Skip to content
Denna position har redan blivit tillsatt

Corporate Communication Business Partner till Sweco

Stockholm
Vill du arbeta med engagerade kollegor som bidrar till utvecklingen av framtidens hållbara samhällen och städer? Brinner du för kommunikation som driver utveckling och skapar attraktivitet bland företagets målgrupper? Sweco söker en kommunikatör med ansvar för intern och extern kommunikation i två av verksamhetsområdena i Sverige.

Uppdraget

I rollen som Corporate Communication Business Partner levererar du strategiskt och operativt kommunikationsstöd till två divisioner inom Sweco Sverige. I ditt uppdrag stöttar du ledningsgrupperna i kommunikationsfrågor kopplade till affärsplaner samt planerar och genomför löpande kommunikationsinsatser gentemot interna och externa intressenter.

Du tillhör kommunikationsenheten och rapporterar till Head of Corporate Communications. Du har ett nära samarbete med divisionschefer och marknadskommunikatörer för de verksamhetsområden som du har kommunikationsansvar för. I teamet på kommunikationsavdelningen finns drygt 20 härliga kollegor, många med specialistkompetenser.

Sweco har en företagskultur med högt i tak och utvecklingsmöjligheter för den med ambitioner och kreativa idéer. Här får du jobba med prestigelösa kollegor som vill vara med och göra skillnad för framtidens hållbara samhällen och städer.

Uppdraget, som är både strategiskt och operativt, innebär att du:

 • Tar fram kommunikationsplaner, genomför och följer upp interna och externa kommunikationsaktiviteter
 • Formulerar budskap
 • Skriver texter och producerar innehåll för interna och externa kanaler
 • Producerar och/eller projektleder framtagning av olika typer av kommunikationsmaterial, kommunikativa uttag eller kampanjer, ibland som beställare gentemot externa byråer
 • Deltar i planering och genomförande av konferenser och andra event
 • Följer upp och analyserar genomförda aktiviteter
 • Fungerar som rådgivare i kommunikationsfrågor för i första hand divisionscheferna för de verksamhetsområden som du har kommunikationsansvar för.

Ansvaret omfattar såväl intern som extern kommunikation: medarbetarkommunikation, ledningskommunikation, press- och mediefrågor samt förändrings- och kriskommunikation.

Vi söker dig som:

 • Har en högskole- eller universitetsutbildning inom kommunikation eller likvärdigt
 • Har minst 5 års erfarenhet av kommunikations- och pressarbete på operativ och strategisk nivå
 • Har erfarenhet och vana att stötta företagsledning
 • Är van vid att formulera och anpassa budskap och kanalval efter syfte, målgrupp och verksamhetens behov
 • Är en skicklig skribent
 • Arbetar obehindrat med såväl traditionella som digitala medier
 • Behärskar Microsoft Office och Wordpress (eller liknande publiceringsverktyg) samt har grundläggande kunskaper i Photoshop.

Om dig

Som person är du nyfiken, engagerad, lyhörd, driven och strukturerad – och du är snabb på att ta till dig ny teknik. Du driver dina uppdrag från idé till målgång och söker lösningar för att komma framåt. Du trivs med att arbeta självständigt samtidigt som du har en mycket god förmåga att arbeta tillsammans med andra. Du är trygg i din kompetens, vågar vara tydlig och ta plats samtidigt som du har ett ödmjukt förhållningssätt. Då detta är en bred roll med många kontaktytor är det viktigt att du trivs med att nätverka och bygga relationer både internt och externt.

Om Sweco

Sweco planerar och utformar framtidens hållbara samhällen och städer. Tillsammans med kunderna utvecklar 18 000 arkitekter, ingenjörer och andra specialister lösningar för att hantera urbaniseringen, ta vara på digitaliseringens möjligheter och göra framtidens samhällen mer hållbara. Sweco är det ledande konsultföretaget inom teknik och arkitektur i Europa med en omsättning på cirka 22 miljarder SEK. Företaget är noterat på Nasdaq Stockholm.

Intresserad?

I den här rekryteringen samarbetar vi med KIMM/Wise Professionals. Du söker enkelt med ditt CV eller din LinkedIn-profil på kimm.se. Om du går vidare i processen kommer du inom några dagar att få svara på några frågor och om du går vidare får du genomföra två arbetspsykologiska tester. Vi vill tidigt i processen samla in så mycket fakta som möjligt för att vi ska kunna göra den bästa matchningen. Som kandidat får du göra testerna tidigt i processen eftersom vi vill säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete.

Skicka in din ansökan så snart som möjligt, vi gör löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Har du frågor om tjänsten kan du kontakta ansvarig rekryteringskonsult Olof Lindmark på ol@kimm.se

Vi ser fram emot att höra från dig!

Förmåner: Friskvård, Karriärmöjligheter, Kollektivavtal