Interimchef

Hyr en kompetent chef

chefsrekrytering

Bättre tillsammans

Vi tar hand om rekryteringen av interimchef till företag

Ibland uppstår situationer i din organisation som inte går att förutse eller påverkar personalstyrkan i perioder. Någon kan bli sjuk eller föräldraledig. Du kan behöva komplettera organisationen med en chef som har en viss kompetens eller inriktning, med kort varsel eller under en begränsad period. Kanske står verksamheten inför en omstrukturering eller ett särskilt projekt. En av dina chefer kan behöva avlastning och stöd under en intensiv period. Då är en chefskonsult ett utmärkt val. Till fördelarna med att hyra in en chef hör:

  • Flexibilitet. Du får möjlighet att skräddarsy tid och upplägg för uppdraget.
  • Kostnadseffektivitet. Du får in just den person du behöver, ofta till en lägre kostnad än om du hade valt att rekrytera.
  • Kort startsträcka. Interimschefer är experter på att komma in i nya organisationer med lyhördhet och gott ledarskap.
  • Ny kompetens. Chefskonsulter kan bidra med spetskompetens just när den behövs och även coacha din ordinarie personal.
  • Interimschefer kan driva förändringsarbete eller hålla ställningarna. Eller både och.

En interimschef för stabilitet eller förändring

När ett företag vill hyra in en chef har de ofta en av två idéer om hur uppdraget ska se ut. Antingen vill de ha en chef som snabbt kan komma in och hålla ställningarna när en chef har slutat eller måste vara borta från jobbet av någon anledning. Eller så är de ute efter en chef som kan bidra med ny kunskap, färska perspektiv och leda förändringsarbete i organisationen. Kanske i roller du inte kan rekrytera till eller som inte fyller en heltidstjänst. En interim personalchef som driver förändringsarbete kan naturligtvis också hålla ställningarna. Det ena utesluter inte det andra och varje situation är unik. Därför hjälper vi dig tillsätta en interimschef som passar just dina önskemål.

Oavsett vilka behov som just ditt företag har hjälper vi dig att hitta en chefskonsult som passar din kravprofil och kan ta sig an uppdraget. Någon med rätt erfarenhet, ledaregenskaper och social kompetens. Vem vet, kanske blir din interimschef en permanent chef i förlängningen?

Hitta en interimschef med Wise Professionals

När du hör av dig för att hyra en chef slår vi oss ner tillsammans med dig för att ta fram en detaljerad kravprofil. I den beskrivs bland annat vilka kompetenser och erfarenheter som krävs för att ta sig an rollen. När kravprofilen är klar inleder vi vår process för att hitta rätt chefskonsult för dig. En interim personalchef kan finnas på plats hos dig under den period som behovet finns och vi skräddarsyr uppdraget utifrån er situation. Vi på Wise Professionals finns tillgängliga i flera svenska städer – Stockholm, Göteborg och Malmö/Öresund med omnejd – för att hyra ut eller rekrytera chefer åt dig. Så kontakta oss för en lösning som fungerar väl på ditt företag.

rekryteringsprocess efter intervju

Vi berättar mer

Kontakta oss