Skip to content

Möt Lisa Kayser

En konsultchef med mod och nyfikenhet utan dess like!

Mitt äventyr

Efter studenten passade jag på att jobba på en Thairestaurang i min lilla hemstad och fick lära mig allt om hårt slit och passion för kundservice. Efter det året var jag redo att dedikera mig till tre års universitetsstudier inom statsvetenskap, med ett särskilt fokus på internationella relationer och mänskliga rättigheter. En termin spenderades i Georgia i USA, något som fick upp ångan för äventyr utomlands. Strax efter sista terminen flyttade jag till Barcelona med några vänner och fick både prova på studier och debuterade inom försäljningsyrket som telefonförsäljare. Ett drygt år senare flyttade jag till Göteborg och halkade in på ett bananskal in i finansbranschen som privatrådgivare. Jag trivdes bra men saknade det mellanmänskliga och hade en nyfikenhet inom HR varför jag slutligen sökte mig in i rekryteringsbranschen. Här har jag varit mer eller mindre sen 2018 och trivs som fisken i vattnet!  

Jobba på Wise Professionals

Jag har arbetat på Wise Professionals i snart 4 år, och här är ingen dag tråkig! Mina dagar fylls av spännande möten med både företagskunder och med våra kandidater och dessutom har jag förmånen att få vara konsultchef- en roll som innebär att jag får följa konsulterna under deras uppdragsperiod när de är ute hos våra kunder. Jag får verkligen öva min förmåga att hantera ad hoc- utmaningar och jag både utmanas och inspireras precis varje dag på jobbet. Jag kunde inte bett om ett roligare arbete!

Nyfikenhet. 

Nyfikenhet är en del av det dagliga arbetet. Man behöver ha en tendens att ”lägga näsan i blöt” i flera situationer. Genom att ställa nyfikna frågor utvecklas såväl mina kundrelationer samt min förmåga att kunna vara konsultativ. Jag blir även en bättre konsultchef då jag lär mig så otroligt mycket om mina konsulter, om våra kandidater och om vad alla våra kundföretag har för utmaningar inför sig. Nyfikenhet är verkligen framgångsfaktorn i detta jobb och jag älskar verkligen vad man kan få ut av att ställa rätt typ av frågor och verkligen lyssna.

En dag i mitt liv

Före lunch… Jag är alltid som skarpast tiden före lunch. Då har jag klarhet och kan få saker gjorda. Känner jag mig extra hurtig kan det hända att jag rivit av lite träning innan jobbet. Jag brukar oftast ha ett eller flera möten innan lunch, både interna och externa. Något jag brukar börja med först av allt samtidigt som jag sipprar på mitt morgonkaffe är att skriva en fysisk to-do-list, vem älskar inte fysiska checklistor?? Ofta har det även kommit in mail eller samtal som jag behöver ta action på, oftast så snart som möjligt. Av den anledningen är det viktigt att ha luft i kalendern så att man har möjlighet att hantera alla ad hoc saker som kommer. 

Efter lunch… När maten intagits behöver jag oftast en stund innan jag kan återgå till möten med fullt fokus. Kanske betar jag av ett eller annat mail och kikar igenom olika aktiviteter på min checklista. Sen har jag oftast ett par möten mellan 14-16, vissa på Teams och andra fysiskt. Sista timmen rundar jag av genom att göra alla delar jag behöver innan jag stänger ner datorn för kvällen. Känner jag mig extra produktiv ser jag till att börja skriva en checklista inför nästa dag. 

På kvällen… Har jag inte morgontränat kan det istället bli ett kvällspass och därpå lite enklare matlagning som intas framför Tv:n. Att sätta på ett avsnitt av Bachelor eller Gift vid första ögonkastet är något av mitt guilty pleasure. Oftast blir det även något telefonsamtal med familj eller vänner och mys med min keltokiga knäkatt Ziri.

Redo för den roligaste tiden i din karriär?

Bli inspirerad!

