Skip to content
Denna position har redan blivit tillsatt

Digital Marketing Specialist till Stena Recycling

Västra Götaland
Vill du arbeta inom ett värderingsstyrt bolag där du får vara med och skapa en hållbar framtid? Vill du bli en viktig del av ett nystartat marknadsteam med höga ambitionsplaner? Här erbjuds en bred och utvecklande digital roll som på riktigt kommer göra skillnad utifrån hur vi marknadsför oss som bolag.

Stena Recycling är Sveriges ledande återvinningsbolag där vi arbetar med och utvecklar cirkulära lösningar inom alla typer av verksamheter. Med ett långsiktigt perspektiv på människor och miljö erbjuder vi hållbara lösningar varje dag för såväl kunder som för samhället i stort. Vår företagskultur präglas av innovationskraft, nyfikenhet och ambition att i nära samarbete med våra kunder driva utvecklingen i branschen. Vill du vara med och skapa nya värden i ett bolag som gör skillnad – på riktigt.

Din roll

I rollen som Digital Marketing Specialist ingår du i Marknad- och säljteamet och du rapporterar till Marknadschef. Rollen är bred och varierande och du kommer arbeta självständigt med att driva digitala projekt och digitala kampanjer genom olika kanaler. Du kommer bland annat att arbeta med marketing automation, e-postmarknadsföring, sociala medier, betald annonsering och webb editering. Allt med syfte att bidra till ökad försäljning. Rollen är mycket dynamisk och du kommer att interagera med många kollegor inom organisationen såsom försäljning, koncernens marknadsavdelning, operativa chefer samt med externa byråer.

Du kommer att komma in en väldigt spännande fas då marknad står inför en nysatsning och det du gör och åstadkommer i rollen kommer att synas.

Exempel på arbetsuppgifter är:

  • Realisera och genomföra digitala strategier tillsammans med marknadsledning. Alltifrån planera, utveckla och implementera.
  • Arbeta med sociala medier vilket innefattar att planera, skapa, publicera samt analysera.
  • Web editing –skapa innehåll, populera, publicera, korrigera och optimera vår webbsida i Episerver/Optimizely.
  • Performance marketing och digital annonsering – Planera, producera och genomföra lead generation aktiviteter (exempelvis skapa landningssidor, driva trafik via digital annonsering, optimera innehåll och kampanjmekanism för att öka konvertering.
  • Marketing automation – arbeta aktivt med HubSpot för att skapa leads samt implementera e-mail nurturing flows

För att lyckas i rollen som Digital Marketing Specialist håller du dig kontinuerligt uppdaterad på det senaste inom den digitala sfären och har ett genuint intresse för det.

Din bakgrund

Detta hoppas vi att du har med dig i bagaget när du börjar hos oss:

·      Har minst 3–5 års arbetslivserfarenhet av digital kommunikation och marknadsföring, gärna från en mindre organisation där du arbetat både operativt och strategiskt.

·      Erfarenhet av att driva digitala kommunikationsinsatser från idé till uppföljning.

·      Erfarenhet av marketing automation och lead generation aktiviteter med hjälp av Hubspot.

·      Erfarenhet av att editera texter till webb och SoMe med ett SEO perspektiv.

·      Erfarenhet av att arbeta med webbpubliceringsverktyg.

·      Erfarenhet av att analysera utfall av digitala aktiviteter såsom Google Analytics, Hotjar, Google Ad manager med mera.

Ett stort plus är om du har erfarenhet från B2B bolag och erfarenhet av webbpubliceringsverktyget Episerver/Optimizely. Har du en högskoleutbildning inom marknadsföring/kommunikation eller motsvarande är det meriterande men inte nödvändig. Erfarenhet väger tyngre än utbildning.

Då Stena Recycling är ett internationellt bolag ser vi att du har goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift.

Som person har du ett genuint intresse och förståelse för psykologi och användarbeteenden kopplat till webb och sociala medier. Vad som även viktigt för oss är din inställning, ditt driv och din vilja att bidra till vår fortsatta framgång. Arbetets karaktär förutsätter att du som person är självständig och en riktig doer! Vidare är du van vid att hantera flera uppgifter parallellt högt som lågt utan att tappa fokus. Tar du dessutom egna initiativ och har en utmärkt samarbetsförmåga och ett stort engagemang för att driva din egen utveckling, finns goda förutsättningar att vi är en bra matchning för varandra. Även andra egenskaper som vi värderar högt är att man är orädd, lösningsorienterad och tar ägandeskap för det man ansvarar för.

Om Stena Recycling – Det börjar med dig 

Med 1700 engagerade medarbetare på 90 orter runt om i landet vill vi ständigt tänja på gränserna för vad som är möjligt inom återvinning, hållbarhet och cirkulär ekonomi. Att bli en del av Stena Recycling innebär att du får jobba i en bransch som blir viktigare varje dag och där säkerheten alltid sätts först. Hos oss kan du utvecklas i många riktningar – när våra medarbetare växer, växer vi som företag. Vi stöttar dig längs vägen och du bidrar med ditt eget driv, eftersom vi tror på att varje ny lösning och varje individuell insats bidrar till en bättre framtid för kommande generationer. Tillsammans skapar vi en hållbar morgondag. Det börjar med dig.  

Nyfiken?Vad roligt! I denna rekrytering samarbetar vi med KIMM som är rekryteringsspecialister inom kommunikation, information, marknad & media. För att ta reda på om du är den vi söker innehåller rekryteringsprocessen urvalsfrågor, personlighetstester och intervjuer. Tyvärr kan ansökan inte tas emot via mail, utan du behöver ansöka direkt via annonsen eller på Kimm.se. Sophia är ansvarig Rekryteringskonsult på KIMM/Wise Professionals och svarar gärna på dina frågor. Du når Sophia på Sophia. Francke@wise.se. Vi kommer gå igenom ansökningarna löpande.

Vi ser fram emot din ansökan!

Förmåner: Friskvård, Föräldralön, Karriärmöjligheter, Kollektivavtal, Lunchförmåner, Personalrabatt, Privat sjukförsäkring