Skip to content
Denna position har redan blivit tillsatt

Interim Kommunikationsansvarig till uppdrag inom offentlig sektor

Stockholm
Nu söker vi en kommunikationskonsult som är van att driva flera olika kommunikationsprojekt operativt som strategiskt. Det här är ett konsultuppdrag via KIMM & Wise Professionals på heltid, med omgående start. Uppdraget beräknas pågå i ca 4 månader.

Vi söker dig som vill arbeta i en organisation som bidrar till välfärdens utveckling. En relationsbyggande kommunikatör som är van att agera stöd till organisation i olika kommunikationsfrågor och projekt samt van att arbeta i hela produktionskedjan från planering, producering till publicering. Här får du ett stort eget ansvar att tillsammans med affärsområdeschef och kollegor initiera, genomföra och följa upp kommunikationsinsatser med starkt fokus på marknad och PR. Du kommer tillhöra kommunikationsteamet och rapportera till koncernens kommunikationschef. Teamet består av åtta kollegor med bred kompetens inom hela kommunikationsområdet, inklusive omvärldsbevakning, press och media, event och övrig extern- och internkommunikation. Här stöttar man koncernens samtliga affärsområden och funktioner och arbetar flexibelt, vilket betyder att man även deltar i kommunikationsuppdrag och projekt som rör hela koncernen. 

Exempel på arbetsuppgifter:

 • Idégenerera, planera, utföra och följa upp kommunikationsuppdrag och aktiviteter i affärsområdet och hela koncernen
 • Aktivt bidra till att utveckla affärsområdets marknads-, produkt- och projektkommunikation samt vid behov stötta i press- och mediefrågor
 • Samarbeta med affärsområdeschefen och teamet i såväl strategiska som operativa kommunikationsfrågor 

Vi söker dig som är nyfiken, modig, som har lätt för att skapa goda relationer och som är leveransfokuserad. Du trivs med parallella projekt, tempo och att jobba operativt såväl som strategisk. Du är serviceinriktad och har inga problem med att hoppa in och hjälpa till där det behövs. Du älskar att arbeta med kommunikation i alla dess former och är en nyfiken person som håller dig uppdaterad på nya idéer då utveckling är viktigt för dig.

Vi söker dig som har:

 • Relevant utbildning inom kommunikation och/eller marknadsföring, journalistik, eller PR från högskola eller t ex Berghs. Alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet
 • Minst 3 års erfarenhet av liknande roll med fokus på marknadskommunikation & PR
 • Erfarenhet av att skapa målgruppsanpassat innehåll för olika kanaler och syften, digitala såväl som traditionella, bild som rörligt och kommunikation som ger effekt
 • Erfarenhet av att skapa innehåll i olika format såsom ljud, bild och video
 • Mycket goda kunskaper Episerver, Apsis, Office-paketet och Adobe CC
 • Van att ge kommunikationsstöd till både medarbetare och chefer
 • Erfarenhet och känsla för att jobba med layout och visuell identitet
 • En säker kommunikatör och skribent med stort intresse för att producera målgruppsanpassat innehåll som berör och engagerar.
 • Erfarenhet av att arbeta i offentlig sektor ser vi som meriterande

Vad händer nu?

Vi tar inte emot ansökningar via mail, du behöver skicka in din ansökan genom annonsen och får i samband med det svara på några korta frågor. Önskar du mer information eller har frågor om rollen, kontakta ansvarig konsultchef Sabina Axelsson, sa@kimm.se. Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum. 

Är du nyfiken på att veta mer om hur det är att arbeta som konsult hos oss, läs mer här. Vi vill att våra medarbetare på KIMM & Wise Professionals ska ha den roligaste tiden i karriären och det gäller såklart även för dig som uthyrd konsult. Vi är måna om att du känner dig som en del av gänget och det berättar vi gärna mer om under processen.

Vi ser fram emot att höra från dig