Skip to content
Denna position har redan blivit tillsatt

Internkommunikatör till If

Stockholm
Vi söker en kollega till vår nordiska internkommunikationsavdelning, som vill vara med och vidareutveckla vår medarbetarkommunikation!

Om rollen

På If har vi stort fokus på medarbetarengagemang och företagskultur. Som internkommunikatör hos oss har du en nyckelroll i vårt strategiska internkommunikationsarbete. Fokus ligger i att stötta vårt kulturarbete, planera och driva kommunikationsaktiviteter samt att coacha kollegor inom kommunikationsområdet. Din roll är nordisk och ett av dina fokusområden kommer att vara förändringskommunikation.

Exempel på arbetsuppgifter är;

  • Ta fram kommunikationsplaner och driva internkommunikationsprojekt
  • Producera innehåll så som artiklar, manus och rörligt material.
  • Rådge och utbilda i kommunikationsfrågor

Om teamet

Vi har en företagskultur med högt i tak och goda utvecklingsmöjligheter. På If kommer du arbeta tillsammans med engagerade och prestigelösa kollegor som vill vara med och göra skillnad och bidra till vårt gemensamma mål – branschens mest nöjda kunder och medarbetare. Du kommer att arbeta i ett nordiskt team i en spännande utvecklingsfas med höga ambitioner inom internkommunikationsområdet.

I dagsläget arbetar vi mest hemifrån men i vanliga tider är vår samlingsplats vårt trevliga kontor på Bergshamra i Stockholm. Det kommer finnas möjligheter till flexibilitet kring vart du utför ditt arbete, med möjlighet till distansarbete ett par dagar i veckan. Du rapporterar till vår interna kommunikationschef.

Vem är du?

Vi söker dig som har en gedigen erfarenhet från liknande kommunikationsroll och som arbetat med förändringskommunikation. Du har relevant utbildning inom kommunikation/marknadsföring på högskolenivå eller lägst eftergymnasial utbildning. Du är van att skapa effektiv, transparant kommunikation och är den andra söker råd och stöd från när det gäller kommunikationsfrågor. Du har en journalistisk ådra och tycker om att identifiera och skapa engagerande innehåll. Vidare ser vi att du har god erfarenhet av att planera, samordna, genomföra och följa upp aktiviteter eller projekt samt att arbeta efter KPI: er.

Som person tror vi att du är strukturerad och trivs med att använda din breda kompetens till omväxlande arbetsuppgifter. Som den lagspelare du är har du lätt för att samarbeta, skapa relationer och sätta dig in i andras perspektiv, samtidigt som du har förmåga att självständigt driva arbetet framåt. Du är intresserad av den digitala utvecklingen och har en stark passion för internkommunikation och företagskultur.

Intresserad?
Sista ansökningsdag: 18/09 2021. I den här rekryteringen samarbetar vi med KIMM. Vi ser fram emot att få din ansökan med CV via www.kimm.se. KIMM tar inte emot ansökningar via mejl, utan du söker enkelt med ditt CV eller LinkedIn-profil. Om du går vidare i processen kommer du få genomföra två arbetspsykologiska tester. Vi vill nämligen tidigt i processen samla in så mycket fakta som möjligt för att vi ska kunna göra den bästa matchningen. Som kandidat får du göra testerna tidigt i processen eftersom vi vill säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete.

Arbetsplats: Stockholm
Frågor om tjänsten: Kontakta ansvarig Rekryteringskonsult Johanna Nyqwist på jn@kimm.se

Vi ser fram emot din ansökan!

If

We’re If. Our purpose is to give people confidence today to shape their tomorrow. To make this possible, trust is our backbone. We stay ahead and challenge ourselves to grow. And we always put our hearts into it – because it takes more than bright minds to make brilliant things.

We’re a team of 7,900 dedicated professionals at the leading Nordic-Baltic insurance company. But most importantly, we are protectors of people, enablers of companies and encouragers of dreams. With our joint force of expertise and engagement we always stand by our customers’ side. Giving them the security and the confidence to be curious, explore new worlds, start new businesses and live their lives. Come and join us!

Förmåner: Friskvård, Förtroendearbetstid, Föräldralön, Karriärmöjligheter, Kollektivavtal, Lunchförmåner, Personalrabatt, Privat sjukförsäkring