Skip to content

Lönespecialist

Skåne
Ansök senast 29 Jun 2024
Är du redo för din nästa utmaning i en organisation som genomsyras av mod, ansvar och engagemang? Nu har du möjligheten att bli en del av Sveriges ledande bageri då Pågen söker sin nästa lönespecialist som ska bidra till den förändringsresa som Pågen är inne på. Ansök till rollen som lönespecialist på Pågen redan idag!

Om Pågen AB

På Pågen bakar vi med kärlek – det handlar om att ha en omsorg om råvaror och produkter, medarbetare, konsumenter och om våra gemensamma resurser. Pågen är ett familjeföretag i femte generationen och är Sveriges ledande bageri med produkter inom förpackat färskt bröd, jäst kaffebröd, skorpor samt korv- och hamburgerbröd. Med två bagerier där duktiga bagare bakar dag som natt, och med Sveriges största säljkår, förser Pågen varje dag både exportmarknader och landets butiker med färskt bröd. Mer information hittar du på www.pagen.se.

Din roll som lönespecialist
Som lönespecialist på Pågen äger du, tillsammans med övriga i teamet, löneprocessen och säkerställer att löner betalas ut i rätt tid och i enlighet av gällande avtal och lagstiftning. Tillsammans med teamet supporterar du organisationen i frågor relaterade till lön och andra ersättningar. Ni ansvarar även för pensioner och hantering av pensionsrelaterade frågor samt förbättringar inom området. Du ingår i ett team med sex medarbetare och tjänsten är placerad på Pågens huvudkontor i Malmö.

I din roll kommer du initialt att ansvara för att göra säljarlöner från ax till limpa vilket innefattar bland annat löner till provisionsanställda och timanställda. Du kommer ges möjlighet att äga och driva utvecklingen och digitaliseringen av rutiner och processer inom löneområde. Den här rollen är för dig som vill ha ett ansvarsfullt jobb i en platt organisation som präglas av högt tempo, engagemang och arbetsglädje.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Fullständiga lönekörningar och hantering av reseräkningar samt övriga ersättningar
  • Försäkringar inom personalområdet (ex sjukförsäkringar, arbetsskadeförsäkringar)
  • Avstämning av lönerelaterade konton samt bokslut
  • Ansvara för myndighetsrapportering
  • Användare av försystem, ex AgdaTid, Påpps, Kontek och Board
  • Hantering av personaldokument/anställningsavtal
  • Support till medarbetare och ledare, relaterad till löner, rapportering, system och dokumentation
  • Samverka och delta i projekt relaterade till teamets ansvarsområde

Vem söker vi?
Vi söker dig med ett par års erfarenhet av självständigt lönearbete och goda kunskaper om pensioner, lagar och avtal. Du har arbetat med hela löneprocessen från ax till limpa och har vana av både kollektiv-och tjänstemannalöner. Du har ett stort intresse av lönesystem och en god systemvana. Meriterande är om du har arbetat i HR+8 och Medvind. Vidare brinner du för service och att hjälpa medarbetarna i organisationen med deras frågor gällande lön och övriga ersättningar.

För att trivas hos oss tror vi att du är positiv och resultatorienterad, har hög ambitionsnivå och vill utvecklas tillsammans med dina kollegor. Du är initiativtagande, handlingskraftig, prestigelös och kan identifiera utvecklingsområden. Du drivs av att hitta lösningar på problem och trivs i en verksamhet som ständigt förändras. Som person är du kommunikativ, noggrann och strukturerad i ditt arbetssätt och gillar att arbeta i team. Hos oss känner man en stolthet i att ta fram löner och att man bidrar till verksamheten.

Vårt erbjudande
På Pågen erbjuder vi dig en arbetskultur som genomsyras av att ta ansvar, viljan att utvecklas samt att värna om sina medarbetare. Vår tro på att vara handlingskraftiga, modiga och prestigelösa är en drivande faktor i vår långsiktiga vision, att finnas kvar lika länge som vi har funnits, i över 140 år. Denna tro är vad som kopplar oss samman och stärker vår förmåga att ta ägandeskap i vårt arbete. Tillsammans får vi saker gjorda, vi är schyssta och ärliga mot varandra och tar ansvar för helheten.

Ansökan 
I den här rekryteringen samarbetar Pågen med Wise Professionals. Du söker enkelt med ditt CV eller din LinkedIn-profil på wise.se och du får då svara på några korta frågor. Vi tar inte emot ansökningar via mejl. Webbaserade tester och bakgrundskontroll kommer vara en del av denna rekryteringsprocess i nästa steg. Vi kommer att göra urval och intervjuer löpande.

Har du frågor om tjänsten är du hjärtligt välkommen att kontakta Karin Steenstrup på karin.steenstrup@wise.se. Vi intervjuar löpande så rollen kan tillsättas före sista ansökningsdatum.

Stort lycka till och välkommen med din ansökan!

 

Förmåner: Friskvård, Kollektivavtal