med kompetensbaserad rekrytering som metod. Det gör vi i vår strävan efter en mer potentialbaserad matchning. Vi ser därför gärna sökanden med olika bakgrunder, åldrar och erfarenheter, eftersom vi vet att en bredare mångfald berikar var och en av oss och gör oss bättre och smartare som organisation.

Om du går vidare i processen kommer du inom några dagar att få genomföra två arbetspsykologiska tester. Testerna görs tidigt i processen eftersom vi vill säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete. Vill du veta mer om vårt tillvägagångssätt, läs mer här – https://www.wise.se/fordjupningar/kompetensbaserad-rekrytering/

Har du frågor om processen eller rollen? Kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Jessica Tschöp (jessica.tschop@wise.se) eller Parastoo Afsharian (parastoo.afsharian@wise.se). Vi intervjuar löpande så rollen kan tillsättas före sista ansökningsdatum.

Varmt välkommen med din ansökan!

Förmåner

 • Friskvård
 • Karriärmöjligheter
 • Lunchförmåner
 • Personalrabatt

Ansök nu!

rekryteringsannonser

Så går det till

Vår rekryteringsprocess

Steg 01

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Du söker enkelt via mobilen och kan välja att bifoga cv eller använda din LinkedIn-profil. Vi arbetar med kompetensbaserad rekrytering fri från fördomar och magkänsla för att säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete.

Steg 02

Urval och tester

Vi ser till kompetens och potential vilket innebär att du får genomföra arbetspsykologiska tester innan vi tittar på ditt CV. Vi vill nämligen samla in så mycket fakta som möjligt om dig för att kunna göra den bästa matchningen mot kravprofilen. Alla kandidater får återkoppling och kontinuerliga statusuppdateringar.

Steg 03

Intervju

Våra kompetensbaserade intervjuer syftar till att lära känna dig och dina styrkor. Du har dialog med oss hela vägen, blir du en slutkandidat i processen så får du även träffa vår uppdragsgivare.

Steg 04

Anställning

Passar du och uppdragsgivaren varandra är det dags för nästa steg i din karriär.

Steg 05

Uppföljning

Vi följer upp med både kandidat och kund efter en månad och efter fem månader. Detta för att säkerställa att alla är nöjda och att allt löper på som det ska.

Upptäck mer

Fler lediga jobb