kompetensbaserad rekrytering

Kandidatupplevelse

Så skapar du en oslagbar kandidatupplevelse

Visste du att 78% av de kandidater som haft en bra rekryteringsupplevelse på ett företag vill köpa mer av organisationens produkter och tjänster? Genom att skapa positiva upplevelser för kandidaterna genom hela ansökningsprocessen ökar du också chanserna till att rekrytera talanger samtidigt som du bygger ett starkt arbetsgivarvarumärke. Allt handlar om att betrakta era kandidater på samma sätt som era kunder. I guiden får du de praktiska verktyg du behöver för att förbättra din kandidatupplevelse.

Hämta guiden
employer-brand kreativt möte

01.

Kritiska delar att ha på plats

Det finns några avgörande skeden som är kritiska för kandidatupplevelsen. För att säkerställa att du svarar upp mot förväntningarna är det bra att checka av dessa viktiga moment och se vilket intryck ditt företag gör idag. Vi går igenom vilka delar som påverkar mest.

02.

Att analysera ansökningsprocessen

Alla ansökningsprocesser ser olika ut, men de flesta har några bärande punkter gemensamt. Har du koll på vad som händer när någon klickar på länken i platsannonsen? Lär dig hur du på bästa sätt kan testa din egen ansökningsprocess för att se den ur kandidatens perspektiv.

03.

Enkla förbättringsförslag

Ibland kan en svag kandidatupplevelse motivera att hela processen görs om, men i de flesta fall går det att komma långt med enklare åtgärder. Få reda på vilka saker i din process du kan förbättra med små medel som kan ha stor påverkan på upplevelsen.

Kom igång direkt

När du har läst guiden kommer du att veta vilka konkreta delar av din kandidatupplevelse du kan börja jobba med – redan idag.

Nu är det dags att imponera på kandidater!

kompetensbaserad rekrytering

Get Wise

Hämta din guide