Skip to content
Denna position har redan blivit tillsatt

Finsktalande Webbredaktör till Adlibris

Stockholm
Är du en vass Webbredaktör som är flytande i både finska och svenska? Adlibris söker nu en finsktalande Webbredaktör som kommer arbeta brett i en viktig roll för organisationen. Låter det intressant? Läs mer nedan!

Om uppdraget

Detta är ett konsultuppdrag via KiMM/Wise Professionals hos Adlibris.
Uppdraget är på heltid med start i mitten av augusti och kommer att pågå i 6 månader med chans till förlängning/anställning för rätt person. Tjänsten är placerad i centrala Stockholm med möjlighet att arbeta hybrid efter företagets riktlinjer.

Om rollen

I rollen kommer du arbeta brett med många olika kontaktytor i organisationen, både på den svenska och finska sidan. Du kommer tillhöra team Creative & Content bestående av 14 antal kollegor och rapportera till Head och Creative and Content. 

Exempel på arbetsuppgifter

 • Arbeta och uppdatera webben – boktipslistor, startsidan, kampanjcopy & temasidor.
 • Skapa och uppdatera innehåll i Adlibris digitala app.
 • Skapa och översätta innehåll så som artiklar, intervjuer, personalens boktips, tipslistor, infotexter till finska.
 • Planera innehåll till nyhetsbrev och segmenterade utskick.
 • Skapa innehåll till organiska inlägg på Instagram och Facebook samt Community Management.
 • Skapa texter till externa marknadsföringsaktiviteter.
 • Skriva/översätta/korrekturläsa PR-texter, pressmeddelande och svar till media vid behov, kontaktperson är PR-ansvarig.
 • Övriga uppgifter kopplat till översättning i organisationen.

Om dig

Vi söker dig som är självgående och handlingskraftig. Med en stor nyfikenhet och naturlig drivkraft är du inte rädd att ta för dig och agera självständigt i ditt arbete. Du har lätt för att samarbeta, är strukturerad samt har erfarenhet av att arbeta med korta deadlines. Som person är du social, lyhörd, kreativ och prestigelös, samt trivs bra i en kultur där det är snabba förändringar och högt i tak. Du har en hög social förmåga och trivs med att bygga starka och långsiktiga relationer med kollegor, partners och leverantörer. Om du dessutom gillar böcker så tror vi att du kommer trivas väldigt bra.

Önskad bakgrund

 • Ett par års erfarenhet av en liknande roll
 • Flytande i både finska och svenska är ett krav
 • Erfarenhet av att skapa innehåll & hantering av sociala media kanaler
 • Kunskap inom SEO anpassat webbinnehåll
 • Copywriting erfarenhet / utbildning
 • Kunskap inom content creation, skapande av sociala medie poster samt nyhetsbrevsinnehåll

Om Adlibris
Som Nordens största nätbokhandel vill vi inspirera till nästa läsupplevelse och samtidigt erbjuda allt som hör till en modern bokhandel. Alltid med ett brett utbud, bra priser, smidiga leveranser och fokus på att minska klimatpåverkan. Vi tror att läsning berikar oss genom att öppna upp nya världar i form av upplevelser, nya perspektiv och ny kunskap. Genom att inspirera till läsning och tillgängliggöra böcker från hela världen vill vi vara med och bidra till ökad läsning och till ett mer jämställt och hållbart samhälle där kunskap är tillgänglig för alla.

Ansökan
Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail, utan du söker enkelt med personligt brev och CV eller din LinkedIn-profil via ”Sök rollen” här nedan och du kommer i samband med det att få svara på några korta frågor. Önskar du mer information eller har frågor om rollen, kontakta Kandidatansvarig Sofie Garpered på sg@kimm.se

OBS! Processen kommer vara vilande pga semester under veckorna 28-31 men vi finns åter på plats under v32. Men vänta inte med att söka, vi kommer löpande att gå igenom ansökningarna.

Välkommen med din ansökan!

Är du nyfiken på att veta mer om hur det är att arbeta som konsult hos oss, läs mer här. Vi vill att våra medarbetare på KIMM & Wise Professionals ska ha den roligaste tiden i karriären och det gäller såklart även för dig som uthyrd konsult. Vi är måna om att du känner dig som en del av gänget och det berättar vi gärna mer om under processen.

Vi ser fram emot att höra från dig!

Förmåner: Friskvård, Karriärmöjligheter, Kollektivavtal