Attraktion

Att kommunicera och leva efter en stark företagskultur är det absolut viktigaste för att attrahera framtidens talanger. Man förutspår att 80 % av allt innehåll på internet kommer att vara rörligt material år 2020. Att visa upp sin kultur med en film för att attrahera, inte bara framtida kollegor utan alla målgrupper, är en trend värd att kika närmare på.

 

Jag vill veta mer om attraktion

 

Vill ditt företag utveckla sin attraktionskraft?

Att utveckla sin organisation inom attraktion torde stå allt högre upp på listan över prioriteringar för att attrahera kompetent arbetskraft. Det gäller inte bara längre att ”video is the new black”. Rörligt material kommer att bli en förutsättning för att vara attraktiv och särskilja sig för de generationer som vuxit upp med Youtube. Utöver att kommunicera med kandidater är rörligt material även effektivt för att kommunicera med kunder, internt med de egna anställda eller som marknadsföring gentemot övriga marknaden.

Vi på Wise Professionals är specialister på rekrytering och attraktion och erbjuder konsultstöd inom attraktion, se exempel nedan:

  • Rörligt material – Vi har en egen filmstudio där vi producerar allt från stora EVP-filmer till annonsblänkare, eller varför inte tutorials för era anställda?
  • LinkedIn-rådgivning – Hur ökar ni er närvaro och konvertering på LinkedIn?
  • Copy för attraktiva annonsmallar
  • Rådgivning av annonsval
  • Kommer du på något annat du önskar hjälp med? Som experter på attraktion är vi gärna med och stöttar i det du önskar inom området.

Att jobba med Stina är nog det bästa jag har gjort i en rekrytering. Hon lyckas med mycket små medel skapa fantastiska resultat. Den rekryteringsfilm Stina gjorde till oss på ICA fick ett genomslag jag inte hade kunna drömma om. Våra medarbetare bekräftade att hon på pricken lyckats fånga hur det är att jobba på ICA. Våra chefer inspirerades till att jobba på nya sätt inom rekrytering. Vår högsta ledning älskade filmen. Men framför allt – vi fick en spridning av filmen och vår annons som ingen av oss hade kunnat tro var möjligt och så många fantastiskt bra ansökningar att det enda problemet blev att välja vem vi skulle erbjuda jobbet.

Åsa Daxberg, Head of Talent and Recruitment, ICA

EVP-film för företaget DigitalRoute

Företaget DigitalRoute ville utöka sin attraktionskraft gentemot kandidatmarknaden. De anlitade Wise Professionals för att producera en EVP-film (Employee Value Proposition-film) som speglar företagets kultur, vision och värderingar. Resultatet blev en film ger en känsla av vilka DigitalRoute är och vad de kan erbjuda sina kandidater och anställda.

Se fler filmer

Hur attraherar man dem som alla vill attrahera?

Den som söker jobb idag har massor av olika möjligheter att hitta information om lediga jobb och arbetsplatser de är intresserade av: företagens och rekryteringsföretagens hemsidor, breda som nischade jobbportaler, LinkedIn, Facebook, Twitter, Youtube, listan kan göras lång. Det gäller att synas, synas mot rätt målgrupp och att synas på rätt sätt.

Att söka jobb via mobilen blir allt vanligare och är snart ett grundkrav som marknaden ställer på företagen. Om dessa potentiella kandidater inte har möjlighet att snabbt göra research om en arbetsgivare eller att slutföra en ansökan med endast ett fåtal klick riskerar man att tappa deras intresse och att då förlora dem. Dagens eftertraktade talanger har heller inte tid för krångliga ansökningsprocesser eller att skriva CV:n eller personliga brev. Det måste vara enkelt och roligt att söka jobb idag.

Kontakta oss gärna

Caroline Dufva

Affärsområdeschef Inhouse HR Lön

073-521 65 83

Läs mer om hur vi arbetar med attraktion

Läs mer om hur vi ser på attraktion