Ta del av mer inspiration
Almondy-kundcase
Success Story

Framgångsrik rekrytering av kvalitetschef

Almondy, det svenska bageriet, vände sig till Wise för att snabbt och effektivt rekrytera en erfaren kvalitet- och hållbarhetschef. Trots stram tidsram levererade Wise en perfekt matchande kandidat, Maria, vilket inte bara överträffade den förväntade tidsplanen utan också resulterade i snabb integration och positiv feedback. En framgångssaga på bara sex veckor!
Blogg

IT-attackers påverkan på löneavdelningens arbete

I dagens digitala arbetsklimat är löneavdelningar över hela världen beroende av IT-system för att effektivt hantera löner och personalinformation. Tyvärr ökar hotet för cyberattacker, vilket kan leda till allvarliga konsekvenser för företag och deras löneavdelningar. I det här blogginlägget kommer vi att diskutera hur en IT-attack kan påverka löneavdelningens arbete och vilka åtgärder som kan behöva vidtas för att skydda mot sådana hot.
Blogg

Bridging the gap: Kommunikationsutmaningen mellan chefer och TA-funktionen 

I företagsvärlden är  samarbete och  kommunikation nyckeln till  framgång. Detta gäller inte  minst när  det  handlar om Talent Acquisition (TA).  Men  vad  händer när  det  uppstår gap  i kommunikation och  förståelse mellan chefer och  TA-funktionen? I den  här  bloggen dyker vi  djupare in  i dessa utmaningar och  utforskar lösningar. 
Success Story

SGBC saknar nyckelroll i organisationen

Efter att organisationens tidigare utbildningschef bytte till en annan intern roll, stod SGBC inför utmaningen att hitta en lämplig ersättare. Att hitta en person som inte bara har rätt kompetens utan som också kan ta sig an rollen att driva utbildningsavdelningen framåt var av yttersta vikt.
Success Story

Kronans Apotek & Apoteksgruppen går ihop

Två bolag blir ett. Wise Professionals anlitas som en oberoende part i en komplex omstrukturering. Syftet är att säkerställa och bevara medarbetarnas integritet och att skapa en rättvis process.
Guide

People Analytics – En guide

Medarbetarna i centrum för verksamhetsutvecklingen
Success Story

Koordinatorn har en otroligt viktig roll i vårt företag

De hade en medarbetare i denna roll i flera år, när personen sedan valde att sluta så skapades ett hål som behövde fyllas snabbt. I ett litet bolag sitter mycket av kunskapen i varje medarbetare, trots att man har satt upp processer och riktlinjer.
Blogg

Reaktiv servicepartner eller proaktiv affärsutvecklare: vilken roll har TA-funktionen?

I dagens snabbrörliga affärsvärld är det viktigt att inte bara följa med i utvecklingen utan också att leda den. En av de viktigaste delarna av detta arbete är att omvärdera och omdefiniera vår Talent Acquisition (TA)-funktion. Är den en reaktiv service-funktion eller en katalysator för proaktiv affärsutveckling? Låt oss utforska detta tillsammans.
Blogg

Så gör du lönesystembytet till ett drömprojekt!

Nu undrar du kanske… Kan det ens vara det? Det pratar vi om i ett avsitt av Lönepodden!
Blogg

Så förbereder du dig på en cyberattack – Lärdomar från Kalix kommun

I detta avsnitt av Lönepodden pratade vi om en cyberattack som drabbade Kalix kommun i december 2021. Denna händelse medförde en hel del värdefulla lärdomar som vi alla kan dra nytta av för att stärka vår egen cybersäkerhet.
Blogg

Metaverse och HR: Navigera i en digital värld

Den teknologiska utvecklingen går snabbare än någonsin. Experter inom AI och teknologi uppmanar nu företag som är nischade inom områdena att pausa utvecklingen då de anser att det går för fort. Ett av de mest spännande framstegen som har kommit under de senaste åren är skapandet av metaversen – en digital virtuell värld som utvidgar den fysiska verkligheten, där människor interagerar i realtid. Användare använder avatars för sociala interaktioner, arbete, utbildning och underhållning. Det möjliggör gemensam upplevelse och påverkar områden som arbete, utbildning och handel. Teknik- och underhållningsföretag experimenterar med metaverse-plattformar, även om begreppet fortfarande utvecklas och har tekniska och sociala frågor att lösa. Den här teknologin kommer att ha en enorm påverkan på många områden av våra liv, inklusive arbetsplatsen och HR-arbetet. Låt oss utforska hur HR kommer att förändras i metaverse-eran.
Blogg

