Skip to content
Denna position har redan blivit tillsatt

Chef för Verksamhetsutveckling till Norrvatten

Norrvatten producerar och distribuerar dricksvatten av hög kvalitet till drygt 600 000 människor i 14 medlemskommuner med stark expansion norr om Stockholm och är Sveriges fjärde största dricksvattenproducent.

Vill du vara med och leda och utveckla verksamheten i en spännande tillväxtfas och arbeta som chef och verksamhetsutvecklare för denna nyinrättade tjänst? Då kan det vara dig vi söker!

Norrvatten är ett kommunalförbund som producerar och distribuerar dricksvatten av hög kvalitet till 600 000 människor, flera stora sjukhus samt Arlanda flygplats. Alla är beroende av att Norrvatten garanterar ett hälsosamt dricksvatten och därmed möjliggör regionens utveckling.

Mer information om Norrvatten hittar du på norrvatten.se

Om rollen

Som chef för verksamhetsutveckling får du en spännande och viktig roll med uppdrag att utveckla och strukturera verksamheten in i framtiden. I denna befattning kommer du parallellt att driva många projekt från analys och uppstart till implementering och uppföljning där uppdragen kommer att spänna över hela Norrvattens verksamhet. Du får ett funktionellt ansvar för verksamhetsutveckling och leder strategiskt förbättringsarbete i samarbete med ledningsgrupp och kollegor.

Att leda arbetet med en förflyttning mot ett mer processorienterat förhållningssätt och utvecklingsarbete på ett entusiasmerande och tydligt sätt är något som förväntas av dig.

I rollen ingår också ett strategiskt ansvar för relevanta HR-frågor som kompetensutveckling och kompetensförsörjning. Du har också ett strategiskt IT-ansvar med fokus på att utveckla digitala lösningar för verksamheten. Du ingår i ledningsgruppen och rapporterar direkt till VD. Tjänsten är placerad i trevliga lokaler på huvudkontoret i Sundbyberg men du är också regelbundet på Norrvattens moderna vattenverk, Görvälnverket, som ligger vid Mälaren i Järfälla kommun.

Exempel på ansvarsområden och arbetsuppgifter:

  • Framtagande och utveckling av verksamhetsledningssystem
  • Utveckla processer och struktur för verksamhetsstyrning och verksamhetsplanering
  • Utveckla dokumenthanteringen och digitalisering
  • Kontroll, uppföljning och lagefterlevnad
  • Upprättande och utveckling av internkontroller och riskbedömningar
  • Strategier och planer för kompetensförsörjning
  • Analys, utvärdering och förbättring av verksamhetsresultat och trender

Om dig             

För att lyckas i rollen har du flerårig relevant erfarenhet av verksamhetsutveckling som du använder dig av för att möta framtidens utmaningar på bästa sätt. Du är driven och strukturerad och har en förmåga att systematisera processer och möjliggöra efterlevnad i verksamhetsstyrningen. Du har både en strategisk och operativ förmåga att utveckla och genomföra förbättringar med betoning på att själv utföra en stor del av arbetet.

Då rollen innebär många gränssnitt, både internt och externt, behöver du vara kommunikativ och uppnå resultat i samarbete med både kollegor, konsulter och leverantörer. Du tillför nytänk och ständiga förbättringar och ger dig inte förrän målen är uppnådda.

Du har en relevant högskoleexamen till exempel inom ekonomi, juridik eller motsvarande. Din svenska och engelska är på en hög nivå såväl muntligen som skriftligen. Du har mycket goda kunskaper i Officepaketet och är van att använda IT-lösningar för verksamhetsutveckling.

Ansökan

I den här rekryteringen samarbetar Norrvatten med Wise Professionals. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Jan Rosing på jan.rosing@wise.se eller 076-620 29 52. Vi ser fram emot din ansökan snarast via www.wise.se, dock senast den 4 juni 2019. Urval sker löpande och tillsättning av tjänsten kan komma att ske innan sista ansökningsdatum. Vi tar inte emot ansökningar via mail p g a GDPR.

Förmåner: Friskvård, Kollektivavtal