Skip to content
Denna position har redan blivit tillsatt

Senior pressekreterare till Region Stockholm

Stockholm
Är du en erfaren pressekreterare som vill arbeta för att skapa skillnad i en viktig samhällsfunktion? Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO), en del av Region Stockholm, behöver nu en pressekreterare med erfarenhet av att arbeta med medierelationer och presskontakter! Låter det intressant? Läs mer nedan!

Om uppdraget
Detta är ett konsultuppdrag via KiMM/Wise Professionals hos Region Stockholm. Uppdraget är på deltid (75%-80%) med start i april och kommer att pågå till sista augusti. Tjänsten är placerad i centrala Stockholm med möjlighet till hybridarbete 2 dagar på kontoret och 3 dagar hemifrån.

Om rollen
Press är en del av verksamhetsstöd kommunikation. Teamet består av 11 personer idag (digitalt, press, kommunikatörer, grafiskt/foto/film). Medieförförfrågningar inkommer löpande och tempot kan stundom vara högt och omprioriteringar kan behövas göras då mediers intresse för våra verksamheter är hög.

Exempel på arbetsuppgifter

I nära samarbete med pressansvarig och övriga kommunikatörer på verksamhetsstöd kommunikation bistå med:

· Omvärldsbevakning

· Presstjänst (telefon och funktionsbrevlåda)

· Skriva och redigera nyhetsartiklar och pressmeddelanden

· Stöd till talespersoner

· Vid lugnare perioder vara behjälplig med proaktivt arbete för att stärka arbetsgivarvarumärket

Om dig

För att passa i rollen tror vi att du är självgående och prestigelös. Du kan snabbt sätta dig in i nya frågor och sammanhang och är van vid högt tempo och korta puckar. Vi tror att du är en lugn och jordad person med god prioriteringsförmåga och ett brinnande intresse för att skapa skillnad i samhället. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta i en stundom medieintensiv och komplex organisation. Gärna med erfarenhet från organisationsvärlden.

För rollen behöver du:

· Ha en gedigen erfarenhet av medierelationer och presskontakter

· Erfarenhet av kriskommunikation

· En god förmåga att skriva artiklar och pressmeddelanden

· Besitta en strategisk kompetens

· Vara en relationsbyggare och har lätt för att samarbeta

· Ha tidigare erfarenhet av komplexa organisationer

· Vara en serviceinriktad lagspelare som är flexibel, lyhörd och har ett gott omdöme

Om SLSO

Stockholms länssjukvårdsområde (SLSO) är en del av Region Stockholm. Med en omsättning på drygt 13 miljarder och 11 600 medarbetare är vi en av Sveriges största vårdgivare. SLSO bedriver regionägd vård inom följande vårdgrenar: primärvård, vuxenpsykiatri, barn- och ungdomspsykiatri, somatisk specialistvård, geriatrik/ASIH (avancerad sjukvård i hemmet), habilitering och hälsa samt hjälpmedel samt bedriver forskning inom tidigare nämnda vårdgrenar.

Transparens och öppenhet är våra ledord.

Ansökan
Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail, utan du söker enkelt med personligt brev och CV eller din LinkedIn-profil via ”Sök rollen” här nedan och du kommer i samband med det att få svara på några korta frågor. Önskar du mer information eller har frågor om rollen, kontakta Kandidatansvarig Sofie Garpered på sg@kimm.se.

Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum. 

Välkommen med din ansökan!

Är du nyfiken på att veta mer om hur det är att arbeta som konsult hos oss, läs mer här. Vi vill att våra medarbetare på KIMM & Wise Professionals ska ha den roligaste tiden i karriären och det gäller såklart även för dig som uthyrd konsult. Vi är måna om att du känner dig som en del av gänget och det berättar vi gärna mer om under processen.

Vi ser fram emot att höra från dig!

 

 

Förmåner: Friskvård, Karriärmöjligheter, Kollektivavtal