Skip to content
Denna position har redan blivit tillsatt

Copywriter till Arken Zoo

Stockholm
Vi letar efter vår nästa stjärna till vår flock! Marknadsteamet på Arken Zoo letar efter en kommunikatör som brinner för att göra livet enklare och roligare för husdjur och dess ägare. Vi söker en vass skribent med vana att skapa engagerande innehåll och säljande texter och erbjuder en tjänst med varierande uppgifter, stor utvecklingspotential samt ett företag som kontinuerligt växer på marknaden.

Om rollen

Ditt uppdrag är att skriva engagerande och träffsäkert innehåll för Arken Zoos alla kanaler – både egna, förtjänade och köpta. Ett nära samarbete med marknadschef och övriga i det kreativa teamet. Du har känsla för språk och tonalitet och hjälper Arken Zoo att ta nästa steg i sin varumärkesutveckling. Kunden i fokus betyder att du förstår hur du utvecklar material med mottagaren i åtanke. Arbetsuppgifter kan variera från mer strategiskt kommunikationsarbete och större varumärkesbyggande kampanjer till att lansera en ny produkt på ett kul och kundanpassat sätt med fokus på att driva trafik. Detaljer och hököga är saker du använder och uppmärksammar.

Ansvarsområden:

  • Producera innehåll till både tryckta och digitala kanaler: såsom butiksmaterial, artiklar till hemsida, produkttexter, sociala medier (egna och köpta) samt digitala nyhetsbrev.
  • Skriva slogans, rubriker och kortare texter till sociala medier, displayannonser och liknande.
  • Ansvara för innehållsplanering för våra köpta digitala annonsytor.
  • Skriva allt från en säljande skylt för en kampanj till en guide för nyblivna valpägare.
  • Lokalanpassa material som kommer från grupp till den svenska marknaden (engelska är koncernspråket).
  • Ansvara för att vi håller vår tonalitet och känsla i allt vi gör.
  • Stötta upp i planering och skrivandet av pressreleaser.
  • Hålla i innehållsproduktionen och marknaskalendern för lokala event och aktiviteter som sker i våra butiker.
  • Hjälpa till med övriga uppgifter på marknadsavdelningen kring kampanjer, utskick och hjälp till butikerna i våra olika kedjor.

Bakgrund

  • Du har flerårig erfarenhet av liknande roller, samt relevant eftergymnasial utbildning.
  • Ett par års erfarenhet av att skapa och planera kreativt innehåll
  • Tidigare arbetat med att producera innehåll för både digitala kanaler och för tryck.
  • Arbetat med varumärkesbyggande texter till rena säljtexter/konverteringstexter.
  • Kan skriva copy som berör och engagerar oavsett om det är en säljande skylt för en produkt eller ett instagram inlägg.
  • Vet hur du målgruppsanpassar innehåll utefter olika målgrupper och kanal.
  • Du kommunicerar flytande på svenska med bra öga för rättstavning och det skrivna ordet.
  • Du är van att arbeta med både informativa texter och säljtexter.
  • Ett extra plus är om du har erfarenhet av husdjur (att du älskar djur tar vi som en självklarhet).

Om dig

Du är van att prioritera ditt arbete och arbetar strukturerat och noggrant samt van att arbeta mot deadlines. Du har ett öga för detaljer och är kreativ, nyfiken samt idéstark. Vidare har du en förmåga att ge service i världsklass och är en riktig lagspelare. För att trivas i den här tjänsten bör du tycka om att arbeta i en snabbföränderlig miljö. Vi är ett företag som växer med många butiker, e-handel och flera kedjor som behöver service – många kontaktpunkter. Som på många marknadsavdelningar så är det högt och lågt som gäller. Du gillar att arbeta självständigt och tar gärna egna initiativ till att hitta olika lösningar alltid med ett flexibelt och positivt synsätt. Att jobba som ett team ser du som en självklarhet för att kunna leverera det bästa för varumärket.

Vad händer nu?

I den här rekryteringen samarbetar vi med KIMM/ Wise Professionals. Du söker enkelt med ditt CV eller din LinkedIn-profil på kimm.se. Om du går vidare i processen kommer du inom några dagar att få genomföra två arbetspsykologiska tester. Vi vill tidigt i processen samla in så mycket fakta som möjligt för att vi ska kunna göra den bästa matchningen. Som kandidat får du göra testerna tidigt i processen eftersom vi vill säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete.

Skicka in din ansökan så snart som möjligt, vi gör löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Har du frågor om tjänsten kan du kontakta ansvarig rekryteringskonsult Olof Lindmark på ol@kimm.se.

Vi ser fram emot att höra från dig!

Förmåner: Friskvård, Förtroendearbetstid, Kollektivavtal, Personalrabatt