Skip to content
Denna position har redan blivit tillsatt

Projektledare Kommunikation till Svenska Postkodlotteriet

Stockholm
Svenska Postkodlotteriet söker en Projektledare Kommunikation att planera, leda och stötta olika kommunikationsprojekt inom främst extern kommunikation. Sedan starten har Svenska Postkodlotteriet förverkligat många drömmar för lottköpare runtom i Sverige men också genererat pengar till många goda ändamål över hela världen. Låter detta som en spännande tjänst? Det tror jag säkert 😊 Välkommen!

Ditt uppdrag

Som Projektledare Kommunikation på Postkodlotteriet kommer du arbeta med ett flertal spännande arbetsuppgifter där du ofta är mitt i händelsernas centrum. Även om din huvudfokus kommer vara extern kommunikation mot kund och allmänhet, kommer du också vara behjälplig i samtliga områden inom kommunikationsavdelningen. Du kommer delta i projekt tillsammans med andra avdelningar (marknad/online/produkt-PR/CRM/TV), ibland som projektmedlem och ibland som konsultativt stöd med ett kommunikationsperspektiv. I rollen ges även möjligheten att själv initiera nya idéer som kan leda företaget framåt mot de gemensamma målen. Du kommer hela tiden utgå från varumärket där du är med och samordnar och vårdar helheten kring vårt arbete. Du ingår i vårt kommunikationsteam bestående av sju personer där du rapporterar till Kommunikationschef. Vi sitter i fräscha lokaler vid Klarabergsviadukten i Stockholm.

Ytterligare arbetsuppgifter:

  • Hitta nya samarbeten med intressanta aktörer.
  • Kommunikationsstöd och rådgivning kring hur vi formulerar oss och värnar helheten i varumärket.
  • Medverkar i flera parallella projekt med korta som långa deadlines.
  • Kunna vara behjälplig i kommunikationsavdelningens samtliga områden.

Om dig

Till denna roll söker vi en kreativ problemlösare som kommer med nya utvecklande idéer. Du är lyhörd för andras perspektiv och kompetenser, utifrån det kan du på ett prestigelöst sätt hitta nya vägar framåt för att nå gemensamma mål. I ditt arbete är du strukturerad och planerar din tid väl, bra på att hålla deadlines och lämnar inget halvfärdigt. Samtidigt kan du ställa om när situationen kräver det och ändra fokus utan att förlora energi i arbetet. Du har en god skriftlig förmåga samt goda kunskaper i både svenska och engelska. Vi ser gärna att du har ett intresse i såväl det ideella som det kommersiella.

Önskad bakgrund

  • Van projektledning på kommersiell nivå samt eftergymnasial utbildning inom relevant område
  • Erfarenhet av arbete med företagskommunikation och varumärkesbyggande kommunikation
  • Erfarenhet från kommunikation inom värderingsdrivet kommersiellt företag
  • Tidigare erfarenhet av att ingå i en större organisation
  • Tidigare erfarenhet från arbete gentemot konsument

Om Postkodlotteriet

Svenska Postkodlotteriet är Sveriges största lotteri där du vinner tillsammans med dina grannar, samtidigt som du bidrar till en bättre värld. I Sverige har Postkodlotteriet nästan en miljon kunder i lite mer än vart femte svenskt hushåll. Tack vare alla som är med i lotteriet har vi sedan starten 2005 genererat drygt 13 miljarder kronor till ideella organisationer. Det gör Postkodlotteriet till Sveriges största privata givare till ideell sektor.

Postkodlotteriet står bakom flera populära tv-program, till exempel Postkodmiljonären och Drömpyramiden. Vi är runt 200 medarbetare som sitter i den klimatsmarta byggnaden Waterfront Building precis bredvid Stockholms centralstation.

Svenska Postkodlotteriet är en del av holländska Novamedia som förutom i Sverige även driver postkodlotterier i Nederländerna, Storbritannien, Tyskland och Norge. Sammantaget är Novamedia världens tredje största privata bidragsgivare till den ideella sektorn.

Intresserad?

I den här rekryteringen samarbetar vi med KIMM. Vi ser fram emot att få din ansökan med CV via www.kimm.se. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail, utan du söker enkelt med ditt CV eller din LinkedIn-profil på kimm.se. Om du går vidare i processen kommer du få genomföra två arbetspsykologiska tester. Vi vill nämligen tidigt i processen samla in så mycket fakta som möjligt för att vi ska kunna göra den bästa matchningen. Som kandidat får du göra testerna tidigt i processen eftersom vi vill säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete.

Som en del av vårt rekryteringsarbete genomgår våra slutkandidater en bakgrundskontroll, detta för att öka kännedomen om våra framtida medarbetare.

Har du frågor om tjänsten kan du kontakta ansvarig rekryteringskonsult Olof Lindmark på ol@kimm.se.

Förmåner: Friskvård, Förtroendearbetstid, Karriärmöjligheter, Kollektivavtal