Skip to content
Denna position har redan blivit tillsatt

Administrativ chef med redovisningsansvar

Stockholm
Vill du arbeta som administrativ chef i en bred roll där du får leda ett engagerat team och samtidigt arbeta operativt med redovisning? Hos SULF får du möjlighet att arbeta i en miljö med kompetenta och härliga kollegor i en organisation som påverkar utformningen av högre utbildning, nu och i framtiden!

Om rollen
Din titel kommer att vara ekonomichef/chef för enheten infrastruktur vilket innebär att du ansvarar för allt ekonomiarbete vid kansliet och ingår i ledningsgruppen. Du är även chef för enheten Infrastruktur som består av fem anställda som ansvarar för medlemsregister, växel/konferensservice, ekonomiadministration, vaktmästeri och IT. Rollen är bred och uppgifterna varierande. Du arbetar både med operativ redovisning och samordnar utvecklingen av kansliets IT-infrastruktur och leverantörskontakter. Du rapporterar till förbundsdirektören och din arbetsplats ligger i Gamla Stan.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Ansvara för och kvalitetssäkra redovisningen enligt gällande lagar och SULF:s stadgar
  • Operativt utföra den löpande redovisningen (inkl. anläggnings- och värdepappersredovisning)
  • Upprätta årsredovisning samt ha kontakt med revisorerna
  • Rapportera SULF:s ekonomiska ställning till förbundsstyrelsen
  • Upprätta budget och presentera för förbundsstyrelsen
  • Ansvara för att medlemsadministrationen sköts korrekt, effektivt och med hög servicegrad
  • Ansvara för upphandling av leverantörsavtal
  • Kontaktperson för förbundets fastighet
  • Bollplank för förbundsdirektören och förbundsstyrelsen
  • Personalansvar 5 personer

Vem är du?
Vi tror att du idag arbetar som administrativ chef, ekonomichef eller redovisningschef alternativt redovisningsansvarig som vill till en bredare roll och utveckla ledarskapet. Tjänstens omfattning fordrar att du har en gedigen erfarenhet av kvalificerat arbete med redovisning, ledarskapserfarenhet i någon form samt en högskoleexamen i ekonomi eller motsvarande arbetslivserfarenhet. Vidare har du systemvana och ett intresse för IT-system. Det är meriterande om du har erfarenhet från politiskt styrda organisationer/ideella föreningar.

För att passa för tjänsten på SULF ser du till helheten och tar hänsyn till övergripande aspekter i dina prioriteringar och använder din kunskap flexibelt. Du följer upp hur arbetet går framåt och samordnar resurser och hjälper till så att enheten når sina mål. I förhållande till andra har du ett öppet och accepterande sätt och du lyssnar och coachar dina medarbetare. Du är självgående, initierar på egen hand aktiviteter och delar med dig av din expertis och kunskap till andra.

Om SULF
Sveriges universitetslärare och forskare, SULF, är universitetslärarnas, forskarnas och doktorandernas fackliga och professionella organisation. Vi förhandlar, informerar, debatterar och påverkar utformningen av högre utbildning och forskning, nu och i framtiden.

Vi som är medlemmar i SULF har en alldeles särskild uppgift, att i samhället utgöra en kritisk kraft! Vad innebär det? Jo det innebär att samhället och studenterna får en hög kvalitet på högre utbildning. Det innebär att vi borgar för rätten till fri och obunden forskning, kreativt tänkande och en debatt som inte har någon takhöjd. Det innebär att vi är motvikten till fake news och sist men inte minst en förutsättning för vårt demokratiska samhälle.

Nyfiken på att veta mer? 
I den här rekryteringen samarbetar SULF med EQonomy/Wise Professionals. Du söker enkelt med ditt CV eller din LinkedIn-profil på eqonomy.se och du får då svara på några korta frågor. Vi värnar om din integritet och behandlar allas personuppgifter enligt GDPR förordningen (läs mer här) därför kan vi inte ta emot din ansökan via mail hur gärna vi än vill.

Om du går vidare i processen kommer du inom några dagar att få genomföra två arbetspsykologiska tester. Vi vill tidigt i processen samla in så mycket fakta som möjligt för att vi ska kunna göra den bästa matchningen. Som kandidat får du göra testerna tidigt i processen eftersom vi vill säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Christina Norin christina.norin@eqonomy.se

Välkommen med din ansökan!

Förmåner: Friskvård, Föräldralön, Kollektivavtal, Privat sjukförsäkring