Lyssna på Lönepodden

I Lönepodden vill vi inspirera och stärka dig som verkar inom yrkesområdet lön. Du kan jobba på en löneavdelning, med outsourcing, driva egen lönebyrå, utveckla lönesystem, utbilda blivande löne-specialister, studera lön eller så är du kanske bara nyfiken på löneyrket och undrar om det är något för dig.

Vill du komma i kontakt med oss är du välkommen att maila till info@lonepodden.se. Vi ser fram emot att höra från dig!

Besök oss gärna på sociala medier

 

 

Lönepodden presenteras i samarbete med

Avsnitt 4

Statens servicecenter  den stora lönefabriken 

Statens servicecenter hanterar 100 000 löner och är därmed Sveriges största löneavdelning. Hans Tynelius, som är avdelningschef för lönerelaterade tjänster, ger dig en inblick i det komplexa arbetet, hur allting började och vad som återstår i arbetet med att samla alla myndigheters löner under samma tak. 

lonepodd_4Från vänster Katarina Sand, Wise Professionals, Hans Tynelius, Statens servicecenter, Zennie Sjölund, Srf konsulterna

Avsnitt 3

Våga testa olika löneroller

I det här avsnittet vill vi inspirera till att testa olika löneroller i olika typer av organisationer. Det är lärorikt på många sätt att byta jobb, du får syn på dina styrkor, breddar din kompetens och ditt nätverk  samtidigt som du får mer i lönekuvertet. Gäster är Elisabet Farving, lönechef på SVT och Barbara Lidholt, affärsområdeschef för lön på Wise Professionals.

Avsnitt 2

Är du förberedd på den nya dataskyddsförordningen GDPR?

Den 25 maj 2018 ersätts Personuppgiftslagen med GDPR. Vi reder ut och sorterar i en komplex och viktig fråga. Vad ska lön tänka på? Var ska man börja? Maria Andersson, kvalitetsansvarig och processutvecklare på Accountor och Simon Persson, managementkonsult inom lön och HR på Knowit HRM delar med sig av sin expertis och sina erfarenheter.

 

Lönepodden avsnitt två

Från vänster Maria Andersson, Katarina Sand, Simon Persson.

Länkar från avsnittet

 

Avsnitt 1

Arbetsgivardeklaration på individnivå – hög tid att förbereda sig

I premiäravsnittet av Lönepodden samtalar vi kring AGI, arbetsgivardeklaration på individnivå, som införs i två steg med början 1 juli 2018. Katarina Sand på Wise Professionals reder ut begreppen tillsammans med Zennie Sjölund på Srf konsulterna. Våra gäster är Helena Jangel Stridh, verksamhetsutvecklare på Skatteverket och Mirjam Mischewski, lönespecialist på Skanska. Vi pratar om vad de nya reglerna ställer för krav men också vilka möjligheter förändringen innebär.

Från höger: Helena Jangel Stridh, Mirjam Mischewski, Katarina Sand, Zennie Sjölund.

Länkar från avsnittet

Pilotavsnitt

I pilotavsnittet berättar vi mer om vårt initiativ och hoppas att du blir sugen på att höra mer!

Du hittar Lönepodden där du hittar andra poddar

Lyssna via iTunes

Lyssna via acast