Skip to content
Denna position har redan blivit tillsatt

Förbundsdirektör Sveriges Författarförbund

Är du en kreativ ledare och brinner för kulturpolitiska frågor? Då kanske rollen som Förbundsdirektör är ditt nästa steg?

Författarförbundet är en arbetsplats där kultur- och litteraturintresset flödar, där du får möjlighet att arbeta i en miljö som präglas av intressanta diskussioner och samtal. 

Den vi söker

Du ska ha en akademisk utbildning eller motsvarande samt flera års erfarenhet från ledarskap och arbetsledning. Du ska ha intresse av kulturpolitiska frågor och god erfarenhet av de områden/processer som normalt ingår i ledarskapsområdet samt erfarenhet av att hantera styrelse.

Du bör ha erfarenhet av idéburna organisationer. Vara grundlig och analytisk men samtidigt snabb och kunna prioritera.

Du förväntas vara en tydlig och närvarande chef, ha en tydlig strategisk roll och erfarenhet av att arbeta långsiktigt som verksamhetsledare för kansliet. Du förväntas vara strategisk, drivande och en visionär.

Exempel på arbetsuppgifter

  • Ha en tydlig strategisk roll och kompetens och erfarenhet av att arbeta långsiktigt.
  • Vara personal- och budgetansvarig på kanslinivå.
  • Vara föredragande för styrelsen och ansvara för underlag och utredningar till styrelsemöten och stämmor.
  • Vara föredragande för arbetsutskottet (AU) och ansvara för underlag och utredningar till AU-möten.
  • Aktivt ta tillvara sektionsstyrelsernas och förtroendevaldas initiativ och intressen samt tillse att dessa hålls informerade om förbundsstyrelsens arbete och pågående projekt.
  • Tillsammans med ordföranden representera Författarförbundet i vissa officiella sammanhang.

Om Sveriges Författarförbund

Sveriges Författarförbund är en facklig organisation för dig som är verksam som författare eller litterär översättare. Vi har funnits sedan 1893 och har en lång och gedigen erfarenhet av att arbeta med ekonomiska, juridiska och sociala frågor som rör det litterära yrkesutövandet.

Ansökan I den här rekryteringen samarbetar vi med Wise Professionals. Har du frågor om tjänsten kan du kontakta ansvarig rekryteringskonsult Johanna Nyqwist på johanna.nyqwist@wise.se eller 073-521 65 87. Varmt välkommen med din ansökan!