Skip to content

Möt Lisa Kayser

En konsultchef med mod och nyfikenhet utan dess like!

Mitt äventyr

Efter studenten passade jag på att jobba på en Thairestaurang i min lilla hemstad och fick lära mig allt om hårt slit och passion för kundservice. Efter det året var jag redo att dedikera mig till tre års universitetsstudier inom statsvetenskap, med ett särskilt fokus på internationella relationer och mänskliga rättigheter. En termin spenderades i Georgia i USA, något som fick upp ångan för äventyr utomlands. Strax efter sista terminen flyttade jag till Barcelona med några vänner och fick både prova på studier och debuterade inom försäljningsyrket som telefonförsäljare. Ett drygt år senare flyttade jag till Göteborg och halkade in på ett bananskal in i finansbranschen som privatrådgivare. Jag trivdes bra men saknade det mellanmänskliga och hade en nyfikenhet inom HR varför jag slutligen sökte mig in i rekryteringsbranschen. Här har jag varit mer eller mindre sen 2018 och trivs som fisken i vattnet!  

Jobba på Wise Professionals

Jag har arbetat på Wise Professionals i snart 4 år, och här är ingen dag tråkig! Mina dagar fylls av spännande möten med både företagskunder och med våra kandidater och dessutom har jag förmånen att få vara konsultchef- en roll som innebär att jag får följa konsulterna under deras uppdragsperiod när de är ute hos våra kunder. Jag får verkligen öva min förmåga att hantera ad hoc- utmaningar och jag både utmanas och inspireras precis varje dag på jobbet. Jag kunde inte bett om ett roligare arbete!

Nyfikenhet. 

Nyfikenhet är en del av det dagliga arbetet. Man behöver ha en tendens att ”lägga näsan i blöt” i flera situationer. Genom att ställa nyfikna frågor utvecklas såväl mina kundrelationer samt min förmåga att kunna vara konsultativ. Jag blir även en bättre konsultchef då jag lär mig så otroligt mycket om mina konsulter, om våra kandidater och om vad alla våra kundföretag har för utmaningar inför sig. Nyfikenhet är verkligen framgångsfaktorn i detta jobb och jag älskar verkligen vad man kan få ut av att ställa rätt typ av frågor och verkligen lyssna.

En dag i mitt liv

Före lunch… Jag är alltid som skarpast tiden före lunch. Då har jag klarhet och kan få saker gjorda. Känner jag mig extra hurtig kan det hända att jag rivit av lite träning innan jobbet. Jag brukar oftast ha ett eller flera möten innan lunch, både interna och externa. Något jag brukar börja med först av allt samtidigt som jag sipprar på mitt morgonkaffe är att skriva en fysisk to-do-list, vem älskar inte fysiska checklistor?? Ofta har det även kommit in mail eller samtal som jag behöver ta action på, oftast så snart som möjligt. Av den anledningen är det viktigt att ha luft i kalendern så att man har möjlighet att hantera alla ad hoc saker som kommer. 

Efter lunch… När maten intagits behöver jag oftast en stund innan jag kan återgå till möten med fullt fokus. Kanske betar jag av ett eller annat mail och kikar igenom olika aktiviteter på min checklista. Sen har jag oftast ett par möten mellan 14-16, vissa på Teams och andra fysiskt. Sista timmen rundar jag av genom att göra alla delar jag behöver innan jag stänger ner datorn för kvällen. Känner jag mig extra produktiv ser jag till att börja skriva en checklista inför nästa dag. 

På kvällen… Har jag inte morgontränat kan det istället bli ett kvällspass och därpå lite enklare matlagning som intas framför Tv:n. Att sätta på ett avsnitt av Bachelor eller Gift vid första ögonkastet är något av mitt guilty pleasure. Oftast blir det även något telefonsamtal med familj eller vänner och mys med min keltokiga knäkatt Ziri.

Redo för den roligaste tiden i din karriär?

Bli inspirerad!

Ta del av mer inspiration
Blogg

5 sätt att främja psykisk hälsa på jobbet

Vi är alla medvetna om vikten av fysisk hälsa, men låt oss inte glömma bort den osynliga kraften – vår mentala hälsa. Här är några konkreta åtgärder för att främja psykisk hälsa på jobbet.
Blogg

Hur påverkas vi av 24-månadersregeln?

