Kommunikations- och Marknadsansvarig

Tillsatt

Stockholm Rekrytering

Är du en samhällsintresserad och marknadsmedveten kommunikatör som är redo för nästa steg? Då kan det här vara rätt utmaning för dig! Nu söker vi en kommunikatör som kan hantera strategiska såväl som operativa kommunikationsuppgifter för Sveriges HR Förening – med ett tydligt fokus på digitala kanaler.

Det här är några av de förmåner arbetsgivaren erbjuder

 • Friskvård
 • Kollektivavtal

Tjänsten som Kommunikations- och Marknadsansvarig är på heltid och ansvarar du för föreningens samtliga kommunikationsinsatser, du rapporterar till Generalsekreterare och du har din arbetsplats på Sveriges HR Förenings kansli i centrala Stockholm.

Om uppdraget
I rollen som Kommunikations- och Marknadsansvarig ansvarar du, tillsammans med Generalsekreteraren, för att skapa en tydlig, stringent och integrerad kommunikation i digitala såväl som analoga kanaler. Du kommer att ha huvudansvar för föreningens webbplats, som redaktör och beställare/kontaktperson till webbyrå och andra externa parter. Du har också det centrala ansvaret för att utveckla Sveriges HR Förenings kommunikation i sociala mediekanaler.

Exempel på arbetsuppgifter:

 • Ansvarar för planering, genomförande, målsättning, uppföljning och analys av SVHRF:s kommunikationsaktiviteter i fysiska och digitala kanaler i enlighet med godkänd budget
 • Ansvarar för olika typer av målgruppsanpassad budskapsutveckling och textproduktion, t ex till inlägg i sociala medier, artiklar i digitala nyhetsbrev och på webben
 • Utövar strategiskt och operativt ledarskap samt samordnar den dagliga verksamheten kring kommunikation och event/fysiska träffar
 • Arbetsledning av eventansvarig
 • Ansvar för interna samarbeten med ekonomiansvarig, nätverks- och utbildningsansvarig, säljansvarig samt generalsekreteraren men också med regionala och centrala styrelsen
 • Ansvar för externa samarbeten med webbyrå, producent av medlemstidning och CRM-leverantör
 • Stöttar med ett på kontor vanligt förekommande arbetsuppgifter

Om dig
Vi söker dig som har en akademisk utbildning inom kommunikation, information, marknad eller liknande och har ca 3-5 års relevant arbetslivserfarenhet från liknande roller. Erfarenhet från arbeten i ideella/idéburna/medlemsstyrda organisationer är meriterande. Du är en mycket duktig skribent och van att skriva målgruppsanpassade texter för olika kanaler. Du har utmärkt förmåga att kommunicera i tal och skrift i svenska samt goda kunskaper i engelska.

Du har erfarenhet av:

 • Operativt kommunikationsarbete; producera och distribuera/publicera text samt producera enklare film/rörlig bild för sociala medier
 • Strategiskt kommunikationsarbete; utveckla strategier och kommunikationsplaner
 • Att följa upp kommunikationsaktiviteter på webb och i sociala mediekanaler med mål att optimera och utveckla innehåll
 • Att arbeta i webbpubliceringsverktyg, med fördel WordPress
 • Arbeta med enklare bildhantering i Photoshop och InDesign
 • Meriterande om du arbetat med eller har kunskap och ett intresse av att arbeta med foto och film samt enklare animeringar gärna i Illustrator och After Effects
 • Arbetsleda andra

Vi ser gärna att du är trygg i din kompetens som kommunikatör med fokus på webb och digitala kanaler. För att lyckas krävs det att du har en kort startsträcka, att du har ett pedagogiskt och analytiskt förhållningssätt. Du är driven, social och har god samarbetsförmåga, du är flexibel och trivs som allra bäst när du får arbeta nära dina kollegor i en mindre organisation. Vi hoppas också att du är nytänkande, ser möjligheter och har förmåga att agera och driva ditt arbete framåt.

Mer om Sveriges HR Förening
Sveriges HR Förening är branschföreningen för dig som arbetar med HR och personalfrågor med cirka 7000 medlemmar. Vår vision är att vara den självklara branschföreningen för HR-professionen – men mer än en branschförening, vi vill vara en påverkansförening som driver HR-professionen framåt!

Vår Generalsekreterare startade en förändringsresa 2016 som fram tills idag har resulterat till att föreningen bl a har ett nytt CRM-system, ny hemsida, ny medlemstidning (HR People, vinnare Svenska Designpriset 2018) och ett nyutvecklat och implementerat medlemserbjudandet. Nu är det dags för oss att ta nästa steg! Våra värdeord är självledarskap, glädje och tillit.

