Skip to content
Denna position har redan blivit tillsatt

Bilia söker redovisningsekonom med intresse för processförbättring

Stockholm
Bilia söker fler engagerade medarbetare! Har du erfarenhet av kvalificerad redovisning och processutveckling i ett större bolag? Uppskattar du en dynamisk vardag och hög involveringsgrad? Då kan det vara dig vi söker! Läs mer och ansök nedan.

Bilias ekonomifunktion består idag av ca 50 personer och finns representerad i Stockholm och Skövde. Ekonomifunktionens ambition är att erbjuda hela Bilia det bästa möjliga stödet vad avser ekonomi. Vi erbjuder dig en spännande och social arbetsmiljö samt goda utvecklingsmöjligheter. Bilias vision är att bli branschens bästa servicebolag och vi söker dig som vill vara med på den resan!

Din roll
Din roll hos Bilia tituleras Samordnare. Rollen är nyskapad och du kommer att ingå i gruppen Redovisning och Rapportering som är en del av ekonomiavdelningen i Stockholm. I Redovisning och Rapportering arbetar idag nio medarbetare med ansvar för löpande bokföring, bokslut, årsredovisningar, skatt & moms och rapportering till koncern av ett femtontal juridiska enheter inom Bilia koncernen. Du kommer ha många kontaktytor inom vår organisation och samarbeta tätt med Redovisningschefen till vilken du också rapporterar.

Ditt ansvar innefattar:

  • Legal redovisning inklusive bokslut, årsredovisningar, inkomstdeklarationer, moms och skatt samt rapportering
  • Driva processförbättringar och effektiviseringar tillsammans med processägare i verksamheten
  • Säkerställa att vi arbetar likartat med legal redovisning i alla våra bolag
  • Stötta organisationen med att uppdatera rutiner och skapa dokumentation
  • Ansvar för momsrapportering för vårt största bolag samt vara kontaktpunkt för momsfrågor från organisationen
  • Samarbeta med och avlasta redovisningschefen med övrigt förekommande uppgifter

Detta är en tillsvidareanställning på heltid. Din placering kommer vara på vårt helt nybyggda kontor i Haga Norra, Solna. Under pågående pandemi följer vi rådande rekommendationer och arbetar hemifrån i den mån det är möjligt.

Din bakgrund och person
Vi söker dig som har Universitets- eller Högskoleexamen inom ekonomiområdet eller likvärdig utbildning och som kan kommunicera obehindrat i tal och skrift på svenska. Du är trygg i din redovisningskompetens och har erfarenhet av att självständigt arbeta med redovisning enligt K3-regelverket samt att upprätta årsbokslut, årsredovisningar, inkomstdeklarationer samt att beräkna skatt för legala enheter. Har du erfarenhet av att hantera olika typer av momsfrågor utöver vad som inryms i sedvanlig periodisk momsrapportering är detta meriterande. Ett viktigt inslag i ditt uppdrag är att arbeta med att förbättra och utveckla våra ekonomiprocesser och rutiner. Av den anledningen söker vi dig som har tidigare erfarenhet av detta. Har du erfarenhet från arbete inom ett Shared Service Center, har arbetat med projektledning eller har erfarenhet från vår bransch ser vi detta som meriterande. Likaså om du arbetat i något/några av våra system IFS, Mercur, Tacdis eller Cognos.

För att lyckas och bli framgångsrik hos oss är du en person som trivs i en dynamisk vardag där du får arbeta både operationellt med legal redovisning samt driva projekt för utveckling och förbättring av processer och rutiner. Du motiveras av att ta egna initiativ och komma med förslag till nya arbetssätt. Vi behöver dig som är prestigelös och vill bidra till vårt team och som är tillmötesgående, har lätt för att ta kontakt med andra och kan skapa värdefulla samarbeten. Du är en person som kan driva dig själv såväl som andra, som tar ansvar och som har uthållighet att slutföra dina projekt.

Om Biliakoncernen
Bilia är en av Nordens största bilkedjor med cirka 5 000 medarbetare på 136 anläggningar i Sverige, Norge, Tyskland, Belgien och Luxemburg. På samtliga marknader erbjuds kunderna bilförsäljning, finansiering, service samt tillbehörs- och reservdelsförsäljning. I Sverige är vi auktoriserade återförsäljare för Volvo, Renault, Dacia, BMW, MINI, Lexus och Toyota samt har drivmedels- och biltvättstationer. Inom koncernen finns även auktionssajten Bilia Outlet och två bildemonteringsverksamheter. Vi fokuserar på kunden i allt vi gör och satsar på att ha de mest nöjda kunderna i branschen. I Sverige har vi 95 anläggningar i fem regioner: Stockholm, Göteborg, Malmö, Mälardalen och Skaraborg. Den svenska marknaden har sju nybilsmärken: Volvo, BMW, Renault, Lexus, Toyota, MINI, och Dacia. 2019 omsatte Biliakoncernen ca 30 miljarder kronor.

Bilia har en väl genomarbetad värdegrund baserat på fyra ledord: Engagemang, Kompetens, Äkta, Respekt. Vi arbetar mål- och värderingsstyrt på individ- och gruppnivå.

Nyfiken på att veta mer?
I den här rekryteringen samarbetar Bilia med EQonomy/Wise Professionals. Du söker enkelt med ditt CV eller din LinkedIn-profil på eqonomy.se och du får då svara på några korta frågor, vi tar inte emot ansökningar via mejl. Om du går vidare i processen kommer du inom några dagar att få genomföra två arbetspsykologiska tester. Vi vill tidigt i processen samla in så mycket fakta som möjligt för att vi ska kunna göra den bästa matchningen. Som kandidat får du göra testerna tidigt i processen eftersom vi vill säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Sofie Forsman på sofie.forsman@wise.se.

Välkommen med din ansökan!

Förmåner: Friskvård, Förtroendearbetstid, Karriärmöjligheter, Kollektivavtal, Personalrabatt