Cookie-inställningar Vår webbplats använder cookies för att webbplatsen ska fungera korrekt och för att din användarupplevelse ska bli ännu bättre. Du kan läsa mer om dem samt konfigurera dina inställningar
Skip to content

HR Manager till Haldex

Skåne
Ansök senast 7 Apr 2023
Vill du jobba som HR Manager på ett företag som är ledande i sin bransch och vara med att bygga Sveriges bästa industriella arbetsplats? Tycker du att det är roligt att jobba med utvecklings- och förbättringsarbete i en föränderlig och snabbrörlig miljö? Då ska du läsa vidare om rollen som HR Manager på Haldex!

Om Haldex
Haldex vision för framtiden är ”En värld av säkrare fordon”. Detta gäller från ingenjören till vagnägaren, från tillverkaren till lastbilschauffören och de miljontals människorna på världens vägar. Med denna vision fokuserar vi på hur våra produkter påverkar vardagen för så många människor inom och utanför vårt företag. Det handlar inte bara om att utveckla och producera bromsar, det handlar om att rädda liv och skapa säkrare trafikmiljöer för alla på vägarna.

Haldex har nyligen blivit uppköpta av den tyska koncernen SAF-Holland vilket innebär att man gått från att vara cirka 2000 medarbetare globalt till att ingå i en koncern med 7000 medarbetare. Läs mer om oss här.

Din roll
Som HR Manager på Haldex i Landskrona är du ansvarig för det strategiska såväl som det operativa HR-arbetet där du även har personalansvar för två medarbetare (HR Business Partner och lönespecialist). Du stöttar 10 chefer och bidrar med dina kunskaper inom t ex arbetsrätt, fackliga förhandlingar/MBL, arbetsmiljöfrågor, lönerevisioner, policys, rekrytering och ledarskapsutveckling. En viktig del i tjänsten som HR Manager är att arbeta med vårt Employer brand, medarbetarengagemang, kultur och ledarskap. Man arbetar i en matrisorganisation och sedan Haldex blev uppköpta av SAF-Holland har man kommit i gång med det mesta gällande integrationsresan och för den nya HR Managern innebär det att du ska implementera och översätta de olika HR-processer som kommer från koncernen, samtidigt som du ska driva det lokala utvecklings- och förbättringsarbetet. Tjänsten är placerad i Landskrona och som HR Manager ingår du i ledningen för fabriken. Positionen rapporterar till HR Director i Tyskland.

Exempel på ansvarsområden:

  • Coacha och stötta cheferna.
  • Arbeta operativt med arbetsrättsfrågor och bibehålla de goda fackliga relationerna.
  • Stötta chefer i löpande HR-processer såsom rekrytering, introduktion, arbetsmiljö, ledar- och medarbetarutveckling, compensation & benefits.
  • Ansvarig för företagets rekrytering och att processen är anpassad till den globala rekryteringsprocessen och i enlighet med lokala lagar och regler.
  • Employer branding.
  • Onboarding/offboarding.

Om dig
Vi söker dig som har en högskoleutbildning inom HR-området och har minst 3 års chefserfarenhet från en liknande roll där du suttit med i ledningsgrupp samt stöttat chefer i de olika HR-processerna. Det är meriterande om du har erfarenhet av industri och har vana av att jobba i en matrisorganisation. Du har utmärkta kunskaper i arbetsrätt och MBL och har erfarenhet av både tjänstemän-och kollektivanställda. Du är digitalt bevandrad och en van användare av olika typer av systemstöd. Du kommunicerar obehindrat på engelska och svenska i såväl tal som skrift och meriterande är även om du kan tyska.

Är du en person som drivs av att kunna påverka, utveckla och förbättra kommer du ha kul hos oss! För att lyckas i rollen som HR Manager på Haldex tycker du om att arbeta mot uppsatta mål och har förmågan att driva och initiera utveckling samt genomföra projekt. Du inger förtroende och tycker om att kommunicera med alla typer av personer, din energi smittar av sig och du skapar engagemang.

Vill du veta mer om tjänsten?
I den här rekryteringen samarbetar vi med Wise Professionals. För denna tjänst ansöker du med ett engelskt CV. För att säkerställa en objektiv och icke-diskriminerade rekrytering kommer du att få genomföra arbetspsykologiska tester om du går vidare i denna process. Har du frågor om tjänsten kan du kontakta ansvarig rekryteringskonsult Åsa Funke på asa.funke@wise.se. Vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas omgående.

Varmt välkommen att skicka in ditt CV på engelska!

Förmåner: Friskvård, Kollektivavtal

Liknande jobb