Skip to content
Denna position har redan blivit tillsatt

Kommunikatör till Röda Korset

Stockholm
Ansök senast 22 Mar 2024
Vill du vara med och göra skillnad på riktigt? Nu söker vi en kollega till Röda Korsets kommunikationsenhet som kan hjälpa oss ta nästa steg i vår interna- och externa kommunikation!

Röda Korsets uppdrag

Röda Korset är världens främsta humanitära katastroforganisation och ger hopp och räddar liv – i Sverige och i världen. Vi finns på plats i 192 länder. Varje dag arbetar Röda Korset i kriser, katastrofer och konflikter världen över. Vi består av miljontals volontärer som finns på plats före, under och efter katastrofen för att hjälpa människor. Utifrån lokal kunskap och medmänsklighet kämpar vi för att ingen ska lämnas ensam i en katastrof.

Om rollen

Du blir del av ett team som ger strategiskt och operativt stöd inom kommunikation till våra verksamheter. I dina arbetsuppgifter ingår att ge råd inom kommunikation, ta fram kommunikationsplaner och förankra och genomföra kommunikationsinsatser. Med din förmåga att se helhet och tänka strategiskt runt arbetssätt, innehåll och kanaler bidrar du till att vi når ut både inom organisationen och ut i samhället!

Du samverkar med kollegor för att på bästa sätt organisera, planera och genomföra kommunikationsinsatser, ofta med förtroendevalda och frivilliga som målgrupp. I rollen har du också kontakt med frivilliga i kommunikationsfrågor och tar fram och håller i utbildningar i kommunikation. Du är duktig på att arbeta med webb och kommer att ansvara för delar av våra webbsidor.

Tjänsten är baserad på vårt trevliga kontor på Mariatorget men i dagsläget arbetar vi hemifrån p g a restriktionerna. 

Exempel på arbetsuppgifter:

 • Strategiskt arbete med att ta fram arbetssätt inom kommunikation som bidrar till att vi kan nå ut bättre i organisationen och engagera fler.   
 • Vara en rådgivande funktion inom kommunikation, ta fram kommunikationsplaner, förankra och genomföra kommunikationsinsatser. Vara projektledare och driva och förankra projekt med många intressenter och målgrupper.
 • Ansvara för delar av våra webbplatser.
 • Skriva, fota, filma, redigera, analysera och publicera på våra webbplatser och för andra kanaler
 • Kravställa mot våra externa leverantörer inom kommunikation.
 • Agera stabskommunikatör, en av fyra stående roller i Svenska Röda Korsets krisledningsorganisation 

Om dig

Som person är du driven, nyfiken och engagerande, bidrar med egna idéer och har förmåga att hitta nya angreppssätt och arbetssätt. Du har stor strategisk förmåga och kan se helheten och tänka flera steg framåt. Du har även god organisatorisk förmåga, är bra på att driva projekt och kan hantera många skeenden på en gång.

Du har en pedagogisk förmåga och uttrycker dig tydligt och övertygande inför såväl små som stora grupper. Du jobbar bra både självständigt och är samtidigt en lagspelare som tycker om att ha kontakt med många olika människor, arbeta nära andra och hålla ihop projekt. Du har förmåga att arbeta under press då du i rollen som stabskommunikatör kommer att behöva hantera situationer där man behöver agera och hitta fungerande arbetssätt trots begränsad information.

 I övrigt ser vi att du:

 • Är skicklig på att formulera dig i tal, skrift, bild och film på ett tydligt och engagerande sätt mot olika målgrupper.
 • Är van vid att formulera och anpassa budskap och kanalval efter syfte, målgrupp och verksamhetens behov.
 • Är en god projektledare som kan driva och förankra projekt med många intressenter och målgrupper. Du har också erfarenhet av att agera beställare mot externa leverantörer.
 • Har erfarenhet av att jobba med webb och förmåga att arbeta med vår IT-avdelning i utvecklingsfrågor när behov finns av att utveckla webbsidor som ligger inom tjänstens ansvarsområden. Du har erfarenhet av att arbeta med sociala medier.
 • Kan hålla i utbildningar med grupper av frivilliga inom kommunikation.
 • Har förmåga att fungera som kommunikatör i en nyckelroll under en krissituation.
 • Behärskar Episerver, Google Analytics, Adobe CS och Office-paketet.
 • Har förståelse för ideellt engagemang och gärna har erfarenhet från ideell sektor eller medlemsorganisation.
 • Gärna har erfarenhet av nyhetsbrevsverktyg.

Intresserad?

I den här rekryteringen samarbetar vi med KIMM. Vi ser fram emot att få din ansökan med CV via www.kimm.se. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail, utan du söker enkelt med ditt CV eller din LinkedIn-profil på kimm.se. Om du går vidare i processen kommer du att få genomföra två arbetspsykologiska tester. Vi vill nämligen tidigt i processen samla in så mycket fakta som möjligt för att vi ska kunna göra den bästa matchningen. Som kandidat får du göra testerna tidigt i processen eftersom vi vill säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete.

Har du frågor om tjänsten kan du kontakta Kandidatansvarig Sofie Garpered på sg@kimm.se eller ansvarig Rekryteringskonsult Johanna Nyqwist på johanna.nyqwist@wise.se

Välkommen med din ansökan!

Förmåner: Friskvård, Förtroendearbetstid, Karriärmöjligheter, Kollektivavtal