Malmö Rekrytering

HR-ansvarig på Malmö Arena

Vill du jobba på en levande arbetsplats där medarbetarna trivs och det är mycket fart med olika evenemang, konferenser, hotell och restaurang kombinerat? Ser du att ditt nästa steg i karriären innebär en häftig resa och utveckling av ett HR-arbete? Då ska du söka tjänsten som HR-ansvarig på Malmö Arena och Malmö Arena Hotel!

Om Malmö Arena/Malmö Arena Hotel
Malmö Arena invigdes 2008 och är beläget centralt i den expansiva Öresundsregionen Hyllie. Vår verksamhet är av bred karaktär som tillgodoser olika inriktningar både inom sport, underhållning och mat. Vi erbjuder förstklassiga evenemang av alla dess slag och hos oss kan ni arrangera bland annat konferenser, kongresser, mässor, utställningar, mingel och fester. 
Malmö Arena Hotel är ett färgrikt destinationshotell på bästa läge i Malmö Hyllie och med 395 rum är vi Malmös näst största hotell. Hos oss njuter du av en god natts sömn, kökets genuina mathantverk och den enastående utsikten i Skybaren. Malmö Arena och Malmö Arena Hotel är familjeägt och våra värdeord ”Familjärt, Engagerat, Kommunikativt och Fair play” genomsyrar hela verksamheten. Läs mer om oss här.

Rollen
I rollen blir du HR-ansvarig på både Malmö Arena och Malmö Arena Hotel där du är med i ledningsgruppen och kommer att stötta brett i olika HR-relaterade frågor. Idag finns ingen renodlad HR utan det ligger på respektive avdelningschef samt VD:s och denna roll ska vara en stödfunktion för dessa chefer. Rollen innebär att jobba operativt kring personalärenden men även strategiskt med t ex kompetensförsörjning och successionsplanering och det är viktigt att man förstår flödet mellan hotell, restaurang, evenemang och därmed de olika arbetsgivarorganisationerna. Du rapporterar till respektive bolags VD och kontoret är beläget i Malmö Arena.

Exempel på arbetsuppgifter:

  • Arbeta konsultativt och ge kvalificerat stöd till cheferna i alla personalrelaterade ärenden (rehab, arbetsmiljö, arbetsrättsliga frågor och förhandlingar, rekrytering, on- offboarding, löneprocess m.m.)
  • Kartläggning av hela HR-området
  • Samverka med löneadministratör i HR- och lön-relaterade frågor och ärenden
  • Leda, driva och implementera HR-processer
  • Driva förbättringsprojekt inom HR-området
  • Kultur- och organisationsutveckling
  • Bygga upp en välfungerande rekryteringsprocess
  • Lönekartläggning och lönerevision
  • Kompetensutveckling
  • Medverka vid fackliga förhandlingar samt tolkning och tillämpning av lagar, avtal och policys

Om dig
Du som söker har förmodligen en relevant utbildning inom HR-området och minst tre års erfarenhet av en liknande roll med motsvarande arbetsuppgifter och ansvar. Du är van vid att växla mellan att vara både operativ och strategisk och du är van vid att arbeta självständigt och ser det som en självklarhet att driva och utforma ditt eget arbete. Du har med dig ett koncerntänk och har jobbat med hela årshjulet och HR-processer såsom medarbetarundersökningar, löneprocessen, successionsplanering, onboarding/offboarding, rekryteringsprocesser, employer branding och att få folk att trivas och stanna, comp & ben och andra HR-relaterade frågor. Meriterande är om du kommer från branschen eller annan servicebransch och har koll på flöden samt erfarenhet av både kollektivanställda och tjänstemän. Har du dessutom erfarenhet av löner och stöttning av dessa är det också ett plus. Du talar och skriver svenska flytande samt behärskar engelska.

För att trivas hos oss och i rollen så tror vi att du har ett genuint intresse av evenemang inom kultur och sport och därmed gillar att det händer mycket i huset. Du är en people person som har en positivitet som sprider sig och har förmågan att kommunicera med alla individer på olika nivåer och får på ett enkelt och smidigt sätt folk med dig. Du agerar nyfiket och har en vilja att förstå, hjälpa och komma med lösningar och vågar gå utanför boxen.

Vårt erbjudande
Vi erbjuder en omväxlande och utvecklande roll med stora möjligheter till personlig utveckling – i ett bolag där det händer roliga saker hela tiden. Våra medarbetare är värdefulla för oss och vi får höga resultat i medarbetarundersökningarna. Det är en platt organisation med högt i tak och hos oss får du vara med och påverka och bidra till bolagets fortsatta utveckling. Du kommer dessutom att utvecklas i ditt dagliga arbete genom att få ta stort eget ansvar och driva förändringar.

Vill du veta mer om tjänsten?
I den här rekryteringen samarbetar vi med Wise Professionals. För att säkerställa en objektiv och icke-diskriminerade rekrytering kommer du att få genomföra arbetspsykologiska tester om du går vidare i denna process. Har du frågor om tjänsten kan du kontakta ansvarig rekryteringskonsult Åsa Funke på asa.funke@wise.se. Vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas omgående.

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu!

rekryteringsannonser

Så går det till

Vår rekryteringsprocess

Steg 01

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Du söker enkelt via mobilen och kan välja att bifoga cv eller använda din LinkedIn-profil. Vi arbetar med kompetensbaserad rekrytering fri från fördomar och magkänsla för att säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete.

Steg 02

Urval och tester

Vi ser till kompetens och potential vilket innebär att du får genomföra arbetspsykologiska tester innan vi tittar på ditt CV. Vi vill nämligen samla in så mycket fakta som möjligt om dig för att kunna göra den bästa matchningen mot kravprofilen. Alla kandidater får återkoppling och kontinuerliga statusuppdateringar.

Steg 03

Intervju

Våra kompetensbaserade intervjuer syftar till att lära känna dig och dina styrkor. Du har dialog med oss hela vägen, blir du en slutkandidat i processen så får du även träffa vår uppdragsgivare.

Steg 04

Anställning

Passar du och uppdragsgivaren varandra är det dags för nästa steg i din karriär.

Steg 05

Uppföljning

Vi följer upp med både kandidat och kund efter en månad och efter fem månader. Detta för att säkerställa att alla är nöjda och att allt löper på som det ska.

Upptäck mer

Fler lediga jobb