Skip to content

HR-Projektledare till Saint-Gobain Sweden

Stockholm
Ansök senast 4 Aug 2024
Vi söker en erfaren HR-Projektledare som kommer att ingå i Enablement teamet tillsammans med 12 HR specialister runtom i Norden och som tillsammans med HR Business Partners är ca 25 personer.

Saint-Gobain är världsledande inom lätt och hållbart byggande och designar, utvecklar, tillverkar och distribuerar material och tjänster för bygg- och industrimarknaden.

Saint-Gobain Construction Materials i Norden & Baltikum är nu på en spännande transformationsresa, där vi arbetar mot att ännu bättre utnyttja vår samlade potential över våra företag för att göra skillnad – både som materialleverantör och som kunskapspartner inom konstruktion.

Inom vår HR-transformationsresa har vi nu ett fokus på att utmana och utveckla befintliga arbetssätt, processer och system. Vi har kraften i form av kapital, tilltro och vilja från både våra medarbetare och vår koncern som ivrigt följer vår resa framåt. HR är en given partner och det finns höga förväntningar på vår inverkan och effekten av både vårt nutida- och framtida arbete. 

Läs mer om Saint Gobain på www.saint-gobain.se/

I denna roll som HR-projektledare kommer du att driva företagsövergripande HR-processer samt leda och effektivisera transformationsprojekt på svensk såväl som på nordisk nivå. Du kommer att ha en avgörande roll i det pågående förändring- och utvecklingsarbete inom HR som är en del av en omfattande transformationsresa som sker i hela Norden. Som HR-projektledare kommer du att ha stort ägarskap i att skapa, implementera och förbättra HR-processer, standarder och rutiner. Du ska ha kompetens inom HR analys och rapportering av KPI:er samt HR-masterdata

 

Några av dina arbetsuppgifter:

 • Bibehålla och utveckla HR-relaterade processer för att säkerställa högsta effektivitet och kvalitet
 • Leda och genomföra transformationsprojekt inom HR
 • Förbättra och skapa enhetliga processer, standarder och rutiner
 • Analysera och rapportera relevanta KPI:er i form av bland annat sjukskrivningar, personalomsättning och övertid
 • Arbeta med HR-masterdata och leverera mot uppsatta mål

 

Rollen utgår från Häggvik som ligger i Sollentuna.

Din profil

Vi söker dig som kan kan arbeta självständigt med god problemlösningsförmåga och analytiskt arbetssätt. Du är anpassningsbar, pragmatisk och duktig på planering och struktur. För att lyckas i rollen ser vi att du har:

 • Flertal års erfarenhet av brett HR-arbete i en roll som HR-projektledare eller likvärdig roll
 • Trygg i din roll som ledare – antingen som projektledare eller ledare av något annat slag. Du behöver ej ha haft direktrapporterande till dig.
 • Har arbetat med HR i Sverige och i flera nordiska länder
 • Identifierat och implementerat processer för att ta fram relevanta KPI:er till HR.
 • Erfarenhet av att leda transformationsprojekt inom HR, gärna digitalt
 • Eftergymnasial utbildning inom HR, ekonomi eller motsvarande
 • Flytande i svenska och engelska i både tal och skrift

 

Har vi väckt ditt intresse?

Vi tar inte emot ansökningar via mail, utan du söker enkelt med ditt CV eller din LinkedIn-profil på wise.se. Vi arbetar med kompetensbaserad rekrytering som metod. Det gör vi i vår strävan efter en mer potentialbaserad matchning. Om du går vidare i processen kommer du inom några dagar att få genomföra två arbetspsykologiska tester. Testerna görs tidigt i processen eftersom vi vill säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete. Vill du veta mer om vårt tillvägagångssätt, läs mer här – https://www.wise.se/fordjupningar/kompetensbaserad-rekrytering/

 

Har du frågor om processen eller rollen? Kontakta ansvarig rekryteringskonsult Saba Solomon på saba.solomon@wise.se. Vi intervjuar löpande så rollen kan tillsättas före sista ansökningsdatum.

Varmt välkommen med din ansökan!

Förmåner: Friskvård, Förtroendearbetstid, Kollektivavtal

Liknande jobb