Våra utmaningar. Vi är litet kansli med ett stort uppdrag och många intressenter. Säljdrivande kommunikation är avgörande för framgången framåt. Hos oss hänger det på var och ens förmåga att arbeta proaktivt och planmässigt – men samtidigt ha förmåga att flexibelt fånga möjligheterna i stunden.

Läs gärna mer på www.hrforeningen.se

Så här tror vi att du är
Du är en affärsorienterad, prestigelös och proaktiv kommunikatör och projektledare med förmåga att anpassa dig till nya situationer. För att trivas i rollen är du en kommunikativ person som har förmågan att bygga förtroende och långsiktigt hållbara relationer samt inspirera både samarbetspartners och kollegor. Du är social och tycker om att samarbeta för att nå dina mål. Vi är ett tight team på 6 personer på kansliet som hjälper varandra, uppmuntras att komma med nya förslag och utmanas för att bli ännu bättre. Därför ser vi gärna att du är både initiativrik, beslutsmässig och ansvarstagande som person

Vad händer nu?  
I denna rekrytering samarbetar Sveriges HR Förening med KIMM. Önskar du mer information eller har frågor om rollen, kontakta gärna ansvarig rekryteringskonsult Malin Clavering mc@kimm.se. Vi ser fram mot din ansökan med CV och ett personligt brev via www.kimm.se senast 2019-06-19. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail pga GDPR. Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Välkommen med din ansökan redan idag!

Vår rekryteringsprocess

Detta är vår standardprocess. I det fall vi förväntar oss ett stort urval, eller mindre antal sökande kommer vi att anpassa processen och tidplanen kommer att disponeras något olika. Detta kommer du att märka och få information om löpande i kontakten med ansvarig rekryteringskonsult.

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Du söker enkelt via mobilen och kan välja att bifoga CV eller använda din LinkedIn-profil. Vi arbetar med kompetensbaserad rekrytering fri från fördomar och magkänsla för att säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete.

Urval/Tester

Vi ser till kompetens och arbetspotential vilket innebär att du som kandidat får genomföra arbetspsykologiska tester tidigt i processen. Vi vill nämligen samla in så mycket fakta som möjligt för att kunna göra den bästa matchningen på kravprofilen. Alla kandidater får återkoppling och kontinuerliga statusuppdateringar.

Intervju

Våra kompetensbaserade intervjuer syftar till att lära känna dig och dina styrkor. Du har dialog med oss hela vägen, blir du en slutkandidat i processen så får du även träffa vår uppdragsgivare.

Anställning

Passar du och uppdragsgivaren varandra är det dags för nästa steg i din karriär.

Uppföljning

Vi följer upp med både kandidat och kund efter 1 månad samt efter 5 månader. Detta för att säkerställa att alla är nöjda och att allt löper på som det ska.

Här ligger Sveriges HR Förening

Birger Jarlsgatan 34, 6 tr, Stockholm

Fler tillsatta jobb

Tillsatt

Content Manager till ICA-handlarnas Förbund

Vill du jobba kreativt och affärsmässigt med innehåll, digitala strategier, målgrupps- och kanalanalyser för att nå ut till våra målgrupper – Sveriges ICA-handlare och intressenter i omvärlden? Är du en skicklig redaktör med god känsla för att strukturera, skapa och producera innehåll som väcker intresse och engagemang? Då ska du ta chansen att söka en nyinrättad och rolig tjänst som Content Manager hos ICA-handlarnas Förbund.

Stockholm Tipsa en vän

Läs mer

Tillsatt

HR Business Partner to NREP

NREP prides itself of its ambitious, experienced and talented people, who have accomplishments that truly stand out in our industry. We are proud that our team members chose to stay with NREP because of our entrepreneurial environment, our shared values and our strong commitment to each other.

Stockholm Tipsa en vän

Läs mer

Tillsatt

Nu söker vi en assistent till EQT

Vill du vara en del av Europas mest framgångsrika och framåtlutade investmentbolag?
Söker du en central och bred assistentroll och är serviceminded, flexibel, kommunikativ och ambitiös? Då kan det vara dig vi söker.

Stockholm Tipsa en vän

Läs mer

Tillsatt

Marknadskommunikatör till Wallenstam

Vill du vara med och bidra till en utveckling och miljö på riktigt och arbeta på ett modernt fastighetsbolag? Då kan det här vara rollen för dig. Vi på Wallenstam söker nu en marknadskommunikatör till vårt härliga team i Stockholm!

Stockholm Tipsa en vän

Läs mer