Förbundsdirektör Sveriges Författarförbund

Tillsatt

Stockholm Rekrytering

Är du en kreativ ledare och brinner för kulturpolitiska frågor? Då kanske rollen som Förbundsdirektör är ditt nästa steg?

Författarförbundet är en arbetsplats där kultur- och litteraturintresset flödar, där du får möjlighet att arbeta i en miljö som präglas av intressanta diskussioner och samtal. 

Den vi söker

Du ska ha en akademisk utbildning eller motsvarande samt flera års erfarenhet från ledarskap och arbetsledning. Du ska ha intresse av kulturpolitiska frågor och god erfarenhet av de områden/processer som normalt ingår i ledarskapsområdet samt erfarenhet av att hantera styrelse.

Du bör ha erfarenhet av idéburna organisationer. Vara grundlig och analytisk men samtidigt snabb och kunna prioritera.

Du förväntas vara en tydlig och närvarande chef, ha en tydlig strategisk roll och erfarenhet av att arbeta långsiktigt som verksamhetsledare för kansliet. Du förväntas vara strategisk, drivande och en visionär.

Exempel på arbetsuppgifter

  • Ha en tydlig strategisk roll och kompetens och erfarenhet av att arbeta långsiktigt.
  • Vara personal- och budgetansvarig på kanslinivå.
  • Vara föredragande för styrelsen och ansvara för underlag och utredningar till styrelsemöten och stämmor.
  • Vara föredragande för arbetsutskottet (AU) och ansvara för underlag och utredningar till AU-möten.
  • Aktivt ta tillvara sektionsstyrelsernas och förtroendevaldas initiativ och intressen samt tillse att dessa hålls informerade om förbundsstyrelsens arbete och pågående projekt.
  • Tillsammans med ordföranden representera Författarförbundet i vissa officiella sammanhang.

Om Sveriges Författarförbund

Sveriges Författarförbund är en facklig organisation för dig som är verksam som författare eller litterär översättare. Vi har funnits sedan 1893 och har en lång och gedigen erfarenhet av att arbeta med ekonomiska, juridiska och sociala frågor som rör det litterära yrkesutövandet.

Ansökan I den här rekryteringen samarbetar vi med Wise Professionals. Har du frågor om tjänsten kan du kontakta ansvarig rekryteringskonsult Johanna Nyqwist på johanna.nyqwist@wise.se eller 073-521 65 87. Varmt välkommen med din ansökan!

 

Vår rekryteringsprocess

Detta är vår standardprocess. I det fall vi förväntar oss ett stort urval, eller mindre antal sökande kommer vi att anpassa processen och tidplanen kommer att disponeras något olika. Detta kommer du att märka och få information om löpande i kontakten med ansvarig rekryteringskonsult.

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Du söker enkelt via mobilen och kan välja att bifoga CV eller använda din LinkedIn-profil. Vi arbetar med kompetensbaserad rekrytering fri från fördomar och magkänsla för att säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete.

Urval/Tester

Vi ser till kompetens och arbetspotential vilket innebär att du som kandidat får genomföra arbetspsykologiska tester tidigt i processen. Vi vill nämligen samla in så mycket fakta som möjligt för att kunna göra den bästa matchningen på kravprofilen. Alla kandidater får återkoppling och kontinuerliga statusuppdateringar.

Intervju

Våra kompetensbaserade intervjuer syftar till att lära känna dig och dina styrkor. Du har dialog med oss hela vägen, blir du en slutkandidat i processen så får du även träffa vår uppdragsgivare.

Anställning

Passar du och uppdragsgivaren varandra är det dags för nästa steg i din karriär.

Uppföljning

Vi följer upp med både kandidat och kund efter 1 månad samt efter 5 månader. Detta för att säkerställa att alla är nöjda och att allt löper på som det ska.

Fler tillsatta jobb

Tillsatt

Marketing Specialist

Har du erfarenhet av att förstå och skapa framgång utifrån ett digitalt marknadsföringsperspektiv? Drivs du av att vara del i ett team och företag som skapar flexibla och anpassningsbara byggnader för ett mer hållbart och tillgängligt samhälle? Då kan denna roll vara precis det du söker. Nu söker vi dig som vill ta en aktiv roll som Marketing Specialist i uppbyggnaden av ett nytt varumärke, en ny avdelning och en ny roll.

Stockholm Tipsa en vän

Läs mer

Tillsatt

Kommunikatör internkommunikation

Vi söker nu en Kommunikatör med ansvar för internkommunikation. Som Kommunikatör hos Arriva kommer du att spela en viktig roll i de utvecklingsprojekt och den digitala transformation som präglar vårt kommunikationsarbete.

Stockholm Tipsa en vän

Läs mer

Tillsatt

Executive Assistant sökes till Euro Accident

Vill du jobba på en arbetsplats där hälsa och rätt försäkring är navet i verksamheten?
Där kulturen genomsyras av ledord som att ”vi bryr oss om varandra”, ”vi agerar nu” och ”vi vågar testa nya saker”? Rollen är ny och det finns stora möjligheter att påverka innehållet där du primärt stöttar chefsjuristen och ledningsgruppen som består av åtta personer.

Stockholm Tipsa en vän

Läs mer