Skip to content

Business Controller

Stockholm
Ansök senast 31 May 2024
Är du ekonom och söker nya utmaningar som controller? Har du dessutom erfarenhet av entreprenadverksamhet? Välkommen att söka rollen som Business Controller till Strukton Rail!

Strukton Rail befinner sig i ett spännande skede och vi söker nu en erfaren Business Controller. Rollen innefattar problemlösning, relationsbyggande och möjligheter att bidra till ekonomisk lönsamhet. Tjänsten avser tillsvidareanställning inom ett viktigt och omväxlande arbetsområde, där du ges möjligheten att påverka och utveckla vårt arbete framåt. 

Tillsammans utvecklar vi en hållbar framtid för ett hållbart samhälle. 

Vi erbjuder 

Hos Jerker, chef för Ekonomi, blir du en del av ett gäng med många yrkeskunniga kollegor som drivs av att arbeta med affärer, personal och teknik. Vår främsta tillgång är du. Vi tror på din förmåga, hjälper och lär av varandra – och vi har roligt när vi gör det. Med olika bakgrund och olika förutsättningar bidrar alla med unik kompetens och nya infallsvinklar. Värdegrunden RÄLS: Respekt, Ärlighet, Lita på, Säkerhet genomsyrar allt vi gör. Vi erbjuder dig spännande arbetsuppgifter och stor flexibilitet – för vi vet att livet utanför jobbet också måste gå ihop. I vår förmånsportal får du tillgång till rabatter på produkter och tjänster, friskvårdsbidrag och pensionsrådgivning.

Tillsammans gör vi Strukton dynamiskt – och roligt.

Arbetsbeskrivning:

Som Business Controller driver du ditt distrikts finansiella planering.
Du ingår i Struktons Finance funktion om 16st och rapporterar till Controllerchefen.
Strukton Rail är en decentraliserad organisation där det är lätt att ta kontakt och skapa relationer och samarbeten på olika nivåer, något som kommer att vara centralt i den här rollen.
Du kommer att agera stöd till våra Distriktschefer och övrig projektledning, och bidrar med att analysera resultat och förmedlar det till berört distrikt.
Du tar fram material och medverkar aktivt på prognosgenomgångar med bolagsledning.
Du driver distriktets finansiella planering, så som budget och årsprognoser samt är med vid utvecklingsprojekt inom ekonomiområdet.

Vem är du?

Vi ser att du som söker har akademisk utbildning inom ekonomi med några års relevant yrkeserfarenhet. Du har erfarenhet av entreprenadverksamhet och projektredovisning. Erfarenhet av successiv vinstavräkning, SVA, är starkt meriterande men inget krav. 

En medarbetare på Strukton har Initiativförmåga och förmåga att nå resultat, Teknisk kompetens samt Omdöme och Samarbetsförmåga. Hos oss kommer du att trivas om du gillar ett brett arbete med eget ansvar. Du som motiveras av att lösa problem, som kan planera och strukturera ditt arbete och som trivs i en föränderlig verksamhet, kom till oss! Hos oss finns stora möjligheter för en nyfiken och utvecklingsorienterad person att fördjupa sina kunskaper inom projektredovisning, ekonomistyrning och finansiellt ledarskap samt att lära sig mer om vår bransch om du inte redan kan det. Vi söker en kollega som vill bidra med sina kunskaper och sitt goda humör till vår arbetsgrupp! Du har goda kommunikativa färdigheter och förstår att det här med ekonomi kan vara svårt, därför anpassar du din kommunikation utifrån vem du pratar med. Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska i tal likväl som skrift. 

För anställning hos Strukton Rail krävs godkänd hälsoundersökning. 

Start: Enligt överenskommelse. 

Omfattning: Heltid/tillsvidareanställning 

Plats: Stockholm, Västberga

Nyfiken på att veta mer? 

I den här rekryteringen samarbetar Strukton Rail med Eqonomy/Wise Professionals. Du söker enkelt med ditt CV eller din LinkedIn-profil på eqonomy.se och du får då svara på några korta frågor, vi tar inte emot ansökningar via mejl. Har du frågor om tjänsten är du hjärtligt välkommen att kontakta Matilda Zimdahl på matilda.zimdahl@eqonomy.se.

Välkommen med din ansökan!

Förmåner: Friskvård, Karriärmöjligheter, Kollektivavtal

Liknande jobb