Skip to content
Denna position har redan blivit tillsatt

Content Specialist med redaktionellt fokus till Veidekke

Stockholm
Vill du arbeta i en värderingsstyrd organisation och är duktig på att planera, producera och anpassa innehåll? Då kan rollen som Content Specialist för Veidekkes vara något för dig. Vi erbjuder ett variationsrikt arbete i en händelsestyrd verksamhet och söker dig som har erfarenhet av redaktionellt kommunikationsarbete, är driven och har intresse för att producera text, foto och film. Det här är ett heltidsuppdrag genom KIMM & Wise Professionals, med start i augusti och 12 månader framåt.

I rollen ansvarar du för att samordna Veidekkes externa kommunikation. Du planerar, producerar och anpassar innehåll för olika kanaler, fräst digitala (webb och sociala medier) genom text, film, foto och enklare grafiska element. Med utgångspunkt från målgrupp och sammanhang omvandlar du affärsmässig information till relevanta budskap och tar ut det i text som beskriver konkret kundnytta. Du stöttar även övriga kollegor med bearbetning av extern kommunikation och deltar i utvecklingen av deras kommunikationsarbete. Du rapporterar till Marknad- och Kommunikationschef och sitter i trevliga lokaler i Solna Business Park.

Veidekke är Skandinaviens fjärde största bygg-, anläggnings- och bostadsutvecklingsföretag och det finns flera anledningar till varför det är intressant, roligt och utmanande att arbeta hos oss på Veidekke. Det främsta är att vi alla på Veidekke är gäng innovativa och prestigelösa medarbetare. Veidekke erbjuder ett utvecklande och stimulerande arbete i ett modernt företag som varje dag arbetar utifrån våra värderingar. Vi har ett unikt medarbetarengagemang, en smittande entusiasm och ett starkt fokus på kundens och medarbetarens behov.

Exempel på arbetsuppgifter:

 • Producera text och innehåll för alla typer av kommunikationskanaler, digitala medier och webb. Exempelvis referensprojekt, artiklar och bloggar, till texter för Facebook och LinkedIn samt intranät.
 • Vid behov stötta kollegor med publicering av producerat content, både på sociala medier, hemsida, intranät och workplace.
 • Planerar och producerar rörligt material (inklusive synopsis och manus för video).
 • Vid behov copywriting för marknadskampanjer.

Vi söker dig som har:

 • Relevant utbildning inom kommunikation och/eller marknadsföring, journalistik, eller PR från högskola eller t ex Berghs. Alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet.
 • Minst 3 års erfarenhet av arbete med redaktionell produktion för alla typer av kanaler, både digitalt och print.
 • Erfarenhet av att skapa målgruppsanpassat innehåll för olika kanaler och syften, digitala såväl som traditionella, bild som rörligt och kommunikation som ger effekt.
 • Erfarenhet av storytelling i text, bild och grafik samt självständigt hitta nyheter och content.
 • Praktiska kunskaper av publicering i olika verktyg samt foto- och filmredigering.
 • Gärna god kunskap inom layout, formgivning (Adobe CC).
 • Goda kunskaper inom Copywriting, gärna Google Analytics, SEO utifrån ett innehållsperspektiv och av arbete i CMS-Episerver.
 • Erfarenhet av att skapa innehåll i olika format såsom ljud, bild och video.
 • Gärna erfarenhet av marknadsföring i sociala medier Facebook, LinkedIn och Twitter.

Så här tror vi att du är

För att trivas i rollen är du en kommunikativ och prestigelös person som trivs med att ta ansvar från start till mål i en variationsrik roll och har förmågan att skapa relationer. Du älskar att arbeta med text för olika målgrupper och har erfarenhet av att själv aktivt driva kommunikationsarbete och vet hur man attraherar kunden, sökmotorer och värdesätter optimering samt uppföljning. Som person är du nyfiken och håller dig uppdaterad i nya trender samt visar intresse för vår verksamhet. Utifrån uppsatta mål är du självgående med hög drivkraft och engagemang samt har en förmåga att få saker att hända.

Om Veidekke

Veidekke startade med vägbeläggning (därav vårt namn) i Norge redan 1936 och har sedan dess byggt samhälle och infrastruktur i Sverige, Norge och Danmark. Idag är vi Skandinaviens fjärde största bygg-, anläggnings- och bostadsutvecklingsföretag. På Veidekke är involvering centralt. Vi lever efter devisen ”Involverande krafter. Kollektiv intelligens” och är övertygade om att fler hjärnor tänker bättre än en. Ju fler kockar desto bättre soppa helt enkelt. Därför involverar vi alltid alla parter i våra projekt – från våra egna medarbetare till beställare, leverantörer, arkitekter, underentreprenörer, kringboende och slutkund.

Vad händer nu?

I detta uppdrag samarbetar Veidekke med KIMM & Wise Professionals. Vi tar inte emot ansökningar via mail, du behöver skicka in din ansökan genom annonsen och får i samband med det svara på några korta frågor. Önskar du mer information eller har frågor om rollen, kontakta ansvarig konsultchef Sabina Axelsson, sa@kimm.se. Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum. 

Är du nyfiken på att veta mer om hur det är att arbeta som konsult hos oss, läs mer här. Vi vill att våra medarbetare på KIMM & Wise Professionals ska ha den roligaste tiden i karriären och det gäller såklart även för dig som uthyrd konsult. Vi är måna om att du känner dig som en del av gänget och det berättar vi gärna mer om under processen.

Vi ser fram emot att höra från dig!

Förmåner: Friskvård, Karriärmöjligheter, Kollektivavtal