Stockholm Rekrytering

UX Designer till TietoEVRY

Brighter Future. Together. A TietoEVRY story.

Att arbeta med User Experience i design av digitala produkter och tjänster kräver kreativitet, kompetens och empati för slutanvändarna och våra kunders situation. TietoEVRY skapar digitala fördelar för företag och samhälle. Vi är ett ledande nordiskt digitalt tjänste- och programvaruföretag med lokal närvaro och global kapacitet. Våra nordiska värderingar och vårt nordiska arv styr vår framgång.

Om Rollen

Som UX-designer kommer du att vara anställd inom TietoEVRYs Customer Experience avdelning och där tillhöra ”Advisory, design & Innovation” -teamet. Du kommer att ha ansvar för att ta fram konceptuella designlösningar. Genom insikt i kundens behov och situation tar du fram wireframes och/eller designlösningar som du kan testa på användare och sedan presentera för kund. I samarbete med teamet skapar du designmallar för webb och/eller mobila lösningar till både stora och små organisationer och företag. Du är bekväm med att skissa för flertalet devices och håller dig ajour med trender och best practice. Vårt dynamiska team som i helhet ansvarar för kompetensen digital design – UX/UI/Service design och Innovation kommer ge dig stöttning och rätt förutsättningar för att lyckas, men det är viktigt att du från början kan komma in och driva egna projekt och ta egna initiativ.

Du rapporterar till Head of Advisory, Design and Innovation.

Ytterligare arbetsuppgifter kan till exempel vara:

 • Skapa designkoncept, färgpaletter, typografi, guidelines, användartester, user journey mapping och wireframes.
 • Leda workshops.
 • Researcharbete.
 • Löpande kunddialog.
 • Kundresekartläggning och strukturera användarflöden.

Bakgrund och kompetens 

Du har vana av att jobba med kunder genom hela projekt och kan se helheten. Vi ser att du är kvalitetsmedveten, tar ansvar samt startar och skapar projekt inom ditt område. Du är noggrann, kreativ, strukturerad och är van vid helhetsorienterade projekt. Du har även stor förståelse för hur tekniska möjligheter påverkar funktionalitet och design. Och kan föra en dialog med både beställare och utvecklingsteam kring detta. 

 • Vi söker dig som har jobbat med UX-design i minst 5 år.
 • Du har erfarenhet av Adobe XD, Photoshop, Illustrator, Axure, Sketch, Frigma eller liknande verktyg.
 • Du är dessutom väl insatt i krav på tillgänglighet (t ex WCAG 2.0 och WAI) och vad som krävs för att leva upp till dem.  
 • Då mycket av kommunikationen sker med våra internationella kollegor är goda kunskaper i både svenska och engelska ett krav. 
 • Du har arbetat användardrivet, utifrån en designprocess och metod.

Personliga egenskaper 

Som person är du resultatdriven och självgående. Du tar ett helhetsansvar och stolthet i att slutföra arbetsuppgifter och möta deadlines. Vidare är du en riktig ”doer” som under tidskrävande förhållanden har förmågan att prioritera och leverera. Du är omtänksam och en lagspelare.

Mer om TietoEVRY

TietoEVRY har sitt huvudkontor i Finland och har omkring 24 000 experter anställda globalt. Bolaget tillhandahåller service åt tusentals företag och organisationer inom privat och offentlig sektor i mer än 90 länder. TietoEVRY omsätter årligen cirka 3 miljarder euro och aktierna är noterade på NASDAQ i Helsingfors och Stockholm samt på Oslo Børs.

Intresserad?

I den här rekryteringen samarbetar vi med KIMM. Vi tar inte emot ansökningar via mail, utan du söker enkelt med ditt CV eller din LinkedIn-profil samt personligt brev om så önskas på kimm.se där du får svara på tre korta frågor. Om du går vidare i processen kommer du inom några dagar att få genomföra två arbetspsykologiska tester. Vi vill nämligen tidigt i processen samla in så mycket fakta som möjligt för att vi ska kunna göra den bästa matchningen. Som kandidat får du göra testerna tidigt i processen eftersom vi vill säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete. Notera att vi nu kommer gå på lite julledighet och gå igenom urvalet i januari.

Önskar du mer information eller har frågor om rollen, kontakta gärna mig som är ansvarig rekryteringskonsult Olof Lindmark på ol@kimm.se. Urval sker löpande och kan tillsättas innan utgivet datum.

Förmåner

 • Friskvård
 • Förtroendearbetstid
 • Kollektivavtal
 • Personalrabatt

Ansök nu!