Göteborg Rekrytering

Produktionschef

Är du vår nästa kollega som vill leda Aspens produktion och lager i resan mot en hållbarare värld? Vi skapar produkter för en bättre miljö och arbetsmiljö och nu söker vi dig som vill axla rollen som Produktionschef.

Lantmännen Aspen är ett svenskt världsledande varumärke av miljöanpassade drivmedel. Aspen erbjuder bränslen för småmotorer inom allt från trädgårds-, skogsarbete och byggindustri, till båtliv och motorsport med omtanke om människa, maskin & miljö. Aspen vill göra det enkelt för såväl professionella användare som för privatpersoner att göra skillnad för miljön. Huvudkontoret i Hindås rymmer såväl forskning och utveckling som produktion med full kvalitetskontroll över hela värdekedjan, från råvaruhanteringen i produktionsenheterna ända ut till butiksledet. Aspen finns representerat i 27 länder, med egen organisation i tre världsdelar, och ägs sedan 2006 av Lantmännen. Läs gärna mer på www.aspen.se

Om Rollen

I rollen som produktionschef har du har ett personalansvar för 15 medarbetare som arbetar på lagret samt i produktion. Antalet medarbetare ökar under högsäsong då du tar in säsongsarbetare. Du ansvarar exempelvis för schemaläggning i skift, budget och utbildning av gruppen där ni säkerställer en kontinuerlig utveckling på standard samt säkerhet. Det är en relativt automatiserad arbetsplats vilket gör att rollen även ansvarar för att samtliga instrument alltid skall vara korrekt kalibrerade. Då vi jobbar med brandfarlig vara i produktion har du ansvaret för säkerheten på arbetsplatsen. Det innebär att rollen gör riskobservationer samt rapporterar tillbud och olyckor i vårt health and safety system.

Ytterligare exempel på arbetsuppgifter

·        Personalplanering

·        Personalfrågor

·        Säkerhetsarbete

·        Produktions- och kostnadsuppföljning

·        Delaktig i möten där vi driver verksamheten framåt

·        Utveckling av verksamheten

·        KPI-uppföljning

Hos oss kommer du kunna vara med och påverka vår resa framåt. Inte enbart genom att utöka produktionen utan även i arbetet av miljötänk som genomsyrar hela företaget. Vi är en arbetsplats där vi alla är måna om varandra och där vi satsar på gemenskap.

Vem är du?

För att axla denna roll har du med fördel erfarenhet från en liknande tjänst från en producerande verksamhet. Du är en erfaren ledare som är van att hugga i där det behövs samt att coacha och stötta medarbetare dagligen. Du har ett inre driv till att utveckla och förbättra din arbetsplats vilket du gör genom att strukturera och planera väl. 

Som person behöver du vara lösningsorienterad och van vid att tänka ett eller två steg framåt. Du uppskattar att arbeta med människor där ni tillsammans strävar mot gemensamma mål. Då Lantmännen Aspen är relativt små är det viktigt att du är en person som gillar helhetssynen i denna breda roll. Förutom ovan har du även goda grundkunskaper i Officepaketet där du känner dig trygg i främst Excel. Du behärskar både svenska och engelska i tal och skrift.

Har vi väckt ditt intresse?

I den här rekryteringen samarbetar vi med Wise Professionals. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail, utan du söker enkelt med ditt CV eller din LinkedIn-profil på wise.se där du direkt får svara på tre till fem korta frågor. Om du går vidare i processen kommer du inom några dagar att få genomföra två arbetspsykologiska tester. Vi vill nämligen tidigt i processen samla in så mycket fakta som möjligt för att vi ska kunna göra den bästa matchningen. Som kandidat får du göra testerna tidigt i processen eftersom vi vill säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete. Vill du veta mer om vårt tillvägagångssätt, läs mer här – https://www.wise.se/fordjupningar/kompetensbaserad-rekrytering/

Har du frågor om processen eller rollen?

Kontakta ansvarig rekryteringskonsult Malin Johansson på malin.johansson@wise.se. Vi intervjuar löpande så rollen kan tillsättas före sista ansökningsdatum. 

Lycka till och varmt välkommen med din ansökan!

Förmåner

  • Friskvård
  • Föräldralön
  • Karriärmöjligheter
  • Kollektivavtal
  • Personalrabatt

Ansök nu!

rekryteringsannonser

Så går det till

Vår rekryteringsprocess

Steg 01

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Du söker enkelt via mobilen och kan välja att bifoga cv eller använda din LinkedIn-profil. Vi arbetar med kompetensbaserad rekrytering fri från fördomar och magkänsla för att säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete.

Steg 02

Urval och tester

Vi ser till kompetens och potential vilket innebär att du får genomföra arbetspsykologiska tester innan vi tittar på ditt CV. Vi vill nämligen samla in så mycket fakta som möjligt om dig för att kunna göra den bästa matchningen mot kravprofilen. Alla kandidater får återkoppling och kontinuerliga statusuppdateringar.

Steg 03

Intervju

Våra kompetensbaserade intervjuer syftar till att lära känna dig och dina styrkor. Du har dialog med oss hela vägen, blir du en slutkandidat i processen så får du även träffa vår uppdragsgivare.

Steg 04

Anställning

Passar du och uppdragsgivaren varandra är det dags för nästa steg i din karriär.

Steg 05

Uppföljning

Vi följer upp med både kandidat och kund efter en månad och efter fem månader. Detta för att säkerställa att alla är nöjda och att allt löper på som det ska.

Upptäck mer

Fler lediga jobb