Skip to content

Chef People & Culture till Världsnaturfonden (WWF Sverige)

Stockholm
Ansök senast 16 Jun 2024
Är du en erfaren HR-chef som tidigare arbetat i medelstora organisationer? Då kan du vara den vi söker! WWF Sverige söker nu en initiativrik, ansvarstagande HR-chef, gärna med erfarenhet från ideell sektor och internationella organisationer.

Till vår HR-avdelning People & Culture söker vi nu nästa HR-chef. Du kommer att ingå i WWF Sveriges ledningsgrupp och ha personalansvar för cirka fyra medarbetare. Du rapporterar till Generalsekreterare Gustaf Lind och utgår från vårt kontor i Stockholm, Ulriksdal där vi tillämpar hybridarbete.

Om rollen

Vi söker dig som vill leda och utveckla WWF:s HR-arbete framåt och säkerställa att vi bedriver ett progressivt HR-arbete. Idag arbetar People & Culture både operativt, administrativt och strategiskt för att kunna ge ett professionellt stöd till chefer och medarbetare inom hela HR området. För att lyckas i rollen ser vi att du har erfarenhet av att arbeta i ett internationellt nätverk och förstå komplexiteten i detta.

Vart vill vi framåt?

WWF Sverige har senaste åren vuxit mycket och vi är idag drygt 200 anställda. Rollen för HR-chefen kommer därför att kräva allt från operativ förmåga till strategisk personalplanering. Utmaningar rör även tids- och resursplanering i en växande organisation, för att på ett effektivt sätt kunna planera arbetet utifrån ett hållbart arbetsliv. WWF är ett internationellt nätverk och vi kan behöva fler engelsktalande medarbetare vilket HR-avdelningen bör hantera och planera för. WWF Sverige är ett av de större kontoren i de globala WWF-nätverket och hanterar personalfrågor i internationell kontext.

Vad kommer du att göra?

 • Leda avdelningen People & Culture i arbetet med att utveckla och stötta verksamheten strategiskt inom förändringsledning, inklusive kulturutveckling, organisation, ledar- och medarbetarskap samt kompetensförsörjning.
 • Företräda arbetsgivaren i samverkan med fackliga organisationer, samt ge råd och stöd inom det arbetsrättsliga området till personalansvariga chefer.
 • Ta fram underlag för beslut av Generalsekretare gällande tjänstetillsättningar, lönerevisioner mm.
 • Arbeta nära Generalsekreterare och biträdande generalsekreterare som en strategisk partner i ledningsgruppen.
 • Tillse att avdelningen ger stort administrativt stöd till både chefer och medarbetare inom HR-avdelningens mandat och roll.

Vem är du?

Vi söker dig som är initiativrik, strategisk och kommunikativ. Du är van vid att arbeta i en föränderlig miljö och driva utveckling och förändring framåt. Som person är du lyhörd, omtänksam och vänlig där du ser lösningar framför problem.

Utöver dina personliga egenskaper söker vi dig som:

 • Är senior och har mycket god erfarenhet av alla delar inom HR, inklusive svensk och internationell arbetsrätt samt arbete med facket.
 • Har flera års erfarenhet av rollen som HR-chef där du haft personalansvar.
 • Har arbetat i en stor organisation (fler än 200) som även arbetar internationellt.
 • Du är flytande i svenska och engelska, både i tal och skrift.
 • Det är en stor fördel om du har erfarenhet av idéburen sektor, men även sökanden med annan erfarenhet välkomnas.
 • Har du en relevant akademisk examen är det meriterande.

WWF erbjuder

Medarbetarna är vår viktigaste resurs och vi strävar efter att bli en av Sveriges mest eftertraktade arbetsplatser. Därför är det viktigt för oss att fokusera på inkluderande arbetsmiljö med fokus på ökad mångfald, hälsa och friskvård, tillsammans med strategisk kompetensutveckling och spännande utvecklingsmöjligheter. Vi är en lärande organisation och fokuserar på att stötta och coacha våra medarbetare så att deras inre motivation och drivkraft kommer till sin rätt. Det gör vi genom exempelvis föreläsningar, tvärgrupper och forum utöver medarbetarens individuella kompetensutveckling. Vi tror att en ökad flexibilitet i arbetstidens förläggning är en viktig del i livspusslet och erbjuder därför alla medarbetare flextid och/eller målstyrd arbetstid. WWF Sveriges kontor finns i vackert belägna Ulriksdals Slott med vattnet alldeles utanför fönstren. Du kommer att få arbeta med kompetenta medarbetare i en stimulerande miljö. WWF tillämpar ett aktivitetsbaserat arbetssätt, är anslutet till kollektivavtal och följer ITP 1-planen.

Vill du veta mer om WWF som arbetsplats? Läs vidare här: WWF som arbetsplats – WWF

Varaktighet

Chefsförordnande på fem år med möjlighet till förlängning högst tre år inom ramen för en tillsvidareanställning.

Ansökan

I den här rekryteringen samarbetar vi med Wise Professionals. Vi tar inte emot ansökningar via mail, utan du söker enkelt med ditt CV eller din LinkedIn-profil på wise.se där du direkt får svara på tre till fem korta frågor.

Vi arbetar med kompetensbaserad rekrytering som metod. Det gör vi i vår strävan efter en mer potentialbaserad matchning. Vi ser därför gärna sökanden med olika bakgrunder, åldrar och erfarenheter, eftersom vi vet att en bredare mångfald berikar var och en av oss och gör oss bättre och smartare som organisation. Om du går vidare i processen kommer du inom några dagar att få genomföra två arbetspsykologiska tester. Testerna görs tidigt i processen eftersom vi vill säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete. Vill du veta mer om vårt tillvägagångssätt, läs mer här – https://www.wise.se/fordjupningar/kompetensbaserad-rekrytering/

Har du frågor om processen eller rollen? Kontakta ansvarig rekryteringskonsult Jessica Tschöp på jessica.tschop@wise.se.

Facklig representant

Unionen: Susie Broquist Lundegård

Akademikerföreningen: Therese Wåtz

Telefon: Växelnummer 08-624 74 00

WWF arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könsidentitet och könsuttryck, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning.

Välkommen att skicka in din ansökan!

Förmåner: Friskvård, Kollektivavtal

Liknande jobb