Rekrytera inköpare

Dags att rekrytera ny inköpare?

Employer Branding

Låt oss sköta rekryteringen av din nya inköpare. Vi hittar någon som snabbt finner fotfästet på sin nya arbetsplats och tar sig an uppgifterna med ett vaket öga för detaljer. Självklart ser vi till att rekrytera en inköpare som får till en god dialog med leverantörer och kollegor, för att inköpshantering och förhandlingar ska gå som en dans. Exakt vilka parametrar som är viktigast för dig vet du bäst. Därför tar vi oss tiden att låta dig berätta vad du är ute efter.

Läs mer

Vi har nätverket

Att rekrytera en inköpare

Inköpare har oftast en bred yrkesroll, och många kompetenser krävs för att arbetet ska flyta på så bra som möjligt. De ansvarar ofta för att samordna, leda och utveckla organisationens inköp. Inköpare ska även stödja medarbetare på andra avdelningar i inköpsfrågor och ta ansvar när en upphandling blir aktuell.

Det är en fördel att rekrytera en inköpare som är van att förhandla, har lätt att navigera i krångliga avtal och kan en hel del om kommersiella och juridiska villkor. IT är ett annat centralt område för den här yrkesgruppen, eftersom en stor del av arbetsdagen ofta spenderas framför olika datasystem. Att vara en fena på kommunikation är inte heller fel. Inköpare har nämligen i regel en öppen dialog med leverantörer, projektledare och andra avdelningar på företaget. Många organisationer är också ute efter att rekrytera en inköpare som kan se möjligheter i olika situationer, både för att identifiera vad som kan bli bättre och omfamna nya arbetssätt.

Vår metod

Så går rekrytering av inköpare till hos oss

Första steget i vår rekrytering av din nya inköpare blir en kravprofil, som vi slår oss ner tillsammans med dig för att komponera. I den blir det tydligt vilken typ av utbildning, erfarenhet och kompetens som du vill att kandidaterna ska ha. I samband med kravprofilen vill vi gärna lära känna ditt företag och er arbetsplatskultur. Genom att förstå hur vardagen kommer att se ut för inköparen blir det nämligen lättare för oss att rekrytera rätt.

Därefter inleder vi vårt sökande, och du kan återgå till ditt späckade schema. Vi återkommer när vi har sållat fram ett mindre antal kandidater som passar in på din kravprofil, som du sedan får träffa.

Den stora fördelen med vår rekrytering är att vi alltid strävar efter att du och kandidaterna ska ha en så trevlig upplevelse av processen som möjligt. Så hör av dig till oss för ett personligt bemötande och rekrytering som leder dig till din nya inköpare.

Vi berättar mer

Kontakta oss