Skip to content

Business Controller

Stockholm
Ansök senast 26 Apr 2024
Har du ett par års erfarenhet som business controller, inom revision eller motsvarande? Trivs du med att arbeta verksamhetsnära i en bred roll på ett växande bolag i framkant? Då är du kanske Scanias nästa stjärna!

Om tjänsten

I rollen som business controller på Scania Sverige är du en del av ett drivet controllerteam på åtta personer. Teamet ansvarar för resultatuppföljning och prognosprocesser för Scania Sveriges regioner, driftställen och distributörsverksamheter.

Du kommer inneha rollen som business controller mot återförsäljare i regionen Gävleborg/Dalarna. Detta innebär att du kommer arbeta nära återförsäljningschefen och sitta med i ledningsgruppen i regionen, dessutom kommer du ha många kontaktytor ut i verksamheten.

Scania Sverige erbjuder en arbetsplats med driv och det finns en stor stolthet över arbetet på företaget. Det finns en positiv företagskultur som genomsyrar verksamheten och du kommer erbjudas goda utvecklingsmöjligheter. 

Arbetsuppgifter innefattar bland annat:

  • Utarbeta prognoser, marknadsplaner och affärsplaner för regionen i nära samarbete med regionens ledningsgrupp
  • Ansvara för uppföljning av månadsresultat och KPI:er samt mål kopplat till affärsplanen
  • Planera, beräkna och kontrollera investeringar utifrån givna mallar och modeller
  • Proaktivt lyfta risk- och förbättringsområden och aktivt bidra till förbättrade affärsbeslut
  • Bidra till att utveckla interna processer och rutiner för att säkerställa ett effektivt arbetssätt

Din profil

Vi söker dig som har ekonomexamen med ett par års arbetslivserfarenhet av kvalificerade business controlleruppgifter alternativt revision. Du gillar att arbeta verksamhetsnära och har ett intresse för branschen. Du är van vid att analysera finansiell information, omsätta det till rekommendationer och att presentera resultatet.

Du drivs av att hitta effektiviseringsmöjligheter och räds inte att driva förändringar. Det är meriterande men inget krav att ha suttit med i ledningsgrupp sedan tidigare. Har du ett stort intresse för digitalisering och om du är systemkunnig så är det ett plus.

Stor vikt i denna roll läggs på din personlighet och din vilja att utveckla, både dig själv och din roll. Du är prestigelös som person och vågar utmana din omgivning. För att bli framgångsrik i rollen behöver du vara en driven, ansvarstagande och kommunikativ. Du är en lagspelare, förtroendegivande och har lätt att bygga relationer.

Om Scania Sverige AB

 Scania Sverige AB är ett bolag inom Scaniakoncernen, och distributör för Scanias produkter och tjänster på den svenska marknaden. Scania Sverige ansvarar för ett brett produkt- och tjänsteutbud inklusive försäljning och service via ett återförsäljarnät med 90-talet Scaniaanläggningar och 2 000 medarbetare, varav drygt 1 000 personer i den egna återförsäljarverksamheten i storstadsregionerna Stockholm, Göteborg och Malmö, Gävleborg, Dalarna och sedan det nyligen genomförda bolagsförvärvet av Arver (Norrköping/Örebro). Scania Sverige omsatte 10 miljarder SEK år 2023. 2023 registrerades 2 856 Scania lastbilar med marknadsandel på 43,1% samt 229 Scaniabussar i Sverige med marknadsandel på 24,9%.

Huvudkontoret ligger i Stockholm, Kungens Kurva

Om anställningen

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering på huvudkontoret i Kungens Kurva med goda möjligheter att arbeta hemifrån alternativt på Scanias centralt belägna kontor vid Sergelstorg i Stockholm. Startdatumet är flexibelt och kommer att bestämmas enligt överenskommelse. I tjänsten förekommer resor till verksamheten i Gävleborg och Dalarna.

Nyfiken på att veta mer?

I den här rekryteringen samarbetar Scania Sverige med Eqonomy/Wise Professionals. Du söker enkelt med ditt CV eller din LinkedIn-profil på eqonomy.se och du får då svara på några korta frågor, vi tar inte emot ansökningar via mejl. Har du frågor om tjänsten är du hjärtligt välkommen att kontakta Karin Steenstrup på karin.steenstrup@wise.se. Vi intervjuar löpande så rollen kan tillsättas före sista ansökningsdatum.

Stort lycka till och välkommen med din ansökan!

Liknande jobb