Göteborg Rekrytering

CFO med affärsdriv till Plint AB

Motiveras du av att jobba i en kreativ miljö där du är en proaktiv katalysator för att stötta och förenkla för kollegor i affärsbeslut? Har du dessutom förmåga att både driva förändringsarbete och det löpande dagliga arbetet och gillar att vara hands-on, då kan detta vara vara en tjänst för dig. Läs mer och tveka inte att söka redan idag!

Plint etablerades 2002 och har sitt huvudkontor i Göteborg samt en studio i Borås och kontor i LA. Vi arbetar med översättning och undertextning för film till globala kunder i mediasektorn men även till företag och offentlig verksamhet. Utöver det förfogar vi över en egenutvecklad molnbaserad mjukvaruplattform Plint Core, som används för komplexa arbetsflöden inom undertextning, redigering och korrektur.

Från det traditionella tv-tittandet och biobesök konsumeras idag rörligt innehåll i en helt annan omfattning. Plint samarbetar med några av världens största mediaföretag och vårt mål är att vara en ledande aktör i Europa och USA och erbjuda marknadens bästa system inom medialokalisering. Plint har vuxit kraftigt med god lönsamhet de senaste åren och förväntan är att denna resa fortsätter. Ambitionen är också att Plint inom några år ska vara börsfähigt.

Vi söker nu en digitalt skicklig och kunnig CFO till vår affärs- och kvalitetsfokuserade organisation. Som vår nya kollega brinner du för utveckling och lönsamhet, ditt nästa steg är att nyttja din kunskap och erfarenhet och axla helhetsansvaret för ekonomifunktionen i en verksamhet i ständig förändring och utveckling.

Som CFO ansvarar du för den ekonomiska, finansiella, legala och administrativa verksamheten i bolaget inklusive eventuella dotterbolag/filialer samt även för ägarbolaget Plint Holding AB. Även rapportering till majoritetsägarna Priveq ingår i uppgifterna. Du driver och utvecklar processer, system, analyser och redovisning. Du är en aktiv deltagare i arbetet med bolagets strategi, affärsplan, affärsmodeller och affärer med analyser och underlag. Som CFO ansvarar du för att leda och styra budget- och prognosprocesser samt säkerställa kontinuerlig koppling till bolagets affärsplan. En viktig del av arbetet är uppföljning och analys av utfall mot plan i syfte att ge relevanta underlag till framtida aktiviteter. Du rapporterar direkt till CEO och ansvarar för att leda och fördela arbetet på ekonomiavdelningen.

Arbetet innefattar att medverka på styrelsemöten, vara styrelsens sekreterare och att vara föredragande inom ditt verksamhetsområde med huvudfokus på den ekonomiska och finansiella rapporteringen innefattande prognoser. Du ingår i ledningsgruppen och är därmed högst delaktig och beslutsfattande i verksamhetsstyrning.
 
CFO-rollen innebär ansvar för:

 • Månadsvis resultat- och balansräkning med kassaflöde
 • Koncernbokslut minst varje kvartal
 • Årsredovisning
 • Budget- och prognosarbete samt säkerställande av koppling till affärsplan
 • Rapportering till styrelse och ägare
 • Investeringsunderlag inkluderande kalkyler och analyser
 • Årlig riskanalys med koppling till affärsplan och strategi
 • Cash management inklusive valutahantering
 • Business controlling
 • Styrmodell (Governance model) inklusive ekonomistyrning
 • Enterprise Resource Planning, ERP ~ affärssystem
 • Personalansvar inom ekonomi- och administrativ funktion, idag två medarbetare
 • Huvudansvar för kontakter med bank, försäkringsbolag, revisor, jurister och andra konsulter inom ekonomi/finans/administration/juridik

Utbildning och erfarenhet
Du är civilekonom eller motsvarande och har minst 10 års erfarenhet i närtid där du har arbetat inom ekonomi och business controlling och gärna även med redovisning i en ledande befattning på ett mellanstort bolag eller med eget ansvarsområde på ett större bolag. Din bakgrund gör att du är van vid att hantera de arbetsuppgifter som beskrivs ovan. Du bör också ha satt upp arbetssätt och systemstöd för såväl redovisning som ekonomistyrning i tidigare roller. Därmed vet du sannolikt också vilka utmaningar du kan möta vid implementering av nya arbetssätt i den operativa verksamheten.

Din kunskapsnivå inom Excel är avancerad och du har erfarenhet av några olika ERP-system. Du har utmärkta kunskaper i svenska och engelska, såväl tal som skrift.

Personliga egenskaper
För att vara framgångsrik i rollen som CFO är du prestigelös, med en god samarbetsförmåga, handlingskraft och en förmåga att skapa ett positivt arbetsklimat. Du är strukturerad och noggrann, en analytisk problemlösare med en god förmåga att kommunicera kring ekonomi med icke-ekonomer. Vi förväntar oss att du är transparent och inkluderande för att bidra till att höja kunskapsnivån inom ekonomi för hela ledningsgruppen. Du förväntas ha ett proaktivt fokus både när det gäller affärer och riskhantering. Du ska också ha en social och pedagogisk ådra för att kunna få ut ditt budskap i organisationen. Verksamheten genomsyras av en entreprenörsanda med stor vilja till utveckling och din uppgift blir att ligga steget före och vara redo att komma med förslag till effektivisering, förenklingar, utveckling och förändring, både på ekonomi- och systemsidan. Vi arbetar i media- och filmbranschen och merparten av våra anställda är språkutbildade, så för att trivas på bolaget uppskattar du att arbeta i en kreativ miljö.

Vi erbjuder
Hos oss får du en unik möjlighet att vara med på en kraftig tillväxtresa i en spännande bransch och med en programvara i framkant. Hos oss får du chansen att bygga vidare i ett bolag med god företagskultur, där mycket är på plats samtidigt som mycket är ogjort, och som CFO har du stora möjligheter att ha en betydande inverkan på resan och lära dig och dina kollegor mycket på vägen.

Företagskulturen på Plint ska omfatta allt vi gör. Vår värdegrund utgår från orden: trygg, schysst, lyhörd, kompetent och innovativ. En av framgångsfaktorerna är vår starka organisationskultur. Vi vill bedriva vår verksamhet med trovärdighet och integritet och värna om våra medarbetare. Vi förväntar oss att alla medarbetare ska företräda Plint på bästa sätt och tror att en kultur av respekt, öppenhet och ansvarstagande är en bra grund för både samarbete och affärsnytta.

Vi sitter i trevliga lokaler centralt i Göteborg.

Vill du veta mer om tjänsten?
I denna rekrytering samarbetar vi med EQonomy/Wise Professionals. För att säkerställa en objektiv och icke-diskriminerade rekrytering kommer du att få genomföra arbetspsykologiska tester om du går vidare i denna process. Har du frågor om tjänsten kan du kontakta ansvarig rekryteringskonsult Jenny-Ann Löfgren på 0760-00 18 16. Du är varmt välkommen med din ansökan så snart som möjligt, dock som senast 22 juni 2020. Vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Välkommen med din ansökan!

Förmåner

 • Friskvård
 • Förtroendearbetstid
 • Privat sjukförsäkring

Ansök nu!