Skip to content
Denna position har redan blivit tillsatt

UX Lead – BBH Stockholm

Stockholm
Brinner du för att göra saker enklare, smartare och snyggare? Är du lika nyfiken på människor som teknik och design? På BBH Stockholm jobbar UX designers, visuella designers och utvecklare med att skapa fantastiska användarupplevelser. Nu söker vi en UX Lead som är van att ta fram prototyper, leda kundmöten och som har ett strategiskt sinne.

Vårt team växer och behöver förstärkning med dig som snabbt förstår vad som är rätt problem att lösa och är grym på att förvandla det till digitala upplevelser. Du jobbar tätt tillsammans med strateger, designers, utvecklare och kunder med uppdraget att skapa digitala produkter och tjänster som förbättrar vardagen för människor och hjälper företag nå sina affärsmål. Du är bra på storytelling, du leder med exempel och får med dig kunden och teamet på resan. Tillsammans är du med och formar BBH:s erbjudande i framtiden.

Det här söker vi:

 • Du har arbetat som UX Designer i 5 år eller mer med att utforma appar, produkter och tjänster som balanserar användarbehov, affärsmål och tekniska begränsningar.
 • Du är van att ta lead i din roll som UX Designer, och guidar teamet och kunden på resan.
 • Du planerar och driver användarstudier självständigt och identifierar insikter att ta vidare till teamet.
 • Du trivs att jobba med interaktionsdesign och prototyper. Du kan Figma som din egen gata. Har du ett öga för visuell design är det en bonus.
 • Du är van att designa för iOS och WatchOS (native). Förståelse för React Native är en bonus.
 • Du kan driva workshops och guida en grupp människor till designbeslut. Du trivs med att leda kundmöten och att presentera insikter och koncept.
 • Du förstår affärsnyttan i design och kan argumentera för hur dina designförslag bidrar positivt för användare och företaget.
 • Du har ett holistiskt, människocentrerat perspektiv och letar efter möjligheter att förenkla upplevelsen över ett brett spektrum av touchpoints.
 • Du har ett analytiskt sinne och är en stark problemlösare. Du är van att prata med utvecklare, förstår och förutser tekniska möjligheter.
 • Du planerar och driver ditt eget arbete men förstår att styrkan kommer från ett nära samarbete med teamet.
 • Du håller ett öga på trender och utmanar konventioner där du ser att det är rätt.
 • Vi tror du är uppfinningsrik, ödmjuk, nyfiken och delar gärna med dig av din kunskap.

Användarupplevelser är hjärtat i det vi gör på BBH Stockholm. Vi vill skapa de bästa digitala produkterna och tjänsterna som definierar varumärken och förbättrar vardagen för människor.

BBH Stockholm – Logic & Magic

Vi är ett tjänstedesignföretag som jobbar där affärer, kulturella insikter och digital innovation möts. Vi har entreprenöriell kultur, har riktigt kul tillsammans i våra team och är stolta över att designa tjänster och produkter som hjälper företag driva förändring. Bland våra kunder finns Volvo, Coop, Tesco Bank, Panini och Bokus.

Intresserad?

I denna rekrytering samarbeta BBH Stockholm med KIMM. Önskar du mer information eller har frågor om rollen, kontakta gärna ansvarig rekryteringskonsult Sabina Axelsson på sa@kimm.se. Vi ser fram mot din ansökan med CV och ett personligt brev via www.kimm.se. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail pga GDPR. Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. 

Förmåner: Friskvård, Karriärmöjligheter, Kollektivavtal