Skip to content
Denna position har redan blivit tillsatt

Business Controller på koncernnivå till Cibes Lift Group, Gävle

Uppland
Framgångsrika Cibes Lift Group AB söker dig som vill vara med och bidra till deras fortsatta framgång i en nyskapad roll som Group Business Controller. Du kommer att arbeta tätt tillsammans dina kollegor inom Group Financial Control och med Cibes dotterbolag världen över i en bred och operationell roll med många olika kontaktytor. Välkommen att läsa mer nedan och att ansöka!

Det här kan du arbeta med i din roll
Cibes är en internationell organisation i tillväxt med en föränderlig vardag där tempot periodvis är högt. Du ingår i huvudkontorets Financial Control enhet och rapporterar till Group Financial Controller Manager. Rollen som Group Business Controller är bred och tillsammans med dina kollegor hjälps ni åt för att nå era uppsatta mål.

Ditt arbete kan innefatta:

  • Framåtriktat och affärsfokuserat analysarbete på bolagsnivå för att visa på vad som driver resultat och tillväxt
  • Analys av bokslut på bolags- och koncernnivå
  • Bearbeta och strukturera data, bygga rapporter samt analysera och presentera resultat på ett lättförståeligt sätt
  • Konsolidering och analys av prognos och budget för koncernen samt dotterbolag
  • Business support till dotterbolag
  • Stödja CFO och ledning med Ad Hoc analyser
  • Utveckla och förbättra processer och rutiner för controlling i dotterbolagen
  • Vara med och utveckla och implementera koncernens regelverk, policies och rutiner avseende bokslut, rapportering, uppföljning samt andra koncernövergripande processer
  • Identifiera och bidra till ökat fokus på effektiviseringar och lönsamhet
  • Utbilda och kompetenshöja inom verksamheten vad gäller ekonomiska processer och ekonomistyrning

Rollen som Group Business Controller innebär ett omväxlande arbete där du får arbeta med uppgifter både på koncernnivå likväl som på bolagsnivå. I rollen förekommer resor till koncernens dotterbolag för att delta i att följa upp och säkerställa att dotterbolagen följer de riktlinjer och processer som finns framtagna. Oftast reser du tillsammans med en kollega från ditt team och tillsammans planerar ni resor och alternerar vem som reser.

Din bakgrund och erfarenhet 
Vi söker dig som har Högskole- eller Universitetsexamen inom ekonomi på kandidatnivå som lägst eller motsvarande arbetslivserfarenhet samt hög generell problemlösningsförmåga.

För att vara framgångsrik i rollen har du något- till några års tidigare erfarenhet av controllingarbete och framåtriktad analys, med fokus på vad som driver affär och bolags resultat och tillväxt. Du förstår sambandet mellan balans- och resultaträkning och kan vara rådgivande gentemot våra dotterbolag exempelvis rörande hur de kan arbeta med sina fordringar och skulder. Du har tidigare erfarenhet av redovisning på så sätt att du förstår hur hela redovisningsarbetet fungerar, från reskontraarbete till löpande redovisning och bokslut.

Vidare har du goda kunskaper i Officepaketet, i synnerhet Excel och Powerpoint och du uttrycker dig obehindrat på såväl svenska som engelska, i tal och skrift. Det är meriterande om du har erfarenhet av rapporteringsverktyg, BI-system, koncernkonsolidering och om du tidigare har arbetat på koncernnivå.

Din person
I rollen som Group Business Controller söker vi dig med stark analytisk förmåga och som på ett målmedvetet och strukturerat sätt tar dig an utmaningar och uppgifter. Du har förmågan att kunna se både detaljer och helhet och kan pendla mellan dessa perspektiv. Du har en förmåga att skapa och bibehålla förtroendefulla relationer med personer på olika nivåer i en organisation och du kommunicerar på ett tydligt sätt anpassat till din motpart.

Då vår verksamhet är föränderlig och expansiv behöver du ha en flexibel inställning och vara en person som trivs i denna miljö. Då du arbetar både självständigt och i team förutsätter vi att du har förmågan att kunna planera och prioritera ditt arbete samt att projektleda och driva såväl dig själv som andra. Du behöver även kunna agera med integritet och diskression i ditt arbete.

Om Cibes Lift Group
Cibes Lift Group är en internationell koncern, med säte i Sverige, som består av ett flertal bolag i Sverige, Norge, Finland, England, Holland, Belgien, Tyskland, Frankrike, Spanien, Kina, Hong Kong, Thailand, Vietnam, Indonesien, Filippinerna USA och Indien. Cibes tillverkar och säljer lågfartshissar till i stort sett hela världen. Cibes startades redan 1947, men har sedan början av 2000-talet haft en snabb och medveten tillväxt. Idag är vi en av de största aktörerna på lågfartshissmarknaden med 800 anställda och en omsättning på strax över 1,3 miljard SEK.

Cibes Lift Group präglas av en stark tillväxt och därtill ett intensivt förändringsarbete för att säkra företagets strävan till fortsatt tillväxt. Under de senaste åren har flera koncernövergripande systemimplementationer genomförts, däribland Monitor för den svenska företagsdelen och Microsoft Dynamics NAV (MS Nav) i de utländska dotterbolagen. För koncernrapportering används Unit 4´s Consolidation & Cash (OCRA). Läs gärna mer på www.cibesliftgroup.com

Ansökan
I den här rekryteringen samarbetar Cibes Lift Group med EQonomy/Wise Professionals. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail, utan du söker enkelt med ditt CV eller din LinkedIn-profil på eqonomy.se och du får då svara på några korta frågor. Om du går vidare i processen kommer du inom några dagar att få genomföra två arbetspsykologiska tester. Vi vill nämligen tidigt i processen samla in så mycket fakta som möjligt för att vi ska kunna göra den bästa matchningen. Som kandidat får du göra testerna tidigt i processen eftersom vi vill säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete.

Vi kommer att arbeta med löpande urval i denna process. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Sofie Forsman på sofie.forsman@wise.se och Ramona Johansson på ramona.johansson@wise.se.

Välkommen med din ansökan!

Förmåner: Friskvård, Karriärmöjligheter, Kollektivavtal