Att synliggöra värdet av löneavdelningen för organisationen

I dagens näringsliv har lönerna en avgörande roll för att attrahera, behålla och motivera kompetenta medarbetare. Som företag är det viktigt att förstå värdet av löner och hur de kan påverka organisationens framgång. En nyckelperson som spelar en central roll i detta sammanhang är lönechefen. I det här blogginlägget kommer vi att utforska lönechefens retorik och deras plats i styrelsen samt hur vi kan visa vad löneavdelningen kan bidra med till organisationen.
Blogg

Lönechefen i förändring: Hur du utvecklar ditt team!

Att vara lönechef är ett krävande uppdrag, speciellt när organisationen genomgår förändringar. Förändringar kan vara både utmanande och spännande, och det är i dessa stunder som en lönechef har möjlighet att visa sitt ledarskap. I det här blogginlägget kommer vi att utforska hur en lönechef kan leda och utveckla sitt team under tider av förändring, och hur detta kan bidra till att skapa ett starkt och framgångsrikt löneteam.
Event

Wiseful Learning #33 – om vikten av att mäta och följa upp sitt mångfalds- och inkluderingsarbete OCH att inte stanna där!

Success Story

Samarbetet med Axfood kring unik rekryteringsutbildning

Att det inom denna koncern sker ett antal rekryteringar varje år är inte förvånande. Axfood har också en egen akademi där de satsar starkt på kompetenshöjande insatser inom organisationen. 
Blogg

Från rutin till revolution: Hur OpenAI enligt Chat GPT kan förvandlar våra löneavdelningar

OpenAI kan revolutionera hur vi hanterar löneprocessen. I det här blogginlägget kommer vi att utforska några av de sätt där OpenAI enligt Chat GPT kan stötta våra löneavdelningar och underlätta deras arbete.
Success Story

Wise Professionals rekryterar nyckelroller till energisektorn

Wise Professionals fick våren 2023 uppdraget att rekrytera fem nya specialistroller till Gasum. Gasum fick en ny VD för ca ett år sedan, och har sedan dess jobbat enligt en ny strategi. Det gjordes en omorganisation då man tillsammans med ledningsgruppen diskuterade fram vilka roller som behövdes som en del av deras strategiarbete.
Success Story

The Pace rekryterar nyckelroll för svensk beredskap

Den nya rollen blir en nyckelfunktion för uppdraget. Som spindeln i nätet ansvarar rollen för att samordna arbetet ute i de 6 olika bredskapsregionerna i landet. Rollen kräver en stark lagspelare, med fallenhet för projektledning samt en utomordentlig förmåga att kunna koordinera och säkerställa att minsta lilla detalj är på plats.
Success Story

Familjeföretaget som var pionjärer på marknaden

Det är inte varje dag man stöter på ett företag som är familjeägt, Bona har funnits i drygt 100 år och nu är inne på fjärde generationen. Sedan starten arbetar man med att ta fram produkter för trägolv, och de senaste åren har man breddat sortimentet till produkter även för andra golvmaterial.
Blogg

En hög lön – inte tillräckligt för att attrahera dagens ekonomer

Som en del av initiativet EkonomBoosten genomförde vi i april en undersökning där vi frågade ekonomer om deras arbetssituation, utmaningar och trender. Årets undersökning indikerar att medarbetarnas krav på arbetsgivaren har förändrats. Förutom enbart lön har faktorer som ledarskap och arbetsuppgifter seglat upp i toppen på listan med anledningar till att man väljer en arbetsgivare. Vilka åtgärder kan du som arbetsgivare vidta för att möta efterfrågan, attrahera talanger och behålla kompetent personal i många år framöver?
Ta del av mer inspiration