Webinarium

Wiseful Learning – Attraktion och rekrytering inom offentlig sektor – möt Årets Employer Branding Manager Carolina Emanuelson, Arbetsförmedlingen

wiseful träd

Wiseful Learning – Attraktion och rekrytering inom offentlig sektor – möt Årets Employer Branding Manager Carolina Emanuelson, Arbetsförmedlingen

Vi vill lära oss mer om attraktion och rekrytering inom offentlig sektor då det händer mycket inom det området nu och vi som alltid vill att våra konsulter ska känna sig trygga och i framkant i samtal med våra kunder inom det området.

Vi har bjudit in Årets Employer Branding Manager Carolina Emanuelson som är Talent Manager på Arbetsförmedlingen, verksamhetsområde IT, för att få lyssna till hur hon har byggt upp sitt arbete med attraktion och rekrytering inom offentlig sektor.

 

Arbetsförmedlingen har sedan flera år tillbaka bedrivit ett omfattande och för verksamheten genomgripande utvecklings- och förändringsarbete där verksamheten påverkas i grunden. Modern teknik integreras och digitaliseringen bidrar till ökad tillgänglighet för kunderna. För att lyckats med detta arbete behöver man rekrytera de bästa talangerna och förstärka den interna kompetensen.

”Vi gör annorlunda i våra rekryteringar och tänker långsiktigt och rekryterar för en agil organisation som kan anpassa sig efter nya förutsättningar i vår omvärld. En målgrupp vi riktar fokus mot är ”millenials”, säger Carolina. De har det vi själva behöver fylla på med i form av kompetens och innovativ förmåga. Utmaningen är att de ofta efterfrågar en annan typ av arbetsplats än den traditionella, som ofta erbjuds inom myndigheter. Detta ställer krav på både rekryteringsprocessen och den interna arbetsplatskulturen.”

För att kunna attrahera de bästa medarbetarna behöver man börja med att bygga ett starkt Employer Brand, det är grundbulten i arbetet framåt. Det pratar vi naturligtvis också om.

Varmt välkomna!

Missade du webinariet?

Se det här

Vi delar med oss

Vad är Wiseful Learning?

Wiseful Learning är vår nya webbinarserie. Under ett antal tisdagar framöver delar vi på Wise Professionals med gäster med oss av kunskap och spaningar kring attraktion och rekrytering.

Best practices från Professionals

Det började som ett initiativ för att kompetensutveckla oss själva. Hela företaget började träffas digitalt för att trendspana kring ett aktuellt ämne kopplat till vårt hantverk. Men så tänkte vi: “Varför inte dela med oss av detta till alla som vill ha en attraktion och rekrytering i världsklass?”

Sagt och gjort! Nu bjuder vi in dig till våra egna kompetensutvecklingstillfällen.

Varmt välkommen att vara med!

Schema