Här är de viktigaste frågeställningarna som diskuterades i Wise Group webinar om 24-månadersregeln i uthyrningslagen.
Event

Uthyrningslagen 24-månadersregel

Event

Wiseful Learning #38

Event

Lönefika för lönechefer 21 maj

Event

Administration Day 2024

Event

Lönefika för lönechefer 18 april

Event

Wiseful Learning #37 – Rekryteringsbolagen – Näringslivets grindvakter

Blogg

4-dagars arbetsvecka: Utopi eller framtidsvision?

Vi har gått från att ställa om snabbt, fokusera kortsiktigt och hålla ut – till att vara i ett nytt normalläge där modellerna för hybridarbete är här för att stanna. När vi nu står här, i början av nästa fas i arbetslivet, vilka är de största utmaningarna? Vi ställde frågan på LinkedIn och fick 194 svar.
Blogg

6 nyckelfaktorer för att bygga tryggt ledarskap

I en tid av osäkerhet i omvärlden, påverkad marknad och stora förändringar i arbetsmiljön, är behovet av tryggt ledarskap avgörande. En undersökning visar att nästan 70 procent av medarbetare anser att deras chef har större påverkan på deras psykiska hälsa än deras terapeut och lika mycket som deras partner. Dessa siffror understryker vikten av ledarskapet som avgörande faktor för både företagets utveckling och individens välbefinnande. I den här bloggen delar vi 6 nyckelfaktorer för att bygga tryggt ledarskap.
Event

Jobbar du med ekonomi? Kom och fika med oss!

Almondy-kundcase
Success Story

Framgångsrik rekrytering av kvalitetschef

Almondy, det svenska bageriet, vände sig till Wise för att snabbt och effektivt rekrytera en erfaren kvalitet- och hållbarhetschef. Trots stram tidsram levererade Wise en perfekt matchande kandidat, Maria, vilket inte bara överträffade den förväntade tidsplanen utan också resulterade i snabb integration och positiv feedback. En framgångssaga på bara sex veckor!
Blogg

IT-attackers påverkan på löneavdelningens arbete

I dagens digitala arbetsklimat är löneavdelningar över hela världen beroende av IT-system för att effektivt hantera löner och personalinformation. Tyvärr ökar hotet för cyberattacker, vilket kan leda till allvarliga konsekvenser för företag och deras löneavdelningar. I det här blogginlägget kommer vi att diskutera hur en IT-attack kan påverka löneavdelningens arbete och vilka åtgärder som kan behöva vidtas för att skydda mot sådana hot.
Event

Wiseful Learning #36: Vad kan företag vinna genom att addera ljud till sin Employer Branding- och rekryteringskommunikation?

Event

Inspiration Lön 2023 – Sveriges största löneevent

Oscarsteatern
Blogg

Bridging the gap: Kommunikationsutmaningen mellan chefer och TA-funktionen 

I företagsvärlden är  samarbete och  kommunikation nyckeln till  framgång. Detta gäller inte  minst när  det  handlar om Talent Acquisition (TA).  Men  vad  händer när  det  uppstår gap  i kommunikation och  förståelse mellan chefer och  TA-funktionen? I den  här  bloggen dyker vi  djupare in  i dessa utmaningar och  utforskar lösningar. 
Success Story

SGBC saknar nyckelroll i organisationen

Efter att organisationens tidigare utbildningschef bytte till en annan intern roll, stod SGBC inför utmaningen att hitta en lämplig ersättare. Att hitta en person som inte bara har rätt kompetens utan som också kan ta sig an rollen att driva utbildningsavdelningen framåt var av yttersta vikt.
Event

Wiseful Learning #35 – Talent Pipeline – så bygger du kandidatnätverk och går från reaktiv till proaktiv!

Success Story

Kronans Apotek & Apoteksgruppen går ihop

Två bolag blir ett. Wise Professionals anlitas som en oberoende part i en komplex omstrukturering. Syftet är att säkerställa och bevara medarbetarnas integritet och att skapa en rättvis process.
Guide

People Analytics – En guide

Medarbetarna i centrum för verksamhetsutvecklingen
Ta del av mer inspiration